YR KV Mechelen - KVKT : 4 - 3 Printervriendelijke versie

Na de bleke prestaties tegen KV Oostende en KV Kortrijk mikten de Suikerjongens op eerherstel Achter de Kazerne.

Na een studieronde die een kwartiertje duurde, golfde de wedstrijd aangenaam op en neer. Vleminckx besloot voorlangs en aan de overzijde ging een schot van Belme na mooi samenspel met Geebelen een half metertje naast de kruising. Mechelen liet Tienen zoals verwacht voetballen maar legde zelf te weinig tempo in het spel om gevaarlijk zijn.
Toch groeide de wedstrijd uit tot een echt spektakelstuk. Charaï kopte op aangeven van Van Goethem naast en een voorzet van Bayock viel bijna onder de dwarsligger in doel. Een eerste waarschuwing, want na iets meer dan twintig minuten kopte Geebelen een voorzet van Belme tegen de touwen. Meteen zijn eerste doelpunt van 2007. Lang kon de voorsprong niet worden vastgehouden want slechts twee minuten later kon D'Hondt alweer gelijkstellen. De Suikerploeg gaf zich niet gewonnen en maakte het Mechelen met attractief en offensief voetbal knap lastig. De sterk spelende De Silva bracht de bezoekers op aangeven van Lacroix andermaal op voorsprong. Maar de Maneblussers knokten zich een tweede keer langszij. Schuermans greep bijzonder ongelukkig naast het leder bij een hoekschop. Van Zundert kon de bal makkelijk klaarleggen voor Charaï die de stand opnieuw in evenwicht bracht. Maar wie dacht dat 2-2 een mooie ruststand was, diende zijn mening alsnog te herzien. De Pauw zwiepte de bal voor vanop rechts en Geebelen zorgde er met zijn tweede van de avond voor dat Tienen alsnog met een verdiende voorsprong de rust in mocht.

Zoals verwacht trok de thuisploeg na de koffie resoluut ten aanval. Met een knappe doorsteekpass bereikte Dunkovic Van Zundert die alleen op Schuermans mocht afgaan. Tot ieders verbazing draalde hij zo lang dat de Tiense goalie met een goed getimede tijgersprong de gelijkmaker kon beletten. De Tiense defensie bleef echter ondermaats voetballen en het Mechelse doelpunt bleef niet lang uit. Iddi kreeg alle tijd van de wereld om aan te leggen en bracht Mechelen met een droge knal centraal in doel voor de derde keer van de avond langszij.
 
Het stadion ontplofte helemaal toen Ivens zijn ploeg na slecht wegwerken in de verdediging met een lage krul op voorsprong bracht. Ook De Pauw liet zich aftroeven, maar gelukkig kon Schuermans het schot van Dunkovic in twee tijden onschadelijk maken. De Suikerploeg gaf zich niet gewonnen en knokte zich na het moeilijke vierde kwartier opnieuw helemaal in de wedstrijd. Mechelen werd vaak op de eigen speelhelft weggedrukt, maar echt grote Tiense kansen bleven uit. In de slotfase was het nog behoorlijk bibberen voor de thuisaanhang toen Tienen enkele corners afdwong. Opluchting alom bij de Mechelaars toen scheidsrechter Breda de wedstrijd affloot, terwijl iedereen in het Tiense kamp besefte dat er veel meer had ingezeten.

De toeschouwers kregen een aangename en spannende wedstrijd te zien. De Suikerploeg ging zoals verwacht vrank en vrij haar kans. Maar liefst drie keer kwam men op voorsprong. Een knappe prestatie want geen enkele ploeg slaagde er dit seizoen in om drie keer te scoren op het veld van Mechelen. Helaas werd de voorsprong keer op keer prijsgegeven. De grootste zwakte van de Suikerploeg was in Mechelen dan ook centraal achterin te zoeken. Toch onthouden we vooral de positieve aanpak en kwaliteit van het geleverde voetbal. Want voor het voetbal dat Tienen zaterdagavond serveerde komen supporters naar het stadion.

KVK Tienen: Schuermans, Triantafillidis, Gerits, Belme (81' Karabulut), Lunenburg (81' Gielen), Geebelen, Bayock, Lacroix, De Silva, Morreel, De Pauw.
KV Mechelen: Kempeneer, Ivens, Mellemans (78' Crabeels), Van Hoevelen, D'Hondt, Van Goethem, Van Zundert, Iddi, Charaï (89' Kielo Liezi), Dunkovic, Vleminckx.
doelpunten: 22' Geebelen (0-1), 24' D'Hondt (1-1), 32' De Silva (1-2), 38' Charaï (2-2), 41' Geebelen (2-3), 52' Iddi (3-3), 62' Ivens (4-3).
geel: Charaï, Morreel, Triantafillidis.
scheidsrechter: Breda
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure