Suikerploeg ontgoochelt in derby Printervriendelijke versie

KVK Tienen had nog niet vaak kunnen imponeren op het veld van OH Leuven. Ook dit keer werd niet met deze traditie gebroken. Van meetaf aan gaven de Leuvenaars een gretige indruk. Telkens de bezoekers in balbezit kwamen werd er stevig druk gezet en dat loonde.

Tienen had vooral  moeite met zichzelf. Terwijl Barbé en Thijs zich op het middenveld voor de voeten liepen, Belme andermaal onzichtbaar was en een matige Penga op een eiland speelde, werd er in de eerste helft logischerwijs geen enkele kans bijeen gevoetbald. Of de spelers doordrongen waren van het derbygevoel kunnen enkel zij beantwoorden, veel was er alleszins niet van te merken.

Het behoeft weinig betoog dat de thuidploeg de betere kansen afdwongen in een weinig hoogstaande eerste helft. Odoi zonderde met een knappe dieptepass Jarakovic af voor doel, maar Schuermans redde met een beenveeg. Kort voor de pauze twee grote kansen voor de Leuvenaars. Schuermans moest bij de pinken zijn om een vrije trap van Vanderbiest van tussen de palen te tikken. Kort voor rusten kopte Ruytinx centimeters naast op een hoekschop van de vinnige Schouterden.

De tweede helft was aantrekkelijker dan de eerste. OH Leuven tekende opnieuw voor de betere kansen. Ruytinx besloot eerst voorlangs en even later devieerde hij een voorzet van Odoi in de handen van Schuermans. De Tiense doelman moest ingrijpen op een erg scherpe hoekschop van Jarakovic.

OH Leuven begon nu echt wel met de kansen te morsen. Vanderbiest leverde het leder in bij Ruytinx, die andermaal niet goed kon afdrukken. De al verslagen Schuermans kon de bal toch nog beroeren. Na 67’ minuten stond de verdiende openingsgoal dan toch op het scorebord. Lahousse kopte op de kruising en Vanderbiest benutte de rebound.

En KVK Tienen? Dat bleef ondermaats voetballen. Pas na de inbreng van Nelis en Dufoor kon er offensief af en toe een vuist worden gemaakt. In de slotfase was het dan ook enkele keren opgelucht ademhalen voor de Leuvense aanhang. Zeker toen Ruttens in extremis een poging van Nelis onschadelijk maakte. Die stond enkele minuten eerder ook paraat toen Neven De Silva netjes voor doel afzonderde.

Toch waren het vooral de Leuvenaars die 2-0 lieten liggen. Nwadikwa trapte over na een afleggertje van Van Steenbrugge. In de toegevoegde tijd miste Schouterden nog onbegrijpelijk op aangeven van Ruytinx.
 
Nassen: 'Wilde zelf opnieuw mijn voetbalschoenen aantrekken'.
 
‘Ik had zin om mijn voetbalschoenen zelf aan te trekken’, stelde Nassen na afloop van de wedstrijd. 'Dit is een verdiende nederlaag. OH Leuven heeft ons de ruimte voor de middenvelders ontnoemen en kon vaak te makkelijk de bal rondtikken. Dat hebben we aan onszelf te danken omdat Thijs en Barbé te veel op dezelfde lijn bleven voetballen. Dan moest de bal maar naar voren richting Penga, maar die voetbalde te veel op een eiland om in de zone van de waarheid gevaarlijk te zijn. Met Dufoor kwam er mee balvastheid, maar die wissel bleef een risico omdat we dan verdedigend aan gewicht inboeten.’

De Tiense trainer kon niet ontkennen dat zijn team nooit blijk had gegeven van een gretige instelling een derby Leuven – Tienen waardig. ‘Vanop de bank zag ik ook hoe we soms gewoon niet in duel gingen met de tegenstander. Vaak verloren we duels, om nog maar te zwijgen van de stilstaande fasen waarop het vrijwel nooit liep zoals het hoorde.  Het grote veld mag geen excuus zijn, omdat het ons net moet toelaten om met onze kwaliteiten de ruimte te benutten.’

‘Ik ben vandaag zwaar ontgoocheld omdat we de lijn van de voorgaande prestaties niet doortrekken. Dit is niet meer het Tienen uit de heenronde. De vlotte combinaties hebben plaats gemaakt voor werkvoetbal waarin we ons veel te onregelmatig tonen’
, aldus Nassen die in extremis nog de zieke Haznadar zag afhaken.

In het Leuvense kamp was trainer Jean-Pierre Vandevelde het delirium nabij in wat als een historische match werd omschreven. ‘Het had 5-1 moeten zijn met de kansen die we hebben gecreëerd. De belofte dat ik op twee weken een slagvaardig elftal tussen de lijnen zou zetten heb ik waargemaakt. Het resultaat van een eigen aanpak in een club die me lief is. Binnenkort doen we opnieuw mee voor de prijzen. Geef me hier de spelers van KVK Tienen en we speelden dit jaar al kampioen,’ klonk het bij de ex-trainer van de Suikerploeg. Waarvan akte.

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis, Vandecauter, Belme (55’ Nelis), De Silva, Vanhees (74’ Neven), Penga, Barbé, Bogaerts, Thys (60’ Dufoor).
OH Leuven: Ruttens, Odoi, Lahousse, Vastmans, Jarakovic (65’ Vansteenbrugge), Vanderbiest, Ruytinx, Nwadikwa (79’ Beckers), Schouterden, Themelin, Eboigbe (90’ Vergauwen).
Doelpunten: 67’ Vanderbiest (1-0)
Geel: Vastmans, Beckers
Scheidsrechter: De Belder
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure