Sporting Hasselt - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen trok naar Hasselt zonder enkele sterkhouders. Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Grancea, Dambom en Mombaerts waren allen geblesseerd, maar ook bij Hasselt kon met niet rekenen op enkele basispionnen. Voor aanvang van de wedstrijd stelde de thuisploeg haar jeugdteams voor aan het publiek. 
 
De eerste helft was geen hoogvlieger al probeerden beide teams ondanks de regen te zoeken naar de juiste combinaties. Bogaerts opende met een afstandsschot en aan de overzijde trapte Bracké over. Tienen vond de ruimte in de rug van de thuisdefensie maar deed er weinig mee. Convents trapte vanuit een scherpe hoek op de uitgekomen doelman Ghijsens.
 
Aan de overkant moest KVK-doelman Hannes zich reppen op een afstandsschot van Schenk en ook bij een hoekschop werd het even gevaarlijk. Andries Claes opende kort voor de pauze knap op Convents, maar ook Acke raakte bij die fraaie combinatie niet voorbij de thuisgoalie. Bij de pauze was de brilscore dan ook niet onlogisch.
 
In de tweede helft wisselde trainer Claes middenvelder Lusadusu voor extra aanvalskracht met Deflem. Die kon een voorzet van Convents niet beroeren. Een moment later kwam Acke net te laat om een voorzet van Deflem te benutten. 
 
Op het uur kwam de thuisploeg een kwartiertje meer nadrukkelijk opzetten, maar de Tiense defensie hield vlot stand op enkele hoekschoppen. Verbeeck knalde een vrije trap op de dwarsligger, al stond Arthur Hannes ook op de juiste plaats om in te grijpen.
 
Met nog een kwartier op de klok was het moment voor KVK aangebroken. Doelman Ghijsens pareerde een schot van Acke. De gevolgde Convents liet de kans niet liggen en bracht KVK op voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde de ingevallen Ventôse de score met een deviatie aan de tweede paal na een prima actie van William Acke. De wedstrijd was gespeeld. De Hasselaren probeerden nog wel, maar KVK hield vlot stand en pakt zo een zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden.
 
‘Ik ben uiteraard heel blij met dit resultaat’, opende trainer Jo Claes de nabeschouwing. ‘De match zelf was misschien niet heel mooi, maar we hebben ze wel intelligent aangepakt. We wisten wat Hasselt kon en creëerden zeven of acht kansen tegen een ploeg die vorig en dit seizoen nauwelijks goals incasseerde. Toegegeven, af en toe konden de kansen beter worden uitgespeeld, maar de aanvallende spelers werkten ook hard in functie van het hele team en legden grote afstanden af. Bovendien konden we nog niet met een typeploeg spelen, waardoor automatismen opnieuw moeten worden opgebouwd. Achteraan gaven we ook nauwelijks iets weg.’
 
‘Extra mooi is dat vanavond tien spelers aan de aftrap stonden die vorig jaar in derde amateurklasse kampioen speelden. We wisten ook dat we ondanks de afwezigheid van heel wat sterkhouders nog steeds een volwaardige bank hebben. De invallers deden het dan ook prima. De zes op zes in twee opeenvolgende uitwedstrijden is dan ook erg knap. Met de 12 op 15 hebben we de start van de competitie niet gemist en staan we mee bovenaan.’
 
Volgend weekend speelt KVK opnieuw voor eigen publiek. Dan komt SK Londerzeel op bezoek in het Bergéstadion. 
 
Sporting Hasselt: Ghijsens, Turan, Janssen, Verbeeck, Schenk, Deville, Bracké, Samura, Jaspers, Wijnen, Claes.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Matterne, Weeghmans, Lusadusu (46’ Deflem), Acke (82’ Bourgignon), Convents (76’ Ventôse), Claes, Bogaerts, Singh.
Doelpunten: 72’ Convents (0-1), 79’ Ventôse (0-2)
Geel: Singh, Wijnen, Claes
Scheidsrechter: Thomas Lucas
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure