St. Wetteren - KVK Tienen: 0-0 Printervriendelijke versie

Trainer Billen kon geen beroep doen op gekwetsten Vandeput (voet), Charaï (lies) en Vanherberghen (rug). Peeters was nog niet wedstrijdfit na een blessure. Belofte Marvin Konsdorff debuteerde in de basis op de linksachtersterk. Zowel voor Tienen als voor Wetteren was het zaak om een driepunter te pakken die uitzicht gaf op een verlengd verblijf in tweede klasse.

Tienen pakte van bij het eerste fluitsignaal uit met éénrichtingsvoetbal.  De Silva stak de bal goed door tot bij Biatour die zich knap vrijmaakte. Doelman Devroe kende weinig moeite met het schot. Het Tiense gevaar kwam vooral vanop rechts via een bedrijvige Nahimana. Tot twee keer toe sneed hij vervaarlijk naar binnen, maar nooit kwam het tot een gevaarlijk schot.
 
Doelman Devroe tikte een gevaarlijke vrije trap van Biatour in hoekschop. Hoewel de thuisploeg na een half uur spelen wat beter in de wedstrijd kwam, bleef Tienen voor de betere kansen tekenen. Na samenspel met De Silva dook spits Biatour op voor Devroe, maar deze ging gepast plat. 
 
Wetteren beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Bij een schaarse uitbraak beging De Smet een handsbal. De vrije trap van Claessens werd door Vervaeke in de rebound over getrapt.
 
In de tweede helft zagen de talrijk meegereisde Tiense fans eenzelfde spelbeeld. De Suikerploeg bleef de lakens uitdelen. Konsdorff bediende Biatour die zijn schot niet binnen het kader kreeg. Ook Neven kreeg  zijn vizier niet scherp toen De Silva hem vanuit het pak aan de tweede paal bediende. Degeling, die bij de rust Matusiwa was komen vervangen, nam een afvallende bal in één tijd op de slof en besloot een metertje over. 
 
De thuisploeg kwam in het laatste half uur wat meer opzetten en dat loonde. De Silva haalde Maertens onderuit in de zestien en ref Lambrechts wees naar de stip.Gelukkig voor KVK Tienen trapte Claessens de strafschop meters naast het doel van Govoni.
 
De klaarkijkende Bogaerts verschalkte aan de overzijde ei zo na doelman Devroe die wat te ver uit z’n doel stond. Biatour onderschepte een diepe bal van Degeling.  In plaats van de vrijstaande Bogaerts aan te spelen, probeerde hij zelf de opening te forceren. Zonder succes.
 
Beide ploegen gingen op zoek naar de winning-goal. De ingevallen Mathieu Belme trapte in het zijnet. Terwijl ook Wetteren druk zette, combineerde Tienen te slordig om snel uit te breken. Wanneer dat wel lukte bleef het gevaarlijke schot achterwege. Zowel De Silva (over), Belme (zijnet) en Degeling (op doelman) kenden geen succes. De thuisploeg kreeg nog één grote kans toen Maertens een strakke voorzet van Cordier niet tegen de touwen kon deviëren.
 
KVK Tienen deed dus niet waar iedereen op hoopte en voelt ondanks de tiende plaats in de rangschikking opnieuw de hete adem van het peloton degradatiestrijders in de nek. Het overwicht was er, maar de kansen werden niet in de nodige doelpunten omgezet. Met nog vier wedstrijden op de teller is het zaak die beoogde driepunter zo snel als kan binnen te rijven. Liefst zaterdag tegen Oostende al.
 
Beluister hier de nabeschouwing door trainer Valère Billen:

St. Wetteren: Devroe, Van Damme, De Wilde, Claessens, Servaes (56’ Maertens) , De Smet, Delbaere (62’ Cordier), Goossens, Van Ruyskensvelde, Heymans, Vervaeke. 
KVK Tienen: Govoni, Hias (73’ Belme), Audoor, Konsdorff, De Smet, De Silva, Neven, Bogaerts, Nahimana (78’ Schoofs), Matusiwa (46’ Degeling), Biatour. 
Geel: Goossens, Nahimana, De Smet, Neven, Cordier
Scheidsrechter: E. Lambrechts
 

Claessens laat de elfmeter liggen en trapt de bal naast de kooi van Govoni.
Label(s):

geruchten

de geruchten waarover ge spreekt zijn dikke zever! en den bal die De Smet van de lijn haalt was ook nogal een flater zeker! zievereer!Zeg maar dat De Smet een goe seizoen speelt en dat ze hem nog zullen missen!

Steeds is paniek uit den

Steeds is paniek uit den boze, maar wel de nodige dosis realiteitszin. We moeten nog 4 of 5 punten halen om ons mathematisch te redden. Dus moet dit gebeuren in onze 2 thuismatchen.

De verliesmatch tegen Brussels kon en mocht niet. Gaat Desmet naar Brussels volgens seizoen? Dit gerucht doet de ronde. Als dat zo is, dan is er veel uitgelegd over zijn flaters tegen Brussels.

wetteren-kvk tienen

als Valére overgenomen had, trainden we kei hard ,met resultaten dat we drie keer achter elkaar konden winnen ,nu trainen ze terug op minder tempo en we kunnen amper een 1 PUNT uithalen op zes dus voor mij er terug kei hard tegenaan ???

Acho que o campeonato começou a perder a graça. Graças a DEUS!

Wat mij stoort is om te zien dat, ondanks ons succes in staat stellen om de oorlog voor de afdaling te verlaten, eindigt de competitie up ziet er een beetje somber. Het lijkt erop dat er niets aan te doen.

Hij wilde weten Nederlanders zeggen in het verhuren, onder andere kwesties. Hoewel het echte leven is niet als een voetbal manager.

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure