STVV - KVKT: 5-1 Printervriendelijke versie

Staaien liep met 8116 toeschouwers meer dan aardig vol voor de derby tegen KVK Tienen. De club mag zich in de titelrace immers geen misstap permitteren en voelt de hete adem van Lierse nog steeds in de nek. Voor de Suikerploeg was het hopen op een kleine stunt en vooral het daarmee gepaard gaande puntengewin. De prestatie tegen KVSK United was dan wel al hoopgevend, met een 2 op 21 begon 2009 ronduit dramatisch slecht. David Triantafillidis werd afgelopen week vader en kende ook wat privéproblemen waardoor hij niet in aanmerking kwam voor een selectie. Admir Haznadar sukkelt nog met een verrekking. Dufoor trainde bijna niet voorbije dagen met last aan de hamstrings, maar verscheen toch aan de aftrap.

De mindere lijn van de voorgaande weken werd in de openingsminuten van de wedstrijd alvast doorgetrokken. Na vijf minuten kwamen de Kanaries al op voorsprong, al was het wel met wat meeval. Iets wat overigens wel meer gebeurd in het vervolg van de wedstrijd. Wilmet knokte zich met een elleboog op Vandecauter tot bij de bal, zag hoe die afweek op het hoofd van Vanhees en panklaar voor de slof van Hendrickx viel. Die maakte er met een droog schot naast de staak 1-0 van.

STVV bleef dreigen in het openingskwartier. Sidibe zag zijn doorgekopte bal op de kruising belanden. Diezelfde Sidibe zou zich de hele wedstrijd lang overigens de gevaarlijkste Truienaar tonen. Toen Hendrikx hem in het straatje stuurde werkte een attente Schuermans het leder in hoekschop.

KVK Tienen ging op zoek naar de gelijkmaker en voetbalde zich regelmatig een weg richting Mignolet. Vooral Penga maakte indruk met zijn offensieve acties, maar deed er veel te weinig mee. Na een aarzeling in de thuisdefensie dook hij zelfs alleen op voor de Truiense goalie. Zijn schot verdween onbegrijpelijk hoog over het doel. Ook Belme was dicht bij de gelijkmaker. Simon Mignolet bracht redding op zijn vrije trap. Dufoor probeerde het vanuit de tweede lijn, maar kwetste zich bij een draaibeweging aan de hamstrings en werd vervangen door Thomas Nelis.

De Tiense aanvalsdrang stokte wat toen STVV de 2-0 scoorde. Een doelpunt met de nodige meeval, want het schot van Mennes week ongelukkig af op de arm van de verder wat onzichtbare Vandeput om zo Schuermans helemaal op het verkeerde been te zetten. Wilmet besloot even later over de uitgkomen Schuermans  in het zijnet. Aan de overzijde probeerde Belme het mooi te doen met een stiftertje. De bal viel echter achter doel.

Op slag van rusten zat de thuisploeg helemaal op rozen. Sidibe kwam op het middenveld in balbezit, liep als een gazelle de hele Tiense defensie van zich af en legde de bal klaar voor Wilmet die de bal aan de tweede paal maar voor het intikken had: 3-0. Yve Thijs zorgde gelukkig voor een Tiens doelpunt op aangeven van Nelis. Met een laag schot voorbij Mignolet, zorgde hij ervoor dat de tweede helft geen maat voor niets was.

Die tweede helft was van veel mindere makelij dan de eerste. STVV legde de wedstrijd in een definitieve plooi na vijftien minuten. Toch ging het ook nu niet om een uitgespeelde actie. Na Tiens balverlies bereikte Hendrikx via een Tiense speler de volledig vrijstaande Sidibe die (te) makkelijk kon scoren.

De jongens van trainer Nassen wilden nog wel, maar raakten slecht moeizaam in de buurt van Mignolet. Gevaar bleef vrijwel helemaal uit. Enkel Belme probeerde het vanuit een scherpe hoek maar besloot over. In de slotminuten kon invaller Weuts bij een hoekschop de 5-1 scoren. Een overbodig doelpunt dat de spits die overkwam van Lyra echter niet kon laten liggen. De Tiense verdediging liet hem eerst nog moederziel alleen op de dwarslat koppen alvorens hij zonder de minste tegenstand de rebound benutte.

Diezelfde Weuts kroonde zich in de slotminuut nog tot antiheld door een onnodige aanslag op de enkels van Vanhees. Scheidsrechter Vervecken draalde niet en trok de terechte rode kaart. Dat kon de pret bij de thuisploeg echter niet drukken. Zij deden wat moest en sturen de tricolores met weliswaar overdreven 5-1 cijfers richting Suikerstad. KVK Tienen blijft op zoek naar de eerste overwinning van het kalenderjaar.
 
STVV: Mignolet, Mennes, Vaesen, Cantaluppi, Hendrikx, Wilmet (46’ Kose), Chimedza, Wagemakers, Delorge, Sidibe (80’ Weuts), Deferm (46’ Siani).
KVK Tienen: Schuermans, Vanhees, Peeters, Bogaerts, Neven, Thijs (60’ Barbé), Dufoor (36’ Nelis), Belme, Vandecauter, Vandeput, Penga.
Doelpunten: 5’ Hendrickx (1-0), 31’ Mennes (2-0), 45’ Wilmet (3-0), 45’ Thijs (3-1), 59’ Sidibe (4-1), 86’ Weuts (5-1)
Geel: Mennes, Peeters, Vanhees
Rood: 89' Weuts
Scheidsrechter: Vervecken

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure