Standaard Wetteren - KVK Tienen: 0-1 Printervriendelijke versie

Trainer Billen begon met de vertrouwde basiself aan de wedstrijd op het veld van Wetteren.  KVK Tienen moest na de 0 op 6 vanzelfsprekend resoluut op zoek naar een driepunter bij de Oostvlamingen. Vercammen diende in extremis verstek te geven met een blessure.

 De thuisploeg zorgde voor de eerste dreiging na een vrije trap van Cordier. Govoni kaatste de bal weg met de voet. Tienen zorgde aan de overzijde eveneens voor gevaar na een vrije trap. Degeling probeerde op aangeven van Di Gregorio doelman De Vroe te verschalken met een gewiekst lobje, maar deze duwde de bal nog net over de dwarslat.
 
Bij een corner van Degeling vergat de Wetterse defensie de vrijstaande Peeters. Zijn ééntijdsschot verdween echter in het zijnet.  De wedstrijd ging ondertussen aardig op en neer.  Biatour zette zich door en bereikte Vanherberghen die de zestien in stoof. Zijn onbesuisde knal verdween naast.
 
Tienen kreeg loon naar werken toen Gilles Colin de bal na iets minder dan een half uur spelen enig mooi vanop de rand van de zestien in de kruising pegelde. Een voorsprong die eenvoudig kon behouden worden tot aan de rust. De laatste kans voor de pauze was nog voor de tricolores. Doelman De Vroe kende echter weinig moeite met het lage schot van Di Gregorio.
 
De tweede helft was tien minuten ver toen Biatour zich met een knappe beweging vrijhaakte in de Wetterse zestien. De Ardennees gaf de thuisgoalie het nakijken, maar kende weinig geluk en zag zijn schot op de paal belanden. Degeling leverde tien minuten later een knappe voorzet af vanop de flank die door Di Gregorio over werd gedevieerd. Ondertussen moest bij Wetteren verdediger Van Damme (bekend van zijn deelname aan het spelprogramma ‘Blokken’)  naar de kant na een duel met Vanherberghen. KVK-clubarts Jan Beirnaert diende zoals steeds zeer sportief mee de eerste zorgen toe.
 
In de slotfase ontstond er veel ruimte in de rug van de Wetterse verdediging. KVK Tienen kon dan ook enkele keren snel uitbreken,al bleef het afwerken van de kansen ook nu weer het heikele punt. Di Gregorio noopte doelman De Vroe nog tot een puike parade met een loeier binnen het kader. Het Wetterse slotoffensief bleef wat uit, waardoor KVK Tienen al bij al vrij comforatabel de eerste driepunter mag bijschrijven. Iets wat gezien het verschil in het aantal kansen zeker te rechtvaardigen is.
 
De Suikerploeg behaalde een verdiende overwinning op het veld van Standaard Wetteren. Meer dan 90 minuten lang werd er met verbetenheid gestreden. Een prestatie die ongetwijfeld vertrouwen schenkt en waarvan iedereen hoopt dat ze een mooi vervolg krijgt voor het eigen publiek in het Bergéstadion tegen Lommel United.
 
Beluister de nabeschouwing met trainer Valère Billen: 

 
Standaard Wetteren: De Vroe, Claessens, Heymans, Goossens, Van Damme (63’ Brouwers), Van Lierde, De Langhe, Denys, De Smet, Cordier (46’ Meulenyzer), Van Ruyskensvelde (56’ Maertens).
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Colin (75’ Konsdorff), Audoor, Vandenbergh, Degeling (89’ Lowet), Biatour (81’ Hias), Vanherberghen, Di Gregorio, Bogaerts, Peeters.
doelpunten: 25’ Colin (0-1)
geel: Goossens, Bogaerts, Hias, Meulenyzer
scheidsrechter: Geldhof
 

Middenvelder Gilles Colin scoorde de winning-goal op het veld van Standaard Wetteren.

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij.

 

 

Label(s):

proficiat

proficiat aan iedereen,zijn zeker niet slecht bezig en. blijf erbij wat ze 1 ste helft lieten zien tegen aalst had ik al een jaar of 2 niet gezien in bergestadion

pipo

aan spelers en staf :

jullie zjn heel goed bezig blij zo verder doen,blijven werken,blijven vechten voor elk punt dat willen de supporters zien maar doe gewoon verder hoe jullie bezig zijn en alles komt goed jullie brengen nu al heel mooie voetbal dat toch al eventjes niet is gezien in het bergestadion ! mooi werk trainer ! en nu 2 matchen thuis hopelijk voor minsten 4 puntjes :-)

veel succes en laat ons genieten van dit seizoen !!

Finalmente!

Ik hoop dat deze punten zijn de eerste punten van de vele, genoeg voor minstens droom van Juliper League.

gewoon dik verdiend gewonnen,

gewoon dik verdiend gewonnen, wetteren is zowiezo een verplaatsing "ambètant" ; ga er maar winnen, hebben we dus gedaan en nu als een blok achter onze ploeg staan de volgende 2 thuismatchen, 4 punten erbij en kijk maar eens waar we dan staan!

tot de volgende !

mondje dicht

laat nu iedereen maar zwijgen die negatief is over onze ploeg, daar staat een ploeg op dat veld die vecht tot de laatste minuut tevens een dikke pluim voor onze trainer en zijn begeleiders .
echte supporters laten hun ploeg nooit in de steek kijk maar in wetteren meer volk van tienen dan van daar

wetteren -kvk

proficiat voor de eerste drie punten aan het ganse team

wetteren - tienen

Eerste 6-puntenmatch gewonnen en verdiend trouwens!!
Gisteren deed Wetteren nogal veel denken aan een provinciaal elftal, geen dokter aanwezig, 5 min zoeken achter een draagberrie, een 20 minuten wachten vooraleer er iemand van het ambulanceteam aanwezig was, ...
Met zo'n vechtlust zoals gisteren mag een team zoals Wetteren nooit voor ons eindigen!! (wat ik trouwens niet zie gebeuren)

wetteren-kvt

voilà, dik verdiend gewonnen met een stevig blok centraal achterin (rocky superknokker en steve met super kei(kool-hard als het moet) en dan dik verdiende zege hoor

laat ons aub onze ploeg blijven aanmoedigen aub en we gaan nog mooie matchen zien
slaapwel

Knappe prestatie, inzet en

Knappe prestatie, inzet en verbetenheid was voorbeelding alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat Wetteren zeer zwak voor de dag kwam.

het was een zalig gevoel,een

het was een zalig gevoel,een echte ploeg trg te zien op het veld,een grote inzet van iedereen,knap werk mannen!!
nu een mooi resultaat tegen lommel en we zijn vertrokken,
bedankt aan iedereen die is meegegaan naar wetteren en onvoorwaardelijk zijn ploeg gesteund heeft!

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure