Valère Billen opnieuw trainer van KVK Tienen Printervriendelijke versie

Valère Billen (°23/11/1952) is de opvolger van Nicky Hayen als trainer van KVK Tienen. De 63-jarige Tienenaar wordt 16 jaar na zijn eerste en 5 jaar na zijn tweede doortocht opnieuw trainer van de ploeg waar hij ooit ook als voetballer aan de slag was. 

 
Billen is voor vele supporters ongetwijfeld een vertrouwd gezicht. Van 1969 tot 1983 voetbalde hij al in de Suikerstad, waarvan zes jaar in het eerste elftal van Racing Tienen en twee jaar bij de toen pas ontstane fusieploeg KVK Tienen.
 
Al snel gooide hij zich op het trainersvak. Zo was hij nog speler-trainer bij Drieslinter, Alken, Lummen en Begijnendijk. Via VV Houtem werd hij in 1993 trainer van het net van derde naar vierde klasse gedegradeerde KVK Tienen. En met succes. In zijn eerste jaar dwong hij een eindrondeticket af. De verloren penalty-epiloog tegen Racing Jet Waver blijft ongetwijfeld velen nog altijd bij. Een seizoen later lukte het wel. Na winst tegen Zwarte Leeuw in de eindronde mocht zijn team de promotie naar derde klasse vieren. Toch moest hij in derde klasse na een mindere start plaatsmaken voor Jean-Pierre Vande Velde.
 
Voor Billen, een voetbaldier met voorliefde voor offensief voetbal, echter geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Zo was hij onder meer nog trainer van KV Mechelen, Satellite Abidjan in Ivoorkust en streekploegen Aarschot en Diest. Via het Hongaarse Ujpest kwam hij bij STVV terecht. In september 2007 zette hij daar eervol een stap terug na 6 verloren wedstrijden. Hij kreeg een nieuwe functie bij de beloften en de jeugd. In februari 2008 volgde hij de zieke Lei Clijsters op bij KSK Tongeren. Via een tussenstop bij Dessel Sport was hij daarna aan de slag als jeugdcoördinator bij Germinal Beerschot, waar hij zich vooral concentreerde op het technische aspect van de opleiding. 
 
In 2011 kwam hij een tweede keer bij KVK Tienen terecht, waar hij Daniël Nassen opvolgde om het behoud in tweede klasse veilig te stellen. Het was bibberen tot op de slotspeeldag, maar Billen slaagde in zijn opdracht. Na een matige seizoensstart van het nieuwe seizoen in tweede klasse ruimde hij enkele maanden later plaats voor doelman Ronny Schuermans die zijn kans kreeg als hoofdtrainer. Billen trok daarna opnieuw naar zijn geliefde contintent Afrika waar hij bondscoach was van Swaziland. Hij trainde ook een club in Guinée. De ebola-epidemie bracht hem sneller dan verhoopt terug naar België. Tot midden vorig seizoen was Billen trainer van vierdeklasser KFC Duffel
 
Een ambitieuze Valère Billen heeft bijzonder veel ervaring en stelt die nu opnieuw ten dienste van KVK Tienen. Met zijn aandacht voor jong talent en affiniteit met een professionele jeugdwerking onderschrijft hij ten volle het toekomstproject van onze club. Hij tekende een contract voor één seizoen. De komende dagen krijgt ook de rest van de sportieve staf verder vorm.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KSK Heist
KVK Tienen
woensdag 20 maart
20.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Ontdek onze partnerbrochure