Suikerploeg ontgoochelt in derby Printervriendelijke versie

KVK Tienen had nog niet vaak kunnen imponeren op het veld van OH Leuven. Ook dit keer werd niet met deze traditie gebroken. Van meetaf aan gaven de Leuvenaars een gretige indruk. Telkens de bezoekers in balbezit kwamen werd er stevig druk gezet en dat loonde.

Tienen had vooral  moeite met zichzelf. Terwijl Barbé en Thijs zich op het middenveld voor de voeten liepen, Belme andermaal onzichtbaar was en een matige Penga op een eiland speelde, werd er in de eerste helft logischerwijs geen enkele kans bijeen gevoetbald. Of de spelers doordrongen waren van het derbygevoel kunnen enkel zij beantwoorden, veel was er alleszins niet van te merken.

Het behoeft weinig betoog dat de thuidploeg de betere kansen afdwongen in een weinig hoogstaande eerste helft. Odoi zonderde met een knappe dieptepass Jarakovic af voor doel, maar Schuermans redde met een beenveeg. Kort voor de pauze twee grote kansen voor de Leuvenaars. Schuermans moest bij de pinken zijn om een vrije trap van Vanderbiest van tussen de palen te tikken. Kort voor rusten kopte Ruytinx centimeters naast op een hoekschop van de vinnige Schouterden.

De tweede helft was aantrekkelijker dan de eerste. OH Leuven tekende opnieuw voor de betere kansen. Ruytinx besloot eerst voorlangs en even later devieerde hij een voorzet van Odoi in de handen van Schuermans. De Tiense doelman moest ingrijpen op een erg scherpe hoekschop van Jarakovic.

OH Leuven begon nu echt wel met de kansen te morsen. Vanderbiest leverde het leder in bij Ruytinx, die andermaal niet goed kon afdrukken. De al verslagen Schuermans kon de bal toch nog beroeren. Na 67’ minuten stond de verdiende openingsgoal dan toch op het scorebord. Lahousse kopte op de kruising en Vanderbiest benutte de rebound.

En KVK Tienen? Dat bleef ondermaats voetballen. Pas na de inbreng van Nelis en Dufoor kon er offensief af en toe een vuist worden gemaakt. In de slotfase was het dan ook enkele keren opgelucht ademhalen voor de Leuvense aanhang. Zeker toen Ruttens in extremis een poging van Nelis onschadelijk maakte. Die stond enkele minuten eerder ook paraat toen Neven De Silva netjes voor doel afzonderde.

Toch waren het vooral de Leuvenaars die 2-0 lieten liggen. Nwadikwa trapte over na een afleggertje van Van Steenbrugge. In de toegevoegde tijd miste Schouterden nog onbegrijpelijk op aangeven van Ruytinx.
 
Nassen: 'Wilde zelf opnieuw mijn voetbalschoenen aantrekken'.
 
‘Ik had zin om mijn voetbalschoenen zelf aan te trekken’, stelde Nassen na afloop van de wedstrijd. 'Dit is een verdiende nederlaag. OH Leuven heeft ons de ruimte voor de middenvelders ontnoemen en kon vaak te makkelijk de bal rondtikken. Dat hebben we aan onszelf te danken omdat Thijs en Barbé te veel op dezelfde lijn bleven voetballen. Dan moest de bal maar naar voren richting Penga, maar die voetbalde te veel op een eiland om in de zone van de waarheid gevaarlijk te zijn. Met Dufoor kwam er mee balvastheid, maar die wissel bleef een risico omdat we dan verdedigend aan gewicht inboeten.’

De Tiense trainer kon niet ontkennen dat zijn team nooit blijk had gegeven van een gretige instelling een derby Leuven – Tienen waardig. ‘Vanop de bank zag ik ook hoe we soms gewoon niet in duel gingen met de tegenstander. Vaak verloren we duels, om nog maar te zwijgen van de stilstaande fasen waarop het vrijwel nooit liep zoals het hoorde.  Het grote veld mag geen excuus zijn, omdat het ons net moet toelaten om met onze kwaliteiten de ruimte te benutten.’

‘Ik ben vandaag zwaar ontgoocheld omdat we de lijn van de voorgaande prestaties niet doortrekken. Dit is niet meer het Tienen uit de heenronde. De vlotte combinaties hebben plaats gemaakt voor werkvoetbal waarin we ons veel te onregelmatig tonen’
, aldus Nassen die in extremis nog de zieke Haznadar zag afhaken.

In het Leuvense kamp was trainer Jean-Pierre Vandevelde het delirium nabij in wat als een historische match werd omschreven. ‘Het had 5-1 moeten zijn met de kansen die we hebben gecreëerd. De belofte dat ik op twee weken een slagvaardig elftal tussen de lijnen zou zetten heb ik waargemaakt. Het resultaat van een eigen aanpak in een club die me lief is. Binnenkort doen we opnieuw mee voor de prijzen. Geef me hier de spelers van KVK Tienen en we speelden dit jaar al kampioen,’ klonk het bij de ex-trainer van de Suikerploeg. Waarvan akte.

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis, Vandecauter, Belme (55’ Nelis), De Silva, Vanhees (74’ Neven), Penga, Barbé, Bogaerts, Thys (60’ Dufoor).
OH Leuven: Ruttens, Odoi, Lahousse, Vastmans, Jarakovic (65’ Vansteenbrugge), Vanderbiest, Ruytinx, Nwadikwa (79’ Beckers), Schouterden, Themelin, Eboigbe (90’ Vergauwen).
Doelpunten: 67’ Vanderbiest (1-0)
Geel: Vastmans, Beckers
Scheidsrechter: De Belder
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure