Union Sint-Gillis - KVK Tienen: 2-0 Printervriendelijke versie

Heel wat Tiense fans maakten de verplaatsing naar het legendarische stadion van Union in het Dudenpark om het ‘nieuwe’ KVK Tienen te zien debuteren. Door de lange gedwongen winterstop was het al bijna een maand geleden dat de Suikerjongens nog eens in actie kwamen. Trainer Ost pakte uit met de jonge Ulens in de aanvalslinie. Verhamme, Colin, Deflem en De Mol mochten strijden op het middenveld. Achteraan wijzigde er niets. Ook doelman De Wolf was nog steeds trouw op post. Aanwinsten Vandenborne en De Silva waren nog niet speelgerechtigd. Union had sinds eind november geen wedstrijd meer gewonnen.

KVK Tienen begon prima aan de partij. Union slaagde er niet in te dreigen. Ulens kwam na twintig minuten dicht bij de opener op voorzet van Pellegriti. Hij kon net niet afdrukken. Aan de overzijde besloot Cocchiere over de kooi van De Wolf.
 
Op het half uur mocht de thuisploeg dan toch de score openen. Yagan krulde de bal op het hoofd van de vrijstaande Casagoldi die eenvoudig kon binnenkoppen. Het Tiense middenveld leek de pedalen wat kwijt. Duels werden te vaak verloren. Het verdict was dan ook zwaar. Na 38 minuten stond de 2-0 al op het scorebord. Maaroufi zette hard voor tot aan de tweede paal, waar Cocchiere binnentrapte.
 
Wie tijdens de deugddoende koffiepauze meende dat KVK Tienen een slechte beurt zou maken op deze kille zondagmiddag, moest zijn mening grondig herzien in de tweede helft. De Mol bleef in de kleedkamers voor Nys en vooraan kreeg Ulens het gezelschap van de ervaren Rocky Peeters. Zijn stek in de defensie werd ingenomen door Raf Verhamme. Deze nieuwe opstelling gaf Tienen opnieuw een stuk meer slagkracht. 
 
Kansen bleven dan ook niet uit. Deflem kopte net naast na een trap van Ulens. Een moment later besloot de diepgespeelde Nys een metertje voorlangs. Toen Peeters een bal binnen kon houden, moest Union verdediger Godfroid de meubelen redden. Ulens kwam net te kort om de inspanning van Peeters te verzilveren.
 
Union maakte ondertussen niets meer klaar tegen een gedreven voetballend Tienen. Peeters verdiende dan ook meer toen hij een diepe voorzet van Deflem controleerde. Thuisdoelman Sadin was bij de pinken. Dieme kreeg ondertussen een tweede geel karton onder de neus geduwd wegens tijd rekken.
 
Toch bleef de verdiende aansluitingstreffer uit voor Tienen. Andermaal was het Deflem die Peeters bereikte, maar de ervaren gelegenheidsspits kopte echter naast. Union maakte niets meer klaar. Een harde trap van invaller Cortelletti op de vuisten van De Wolf was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 
 
Na de wedstrijd overheerste vanzelfsprekend een gevoel van teleurstelling om het puntenverlies tegen een haalbare tegenstander. Vooral na de koffie had KVK Tienen met veel enthousiasme getoond dat het nog niet is afgeschreven.
 
‘De ploeg kan nog mooie dingen laten zien’, klonk het bij trainer Ost na afloop. ‘Het is sneu dat we in het tweede deel van de eerste helft op het middenveld teveel duels verloren. Hierdoor komen we te snel 2-0 achter. Aan één van de doelpunten ging volgens mij hands vooraf. In de tweede helft waren we de betere van Union. Het belangrijke aansluitingsdoelpunt bleef jammer genoeg uit. De jongere spelers hebben het goed gedaan. We moeten ze de tijd gunnen zich te ontwikkelen. Ik ben blij dat we met Mike De Silva binnenkort nog een extra Tiense jongen aan de kern kunnen toevoegen. De sfeer is een beetje anders ja, maar  het is schitterend om vast te stellen dat heel wat fans ons hier vandaag warm kwamen aanmoedigen’. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Singh, Pellegriti, Peeters, Renson, Colin, De Mol (46’ Nys), Coulibaly (81’ Sarkisjan), Deflem, Ulens, Verhamme. 
Union Sint-Gillis: Sadin, Kipeya, Maaroufi (59’ Hoyois), Yagan, Casagolda, Godfroid, Cocchiere, Mbessa (72’ Corteletti), Dieme, Vanhamel, De Castris (76’ De Castris).
doelpunten: 32’ Casagolda (1-0), 38’ Cocchiere (2-0)
geel: Coulibaly, Yagan, Renson, Casagolda.
rood: Dieme (2x geel)
scheidsrechter: Nathan Verboomen
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure