St. Wetteren - KVK Tienen: 0-0 Printervriendelijke versie

Trainer Billen kon geen beroep doen op gekwetsten Vandeput (voet), Charaï (lies) en Vanherberghen (rug). Peeters was nog niet wedstrijdfit na een blessure. Belofte Marvin Konsdorff debuteerde in de basis op de linksachtersterk. Zowel voor Tienen als voor Wetteren was het zaak om een driepunter te pakken die uitzicht gaf op een verlengd verblijf in tweede klasse.

Tienen pakte van bij het eerste fluitsignaal uit met éénrichtingsvoetbal.  De Silva stak de bal goed door tot bij Biatour die zich knap vrijmaakte. Doelman Devroe kende weinig moeite met het schot. Het Tiense gevaar kwam vooral vanop rechts via een bedrijvige Nahimana. Tot twee keer toe sneed hij vervaarlijk naar binnen, maar nooit kwam het tot een gevaarlijk schot.
 
Doelman Devroe tikte een gevaarlijke vrije trap van Biatour in hoekschop. Hoewel de thuisploeg na een half uur spelen wat beter in de wedstrijd kwam, bleef Tienen voor de betere kansen tekenen. Na samenspel met De Silva dook spits Biatour op voor Devroe, maar deze ging gepast plat. 
 
Wetteren beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Bij een schaarse uitbraak beging De Smet een handsbal. De vrije trap van Claessens werd door Vervaeke in de rebound over getrapt.
 
In de tweede helft zagen de talrijk meegereisde Tiense fans eenzelfde spelbeeld. De Suikerploeg bleef de lakens uitdelen. Konsdorff bediende Biatour die zijn schot niet binnen het kader kreeg. Ook Neven kreeg  zijn vizier niet scherp toen De Silva hem vanuit het pak aan de tweede paal bediende. Degeling, die bij de rust Matusiwa was komen vervangen, nam een afvallende bal in één tijd op de slof en besloot een metertje over. 
 
De thuisploeg kwam in het laatste half uur wat meer opzetten en dat loonde. De Silva haalde Maertens onderuit in de zestien en ref Lambrechts wees naar de stip.Gelukkig voor KVK Tienen trapte Claessens de strafschop meters naast het doel van Govoni.
 
De klaarkijkende Bogaerts verschalkte aan de overzijde ei zo na doelman Devroe die wat te ver uit z’n doel stond. Biatour onderschepte een diepe bal van Degeling.  In plaats van de vrijstaande Bogaerts aan te spelen, probeerde hij zelf de opening te forceren. Zonder succes.
 
Beide ploegen gingen op zoek naar de winning-goal. De ingevallen Mathieu Belme trapte in het zijnet. Terwijl ook Wetteren druk zette, combineerde Tienen te slordig om snel uit te breken. Wanneer dat wel lukte bleef het gevaarlijke schot achterwege. Zowel De Silva (over), Belme (zijnet) en Degeling (op doelman) kenden geen succes. De thuisploeg kreeg nog één grote kans toen Maertens een strakke voorzet van Cordier niet tegen de touwen kon deviëren.
 
KVK Tienen deed dus niet waar iedereen op hoopte en voelt ondanks de tiende plaats in de rangschikking opnieuw de hete adem van het peloton degradatiestrijders in de nek. Het overwicht was er, maar de kansen werden niet in de nodige doelpunten omgezet. Met nog vier wedstrijden op de teller is het zaak die beoogde driepunter zo snel als kan binnen te rijven. Liefst zaterdag tegen Oostende al.
 
Beluister hier de nabeschouwing door trainer Valère Billen:

St. Wetteren: Devroe, Van Damme, De Wilde, Claessens, Servaes (56’ Maertens) , De Smet, Delbaere (62’ Cordier), Goossens, Van Ruyskensvelde, Heymans, Vervaeke. 
KVK Tienen: Govoni, Hias (73’ Belme), Audoor, Konsdorff, De Smet, De Silva, Neven, Bogaerts, Nahimana (78’ Schoofs), Matusiwa (46’ Degeling), Biatour. 
Geel: Goossens, Nahimana, De Smet, Neven, Cordier
Scheidsrechter: E. Lambrechts
 

Claessens laat de elfmeter liggen en trapt de bal naast de kooi van Govoni.
Label(s):

geruchten

de geruchten waarover ge spreekt zijn dikke zever! en den bal die De Smet van de lijn haalt was ook nogal een flater zeker! zievereer!Zeg maar dat De Smet een goe seizoen speelt en dat ze hem nog zullen missen!

Steeds is paniek uit den

Steeds is paniek uit den boze, maar wel de nodige dosis realiteitszin. We moeten nog 4 of 5 punten halen om ons mathematisch te redden. Dus moet dit gebeuren in onze 2 thuismatchen.

De verliesmatch tegen Brussels kon en mocht niet. Gaat Desmet naar Brussels volgens seizoen? Dit gerucht doet de ronde. Als dat zo is, dan is er veel uitgelegd over zijn flaters tegen Brussels.

wetteren-kvk tienen

als Valére overgenomen had, trainden we kei hard ,met resultaten dat we drie keer achter elkaar konden winnen ,nu trainen ze terug op minder tempo en we kunnen amper een 1 PUNT uithalen op zes dus voor mij er terug kei hard tegenaan ???

Acho que o campeonato começou a perder a graça. Graças a DEUS!

Wat mij stoort is om te zien dat, ondanks ons succes in staat stellen om de oorlog voor de afdaling te verlaten, eindigt de competitie up ziet er een beetje somber. Het lijkt erop dat er niets aan te doen.

Hij wilde weten Nederlanders zeggen in het verhuren, onder andere kwesties. Hoewel het echte leven is niet als een voetbal manager.

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure