SK Pepingen-Halle - KVK Tienen : 2 - 0 Printervriendelijke versie

Bocholt speelde vrijdag gelijk op het veld van Hasselt. Dat betekende dat KVK mits winst op het veld van Pepingen-Halle de eerste periodetitel kon binnenhalen. Dat lukt echter niet. Na negentig minuten stond de 2-0 eindstand op het bord. KVK krijgt volgend weekend een nieuwe kans op eigen veld tegen R. Cappellen FC.
 
KVK, dat met Ventôse en Vanwelkenhuysen in de basis begon, claimde nochtans het balbezit in de openingsfase met een scherpe voorzet van Ventôse die Claes net niet kon deviëren. Toch viel het doelpunt aan de overzijde na een snelle omschakeling van de thuisploeg over meerderde tussenstations. Ngadrira stond op de juiste plaats om z’n team na een kwartier op voorsprong te brengen.
 
Een wat onverwachte situatie voor Tienen dat wat nerveus naar de gelijkmaker zocht. De thuisploeg hielde de rangen goed gesloten, maar had doelman Deweerdt nodig om een kopbal van Bogaerts onschadelijk te maken. Ventôse kopte centimers naast. Andries Claes kende geen succes vanuit de tweede lijn.
 
Na de pauze mocht ook Convents opdraven om extra dreiging vanop de flanken te brengen. Vanwelkenhuysen kreeg zijn schot niet binnen het kader en ook Ventôse kon een voorzet niet deviëren. De thuisploeg beperkte zich ondertussen tot verdedigen. Enkele Tiense hoekschoppen brachten onvoldoende doelgevaar. Het was heel vaak 'net niet'.
 
Met nog tien minuten op de klok kon de thuisploeg nog een keertje uitbreken. Neef dook alleen op voor doelman Hannes en liet de kans niet liggen. 2-0 en wedstrijd gespeeld. Neef trapte vanuit een scherpe hoek nog op de paal.
 
‘Natuurlijk is dit een ontgoocheling’, aldus trainer Jo Claes. ‘De thuisploeg werkte af aan 100%, terwijl wij niet konden scoren uit een achttal kansen. De extra verbetenheid bij de tegenstander kan je verwachten als je bovenaan staat, maar vergeet niet dat Pepingen-Halle ook een 10 op 15 pakt. Het is gewoon een vaststelling dat er in deze reeks geen eenvoudige wedstrijden bestaan.’ 
 
Volgend weekend een nieuwe kans voor KVK Tienen tegen R. Cappellen FC, een ploeg die ook tot de kanshebbers voor de titel wordt gerekend. 
 
SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Bourgedis, Houssane, Pé (89’ Abdoul), Baras (89’ Dragone), Ngadrira, Dailly, Neef , Vandenbrande, Lo Giudice (86’ Amin Niyonkuru), Diakhité.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Claes (46’ Convents), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (67’ Grancea), Vanwelkenhuysen (67’ Acke).
Doelpunten: 10’ Ngadrira (1-0), 79’ Neef (2-0)
Geel: Claes, Houssane, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure