KFC Sint-Lenaarts - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging op zoek naar een overwinning op het veld van Sint-Lenaarts zonder Kevin De Wolf. De Tiense goalie raakte een dag eerder geblesseerd aan de kuit en kon niet aantreden. De net achttien geworden Thomas Degeer verving hem tussen de palen. Mike De Silva was geelgeschorst. Verhamme doet opnieuw ritme op bij de beloften. Ook op Baidjoe (lies) is het nog even wachten. De thuisploeg kende eveneens heel wat afwezigen wegens blessures. 
 
Sint-Lenaarts liet het initiatief in het matchbegin aan KVK Tienen. Ref De Geyter onderbrak de partij noodgedwongen gedurende zeven minuten toen twee van de vier lichtmasten het lieten afweten. Een probleem waarmee de Antwerpse club al eerder kampte. De korte pauze bij aanvang van de partij inspireerde de Suikerploeg: na een mooie actie van Singh bereikte Pellegriti aan de tweede paal de aanstormende Ibricic. Deze liet de mooie kans niet liggen en duwde de 0-1 tegen de touwen.
 
Toch slopen er al te veel slordigheden in het Tiense spel. Na een vrije trap besloot Jaspers naast. Aan de overzijde was Singh heel dicht bij de 0-2 na een goed genomen vrije trap van Pellegriti. De vrijgelopen middenvelder tipte het leder een metertje over de kooi van doelman Kustermans. 
 

Na enkele minuten liet een deel van de stadionverlichting het afweten.
 
Sint-Lenaarts ging op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Degeer toonde zich met een mooie parade paraat op een afstandsschot van Hofmans. Toch moest de thuisploeg met een opdoffer de rust in: Verlinden kreeg rood na een onbesuisde tackle op Singh. Ondertussen zag Cosse zijn doelpoging afgeblokt. 
 
De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Op het uur haalde ref De Geyter zich de toorn van het thuispubliek op de hals, door een tweede keer rood te trekken. Dit keer was Traizi het slachtoffer nadat hij met het geheven been te onbesuisd doorging op Renson.
 
KVK Tienen deed ondertussen veel te weinig met de numerieke meerderheid. De slordige balaannames volgden mekaar op en offensief bleven goede combinaties achterwege op het kleine terrein. De invallers brachten het meeste gevaar: Conard  trapte in het zijnet na balverlies in de thuisdefensie en Chaoui zag zijn laag schot op de paal belanden. Ook Grancea kreeg zijn vizier niet scherp met een schot in het zijnet.
 
In de slotfase onderscheidde doelman Degeer zich noodgedwongen nog met een mooie redding op een kopbal na een vrije trap van Van Den Broeck. De Tiense aanhang kon opgelucht ademhalen. Het bleef echter bibberen tot Conard er na een voorzet van Kasmi in de slotminuut 0-2 van maakte. 
 
Rocky Peeters gaf zijn spelers meteen na afloop een donderpreek op de middenstip alvorens de supporters te groeten. 'Ik ben vanzelfsprekend tevreden met de overwinning maar niet met de manier waarop we vandaag gevoetbald hebben', klonk het streng bij de Tiense speler-trainer. 'Meteen na aanvang hadden we begrepen dat Sint-Lenaarts het erg defensief ging aanpakken. Ik vroeg de jongens daarom de bal het werk te laten doen en het tempo hoog te houden. Dat deden we niet. Heel wat spelers voetbalden onder hun niveau. De door de thuisploeg gecontesteerde rode kaarten maken onze rekening niet, maar het spreekt voor zich dat we te weinig deden met deze situatie. Dat moet dus een stuk beter. Dit soort matchen moet je gewoon veel sneller afmaken.'
 
KVK Tienen maakte niet meteen de beste beurt op het veld van Sint-Lenaarts. Op het kleine terrein bleven goede combinaties al te vaak achterwege. Debutant Degeer kreeg in extremis nog een belangrijke rol door met een prima save de thuisploeg van de gelijkmaker te houden. Tegen negen spelers had de wedstrijd toen echter al lang beslecht moeten zijn. Door deze overwinning hijst KVK zich opnieuw wat meer richting middenmoot van de rangschikking. Bovendien werkt de Suikerploeg meteen de -3 weg waarmee het aan de tweede periode begint. Volgend weekend ontvangt Tienen in het Bergéstadion het ambitieuze Leopoldsburg. KVK probeert dan de mooie reeks zonder nederlaag verder te zetten.
 
KFC Sint-Lenaarts: Kustermans, Van De Brul, Lambrechts (88' De Vrij), Van Den Broeck, Baert (74' Wohrmann), Jaspers, Traizi, Gul, Meseure, Hofmans, Verlinden.
KVK Tienen: Degeer, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, Ibricic (53' Conard), Cosse (83' Kasmi), Singh, Nijs (64' Chaoui), Grancea.
doelpunten: 7' Ibricic (0-1), 90' Conard (0-2)
geel: Jaspers, Cosse, Nijs
rood: Verlinden, Traizi
scheidsrechter: Maarten De Geyter
 

Enrico Pellegriti geeft na afloop het goede ritme aan op de trom van supportersclub Club KVK '81.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Eendracht Aalst
KVK Tienen
zondag 24 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure