STVV - KVKT: 5-1 Printervriendelijke versie

Staaien liep met 8116 toeschouwers meer dan aardig vol voor de derby tegen KVK Tienen. De club mag zich in de titelrace immers geen misstap permitteren en voelt de hete adem van Lierse nog steeds in de nek. Voor de Suikerploeg was het hopen op een kleine stunt en vooral het daarmee gepaard gaande puntengewin. De prestatie tegen KVSK United was dan wel al hoopgevend, met een 2 op 21 begon 2009 ronduit dramatisch slecht. David Triantafillidis werd afgelopen week vader en kende ook wat privéproblemen waardoor hij niet in aanmerking kwam voor een selectie. Admir Haznadar sukkelt nog met een verrekking. Dufoor trainde bijna niet voorbije dagen met last aan de hamstrings, maar verscheen toch aan de aftrap.

De mindere lijn van de voorgaande weken werd in de openingsminuten van de wedstrijd alvast doorgetrokken. Na vijf minuten kwamen de Kanaries al op voorsprong, al was het wel met wat meeval. Iets wat overigens wel meer gebeurd in het vervolg van de wedstrijd. Wilmet knokte zich met een elleboog op Vandecauter tot bij de bal, zag hoe die afweek op het hoofd van Vanhees en panklaar voor de slof van Hendrickx viel. Die maakte er met een droog schot naast de staak 1-0 van.

STVV bleef dreigen in het openingskwartier. Sidibe zag zijn doorgekopte bal op de kruising belanden. Diezelfde Sidibe zou zich de hele wedstrijd lang overigens de gevaarlijkste Truienaar tonen. Toen Hendrikx hem in het straatje stuurde werkte een attente Schuermans het leder in hoekschop.

KVK Tienen ging op zoek naar de gelijkmaker en voetbalde zich regelmatig een weg richting Mignolet. Vooral Penga maakte indruk met zijn offensieve acties, maar deed er veel te weinig mee. Na een aarzeling in de thuisdefensie dook hij zelfs alleen op voor de Truiense goalie. Zijn schot verdween onbegrijpelijk hoog over het doel. Ook Belme was dicht bij de gelijkmaker. Simon Mignolet bracht redding op zijn vrije trap. Dufoor probeerde het vanuit de tweede lijn, maar kwetste zich bij een draaibeweging aan de hamstrings en werd vervangen door Thomas Nelis.

De Tiense aanvalsdrang stokte wat toen STVV de 2-0 scoorde. Een doelpunt met de nodige meeval, want het schot van Mennes week ongelukkig af op de arm van de verder wat onzichtbare Vandeput om zo Schuermans helemaal op het verkeerde been te zetten. Wilmet besloot even later over de uitgkomen Schuermans  in het zijnet. Aan de overzijde probeerde Belme het mooi te doen met een stiftertje. De bal viel echter achter doel.

Op slag van rusten zat de thuisploeg helemaal op rozen. Sidibe kwam op het middenveld in balbezit, liep als een gazelle de hele Tiense defensie van zich af en legde de bal klaar voor Wilmet die de bal aan de tweede paal maar voor het intikken had: 3-0. Yve Thijs zorgde gelukkig voor een Tiens doelpunt op aangeven van Nelis. Met een laag schot voorbij Mignolet, zorgde hij ervoor dat de tweede helft geen maat voor niets was.

Die tweede helft was van veel mindere makelij dan de eerste. STVV legde de wedstrijd in een definitieve plooi na vijftien minuten. Toch ging het ook nu niet om een uitgespeelde actie. Na Tiens balverlies bereikte Hendrikx via een Tiense speler de volledig vrijstaande Sidibe die (te) makkelijk kon scoren.

De jongens van trainer Nassen wilden nog wel, maar raakten slecht moeizaam in de buurt van Mignolet. Gevaar bleef vrijwel helemaal uit. Enkel Belme probeerde het vanuit een scherpe hoek maar besloot over. In de slotminuten kon invaller Weuts bij een hoekschop de 5-1 scoren. Een overbodig doelpunt dat de spits die overkwam van Lyra echter niet kon laten liggen. De Tiense verdediging liet hem eerst nog moederziel alleen op de dwarslat koppen alvorens hij zonder de minste tegenstand de rebound benutte.

Diezelfde Weuts kroonde zich in de slotminuut nog tot antiheld door een onnodige aanslag op de enkels van Vanhees. Scheidsrechter Vervecken draalde niet en trok de terechte rode kaart. Dat kon de pret bij de thuisploeg echter niet drukken. Zij deden wat moest en sturen de tricolores met weliswaar overdreven 5-1 cijfers richting Suikerstad. KVK Tienen blijft op zoek naar de eerste overwinning van het kalenderjaar.
 
STVV: Mignolet, Mennes, Vaesen, Cantaluppi, Hendrikx, Wilmet (46’ Kose), Chimedza, Wagemakers, Delorge, Sidibe (80’ Weuts), Deferm (46’ Siani).
KVK Tienen: Schuermans, Vanhees, Peeters, Bogaerts, Neven, Thijs (60’ Barbé), Dufoor (36’ Nelis), Belme, Vandecauter, Vandeput, Penga.
Doelpunten: 5’ Hendrickx (1-0), 31’ Mennes (2-0), 45’ Wilmet (3-0), 45’ Thijs (3-1), 59’ Sidibe (4-1), 86’ Weuts (5-1)
Geel: Mennes, Peeters, Vanhees
Rood: 89' Weuts
Scheidsrechter: Vervecken

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure