Union Sint-Gillis - KVK Tienen: 2-0 Printervriendelijke versie

Heel wat Tiense fans maakten de verplaatsing naar het legendarische stadion van Union in het Dudenpark om het ‘nieuwe’ KVK Tienen te zien debuteren. Door de lange gedwongen winterstop was het al bijna een maand geleden dat de Suikerjongens nog eens in actie kwamen. Trainer Ost pakte uit met de jonge Ulens in de aanvalslinie. Verhamme, Colin, Deflem en De Mol mochten strijden op het middenveld. Achteraan wijzigde er niets. Ook doelman De Wolf was nog steeds trouw op post. Aanwinsten Vandenborne en De Silva waren nog niet speelgerechtigd. Union had sinds eind november geen wedstrijd meer gewonnen.

KVK Tienen begon prima aan de partij. Union slaagde er niet in te dreigen. Ulens kwam na twintig minuten dicht bij de opener op voorzet van Pellegriti. Hij kon net niet afdrukken. Aan de overzijde besloot Cocchiere over de kooi van De Wolf.
 
Op het half uur mocht de thuisploeg dan toch de score openen. Yagan krulde de bal op het hoofd van de vrijstaande Casagoldi die eenvoudig kon binnenkoppen. Het Tiense middenveld leek de pedalen wat kwijt. Duels werden te vaak verloren. Het verdict was dan ook zwaar. Na 38 minuten stond de 2-0 al op het scorebord. Maaroufi zette hard voor tot aan de tweede paal, waar Cocchiere binnentrapte.
 
Wie tijdens de deugddoende koffiepauze meende dat KVK Tienen een slechte beurt zou maken op deze kille zondagmiddag, moest zijn mening grondig herzien in de tweede helft. De Mol bleef in de kleedkamers voor Nys en vooraan kreeg Ulens het gezelschap van de ervaren Rocky Peeters. Zijn stek in de defensie werd ingenomen door Raf Verhamme. Deze nieuwe opstelling gaf Tienen opnieuw een stuk meer slagkracht. 
 
Kansen bleven dan ook niet uit. Deflem kopte net naast na een trap van Ulens. Een moment later besloot de diepgespeelde Nys een metertje voorlangs. Toen Peeters een bal binnen kon houden, moest Union verdediger Godfroid de meubelen redden. Ulens kwam net te kort om de inspanning van Peeters te verzilveren.
 
Union maakte ondertussen niets meer klaar tegen een gedreven voetballend Tienen. Peeters verdiende dan ook meer toen hij een diepe voorzet van Deflem controleerde. Thuisdoelman Sadin was bij de pinken. Dieme kreeg ondertussen een tweede geel karton onder de neus geduwd wegens tijd rekken.
 
Toch bleef de verdiende aansluitingstreffer uit voor Tienen. Andermaal was het Deflem die Peeters bereikte, maar de ervaren gelegenheidsspits kopte echter naast. Union maakte niets meer klaar. Een harde trap van invaller Cortelletti op de vuisten van De Wolf was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 
 
Na de wedstrijd overheerste vanzelfsprekend een gevoel van teleurstelling om het puntenverlies tegen een haalbare tegenstander. Vooral na de koffie had KVK Tienen met veel enthousiasme getoond dat het nog niet is afgeschreven.
 
‘De ploeg kan nog mooie dingen laten zien’, klonk het bij trainer Ost na afloop. ‘Het is sneu dat we in het tweede deel van de eerste helft op het middenveld teveel duels verloren. Hierdoor komen we te snel 2-0 achter. Aan één van de doelpunten ging volgens mij hands vooraf. In de tweede helft waren we de betere van Union. Het belangrijke aansluitingsdoelpunt bleef jammer genoeg uit. De jongere spelers hebben het goed gedaan. We moeten ze de tijd gunnen zich te ontwikkelen. Ik ben blij dat we met Mike De Silva binnenkort nog een extra Tiense jongen aan de kern kunnen toevoegen. De sfeer is een beetje anders ja, maar  het is schitterend om vast te stellen dat heel wat fans ons hier vandaag warm kwamen aanmoedigen’. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Singh, Pellegriti, Peeters, Renson, Colin, De Mol (46’ Nys), Coulibaly (81’ Sarkisjan), Deflem, Ulens, Verhamme. 
Union Sint-Gillis: Sadin, Kipeya, Maaroufi (59’ Hoyois), Yagan, Casagolda, Godfroid, Cocchiere, Mbessa (72’ Corteletti), Dieme, Vanhamel, De Castris (76’ De Castris).
doelpunten: 32’ Casagolda (1-0), 38’ Cocchiere (2-0)
geel: Coulibaly, Yagan, Renson, Casagolda.
rood: Dieme (2x geel)
scheidsrechter: Nathan Verboomen
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure