Sporting Hasselt - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen trok naar Hasselt zonder enkele sterkhouders. Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Grancea, Dambom en Mombaerts waren allen geblesseerd, maar ook bij Hasselt kon met niet rekenen op enkele basispionnen. Voor aanvang van de wedstrijd stelde de thuisploeg haar jeugdteams voor aan het publiek. 
 
De eerste helft was geen hoogvlieger al probeerden beide teams ondanks de regen te zoeken naar de juiste combinaties. Bogaerts opende met een afstandsschot en aan de overzijde trapte Bracké over. Tienen vond de ruimte in de rug van de thuisdefensie maar deed er weinig mee. Convents trapte vanuit een scherpe hoek op de uitgekomen doelman Ghijsens.
 
Aan de overkant moest KVK-doelman Hannes zich reppen op een afstandsschot van Schenk en ook bij een hoekschop werd het even gevaarlijk. Andries Claes opende kort voor de pauze knap op Convents, maar ook Acke raakte bij die fraaie combinatie niet voorbij de thuisgoalie. Bij de pauze was de brilscore dan ook niet onlogisch.
 
In de tweede helft wisselde trainer Claes middenvelder Lusadusu voor extra aanvalskracht met Deflem. Die kon een voorzet van Convents niet beroeren. Een moment later kwam Acke net te laat om een voorzet van Deflem te benutten. 
 
Op het uur kwam de thuisploeg een kwartiertje meer nadrukkelijk opzetten, maar de Tiense defensie hield vlot stand op enkele hoekschoppen. Verbeeck knalde een vrije trap op de dwarsligger, al stond Arthur Hannes ook op de juiste plaats om in te grijpen.
 
Met nog een kwartier op de klok was het moment voor KVK aangebroken. Doelman Ghijsens pareerde een schot van Acke. De gevolgde Convents liet de kans niet liggen en bracht KVK op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde de ingevallen Ventôse de score met een deviatie aan de tweede paal na een prima actie van William Acke. De wedstrijd was gespeeld. De Hasselaren probeerden nog wel, maar KVK hield vlot stand en pakt zo een zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden.
 
‘Ik ben uiteraard heel blij met dit resultaat’, opende trainer Jo Claes de nabeschouwing. ‘De match zelf was misschien niet heel mooi, maar we hebben ze wel intelligent aangepakt. We wisten wat Hasselt kon en creëerden zeven of acht kansen tegen een ploeg die vorig en dit seizoen nauwelijks goals incasseerde. Toegegeven, af en toe konden de kansen beter worden uitgespeeld, maar de aanvallende spelers werkten ook hard in functie van het hele team en legden grote afstanden af. Bovendien konden we nog niet met een typeploeg spelen, waardoor automatismen opnieuw moeten worden opgebouwd. Achteraan gaven we ook nauwelijks iets weg.’
 
‘Extra mooi is dat vanavond tien spelers aan de aftrap stonden die vorig jaar in derde amateurklasse kampioen speelden. We wisten ook dat we ondanks de afwezigheid van heel wat sterkhouders nog steeds een volwaardige bank hebben. De invallers deden het dan ook prima. De zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden is dan ook erg knap. Met de 12 op 15 hebben we de start van de competitie niet gemist en staan we mee bovenaan.’
 
Volgend weekend speelt KVK opnieuw voor eigen publiek. Dan komt SK Londerzeel op bezoek in het Bergéstadion. 
 
Sporting Hasselt: Ghijsens, Turan, Janssen, Verbeeck, Schenk, Deville, Bracké, Samura, Jaspers, Wijnen, Claes.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Matterne, Weeghmans, Lusadusu (46’ Deflem), Acke (82’ Bourgignon), Convents (76’ Ventôse), Claes, Bogaerts, Singh.
Doelpunten: 72’ Convents (0-1), 79’ Ventôse (0-2)
Geel: Singh, Wijnen, Claes
Scheidsrechter: Thomas Lucas
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure