St. Wetteren - KVK Tienen: 0-0 Printervriendelijke versie

Trainer Billen kon geen beroep doen op gekwetsten Vandeput (voet), Charaï (lies) en Vanherberghen (rug). Peeters was nog niet wedstrijdfit na een blessure. Belofte Marvin Konsdorff debuteerde in de basis op de linksachtersterk. Zowel voor Tienen als voor Wetteren was het zaak om een driepunter te pakken die uitzicht gaf op een verlengd verblijf in tweede klasse.

Tienen pakte van bij het eerste fluitsignaal uit met éénrichtingsvoetbal.  De Silva stak de bal goed door tot bij Biatour die zich knap vrijmaakte. Doelman Devroe kende weinig moeite met het schot. Het Tiense gevaar kwam vooral vanop rechts via een bedrijvige Nahimana. Tot twee keer toe sneed hij vervaarlijk naar binnen, maar nooit kwam het tot een gevaarlijk schot.
 
Doelman Devroe tikte een gevaarlijke vrije trap van Biatour in hoekschop. Hoewel de thuisploeg na een half uur spelen wat beter in de wedstrijd kwam, bleef Tienen voor de betere kansen tekenen. Na samenspel met De Silva dook spits Biatour op voor Devroe, maar deze ging gepast plat. 
 
Wetteren beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Bij een schaarse uitbraak beging De Smet een handsbal. De vrije trap van Claessens werd door Vervaeke in de rebound over getrapt.
 
In de tweede helft zagen de talrijk meegereisde Tiense fans eenzelfde spelbeeld. De Suikerploeg bleef de lakens uitdelen. Konsdorff bediende Biatour die zijn schot niet binnen het kader kreeg. Ook Neven kreeg  zijn vizier niet scherp toen De Silva hem vanuit het pak aan de tweede paal bediende. Degeling, die bij de rust Matusiwa was komen vervangen, nam een afvallende bal in één tijd op de slof en besloot een metertje over. 
 
De thuisploeg kwam in het laatste half uur wat meer opzetten en dat loonde. De Silva haalde Maertens onderuit in de zestien en ref Lambrechts wees naar de stip.Gelukkig voor KVK Tienen trapte Claessens de strafschop meters naast het doel van Govoni.
 
De klaarkijkende Bogaerts verschalkte aan de overzijde ei zo na doelman Devroe die wat te ver uit z’n doel stond. Biatour onderschepte een diepe bal van Degeling.  In plaats van de vrijstaande Bogaerts aan te spelen, probeerde hij zelf de opening te forceren. Zonder succes.
 
Beide ploegen gingen op zoek naar de winning-goal. De ingevallen Mathieu Belme trapte in het zijnet. Terwijl ook Wetteren druk zette, combineerde Tienen te slordig om snel uit te breken. Wanneer dat wel lukte bleef het gevaarlijke schot achterwege. Zowel De Silva (over), Belme (zijnet) en Degeling (op doelman) kenden geen succes. De thuisploeg kreeg nog één grote kans toen Maertens een strakke voorzet van Cordier niet tegen de touwen kon deviëren.
 
KVK Tienen deed dus niet waar iedereen op hoopte en voelt ondanks de tiende plaats in de rangschikking opnieuw de hete adem van het peloton degradatiestrijders in de nek. Het overwicht was er, maar de kansen werden niet in de nodige doelpunten omgezet. Met nog vier wedstrijden op de teller is het zaak die beoogde driepunter zo snel als kan binnen te rijven. Liefst zaterdag tegen Oostende al.
 
Beluister hier de nabeschouwing door trainer Valère Billen:

St. Wetteren: Devroe, Van Damme, De Wilde, Claessens, Servaes (56’ Maertens) , De Smet, Delbaere (62’ Cordier), Goossens, Van Ruyskensvelde, Heymans, Vervaeke. 
KVK Tienen: Govoni, Hias (73’ Belme), Audoor, Konsdorff, De Smet, De Silva, Neven, Bogaerts, Nahimana (78’ Schoofs), Matusiwa (46’ Degeling), Biatour. 
Geel: Goossens, Nahimana, De Smet, Neven, Cordier
Scheidsrechter: E. Lambrechts
 

Claessens laat de elfmeter liggen en trapt de bal naast de kooi van Govoni.
Label(s):

geruchten

de geruchten waarover ge spreekt zijn dikke zever! en den bal die De Smet van de lijn haalt was ook nogal een flater zeker! zievereer!Zeg maar dat De Smet een goe seizoen speelt en dat ze hem nog zullen missen!

Steeds is paniek uit den

Steeds is paniek uit den boze, maar wel de nodige dosis realiteitszin. We moeten nog 4 of 5 punten halen om ons mathematisch te redden. Dus moet dit gebeuren in onze 2 thuismatchen.

De verliesmatch tegen Brussels kon en mocht niet. Gaat Desmet naar Brussels volgens seizoen? Dit gerucht doet de ronde. Als dat zo is, dan is er veel uitgelegd over zijn flaters tegen Brussels.

wetteren-kvk tienen

als Valére overgenomen had, trainden we kei hard ,met resultaten dat we drie keer achter elkaar konden winnen ,nu trainen ze terug op minder tempo en we kunnen amper een 1 PUNT uithalen op zes dus voor mij er terug kei hard tegenaan ???

Acho que o campeonato começou a perder a graça. Graças a DEUS!

Wat mij stoort is om te zien dat, ondanks ons succes in staat stellen om de oorlog voor de afdaling te verlaten, eindigt de competitie up ziet er een beetje somber. Het lijkt erop dat er niets aan te doen.

Hij wilde weten Nederlanders zeggen in het verhuren, onder andere kwesties. Hoewel het echte leven is niet als een voetbal manager.

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure