KFC Sint-Lenaarts - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging op zoek naar een overwinning op het veld van Sint-Lenaarts zonder Kevin De Wolf. De Tiense goalie raakte een dag eerder geblesseerd aan de kuit en kon niet aantreden. De net achttien geworden Thomas Degeer verving hem tussen de palen. Mike De Silva was geelgeschorst. Verhamme doet opnieuw ritme op bij de beloften. Ook op Baidjoe (lies) is het nog even wachten. De thuisploeg kende eveneens heel wat afwezigen wegens blessures. 
 
Sint-Lenaarts liet het initiatief in het matchbegin aan KVK Tienen. Ref De Geyter onderbrak de partij noodgedwongen gedurende zeven minuten toen twee van de vier lichtmasten het lieten afweten. Een probleem waarmee de Antwerpse club al eerder kampte. De korte pauze bij aanvang van de partij inspireerde de Suikerploeg: na een mooie actie van Singh bereikte Pellegriti aan de tweede paal de aanstormende Ibricic. Deze liet de mooie kans niet liggen en duwde de 0-1 tegen de touwen.
 
Toch slopen er al te veel slordigheden in het Tiense spel. Na een vrije trap besloot Jaspers naast. Aan de overzijde was Singh heel dicht bij de 0-2 na een goed genomen vrije trap van Pellegriti. De vrijgelopen middenvelder tipte het leder een metertje over de kooi van doelman Kustermans. 
 

Na enkele minuten liet een deel van de stadionverlichting het afweten.
 
Sint-Lenaarts ging op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Degeer toonde zich met een mooie parade paraat op een afstandsschot van Hofmans. Toch moest de thuisploeg met een opdoffer de rust in: Verlinden kreeg rood na een onbesuisde tackle op Singh. Ondertussen zag Cosse zijn doelpoging afgeblokt. 
 
De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Op het uur haalde ref De Geyter zich de toorn van het thuispubliek op de hals, door een tweede keer rood te trekken. Dit keer was Traizi het slachtoffer nadat hij met het geheven been te onbesuisd doorging op Renson.
 
KVK Tienen deed ondertussen veel te weinig met de numerieke meerderheid. De slordige balaannames volgden mekaar op en offensief bleven goede combinaties achterwege op het kleine terrein. De invallers brachten het meeste gevaar: Conard  trapte in het zijnet na balverlies in de thuisdefensie en Chaoui zag zijn laag schot op de paal belanden. Ook Grancea kreeg zijn vizier niet scherp met een schot in het zijnet.
 
In de slotfase onderscheidde doelman Degeer zich noodgedwongen nog met een mooie redding op een kopbal na een vrije trap van Van Den Broeck. De Tiense aanhang kon opgelucht ademhalen. Het bleef echter bibberen tot Conard er na een voorzet van Kasmi in de slotminuut 0-2 van maakte. 
 
Rocky Peeters gaf zijn spelers meteen na afloop een donderpreek op de middenstip alvorens de supporters te groeten. 'Ik ben vanzelfsprekend tevreden met de overwinning maar niet met de manier waarop we vandaag gevoetbald hebben', klonk het streng bij de Tiense speler-trainer. 'Meteen na aanvang hadden we begrepen dat Sint-Lenaarts het erg defensief ging aanpakken. Ik vroeg de jongens daarom de bal het werk te laten doen en het tempo hoog te houden. Dat deden we niet. Heel wat spelers voetbalden onder hun niveau. De door de thuisploeg gecontesteerde rode kaarten maken onze rekening niet, maar het spreekt voor zich dat we te weinig deden met deze situatie. Dat moet dus een stuk beter. Dit soort matchen moet je gewoon veel sneller afmaken.'
 
KVK Tienen maakte niet meteen de beste beurt op het veld van Sint-Lenaarts. Op het kleine terrein bleven goede combinaties al te vaak achterwege. Debutant Degeer kreeg in extremis nog een belangrijke rol door met een prima save de thuisploeg van de gelijkmaker te houden. Tegen negen spelers had de wedstrijd toen echter al lang beslecht moeten zijn. Door deze overwinning hijst KVK zich opnieuw wat meer richting middenmoot van de rangschikking. Bovendien werkt de Suikerploeg meteen de -3 weg waarmee het aan de tweede periode begint. Volgend weekend ontvangt Tienen in het Bergéstadion het ambitieuze Leopoldsburg. KVK probeert dan de mooie reeks zonder nederlaag verder te zetten.
 
KFC Sint-Lenaarts: Kustermans, Van De Brul, Lambrechts (88' De Vrij), Van Den Broeck, Baert (74' Wohrmann), Jaspers, Traizi, Gul, Meseure, Hofmans, Verlinden.
KVK Tienen: Degeer, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, Ibricic (53' Conard), Cosse (83' Kasmi), Singh, Nijs (64' Chaoui), Grancea.
doelpunten: 7' Ibricic (0-1), 90' Conard (0-2)
geel: Jaspers, Cosse, Nijs
rood: Verlinden, Traizi
scheidsrechter: Maarten De Geyter
 

Enrico Pellegriti geeft na afloop het goede ritme aan op de trom van supportersclub Club KVK '81.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure