KVK Tienen - Hageland stelt Rocky Peeters aan als speler-trainer Printervriendelijke versie

Danny Ost is vanaf volgend seizoen niet langer trainer van KVK Tienen - Hageland. Hij wordt opgevolgd door de 33-jarige Rocky Peeters die het trainerschap gaat combineren met een actieve carrière als voetballer. Zijn contract als speler-trainer van KVK Tienen - Hageland loopt voor drie seizoenen.
 
KVK Tienen - Hageland gelooft in de kwaliteiten van Peeters als trainer. De voorbije maanden bewees de verdediger dat hij met zijn ervaring en vista een meerwaarde betekent binnen de spelersgroep. Hij toont zich bovendien erg bereid om met jonge beloftevolle spelers te werken. KVK Tienen - Hageland hoopt met Rocky Peeters aan het sportieve roer de gezonde ambitie waar te maken om zich te tonen in vierde klasse en mee te dingen naar een stek in derde klasse.
 
Van 1997 tot 2005 was Peeters met KFCV Geel, KRC Zuid-West-Vlaanderen en KSV Roeselare actief in tweede klasse. Hij groeide met zijn polyvalentie al snel uit tot één van de smaakmakers in de reeks.
 
Met Roeselare promoveerde hij naar eerste klasse. Na één jaar ruilde hij de West-Vlaamse club voor de buren van STVV, waar hij drie jaar voetbalde en tot de uitblinkers behoorde. In totaal zou hij 15 keer de weg naar doel vinden in de Jupiler League.
 
STVV zakte echter naar de tweede klasse in 2008, maar Peeters bleef actief op het hoogste niveau bij toenmalig eersteklasser Germinal Beerschot.
 
De transfer draaide echter op een sisser uit. Peeters viel na een half seizoen uit de gratie van trainer en bestuur en werd uitgeleend aan de Cypriotische club Enosis Neon Paralimni. Daarna keerde hij terug naar Germinal Beerschot waar hij door blessureleed opnieuw een zijspoor terecht kwam.
 
KVK Tienen gaf hem twee seizoenen geleden de gelegenheid zijn carrière in eigen land te herlanceren. Het voorbije seizoen groeide hij opnieuw uit tot een vaste waarde in de kern. Enkele weken geleden legde hij nog een aanbieding van een Nederlandse tweedeklasser om als profspeler aan de slag te gaan naast zich neer om zijn verblijf bij KVK Tienen - Hageland te verlengen.
 
Rocky Peeters: 'Speler-trainer zijn laat toe nog beter bij te sturen'
 
Peeters zelf is dankbaar dat hij deze kans krijgt: 'Ik had dit niet echt zien aankomen, maar als je zo'n kans krijgt dan grijp je die. Ik ben erg trots dat de club mij het vertrouwen schenkt om deze opdracht waar te maken. Zelf hoop ik nog een tijdje door te gaan als speler. De combinatie met het trainersschap schrikt me dan hoegenaamd niet af. Ik ben er van overtuigd dat je van tussen de lijnen taktisch nog efficiënter en sneller kan bijstellen. Zeker in overleg met een goede assistent-coach op de bank. Daarvoor reken ik op de steun van Benny Lunenburg. Ondertussen maak ik ook werk van het behalen van een trainersdiploma.'
 
De club houdt eraan Danny Ost te bedanken voor het werk van de voorbije twee seizoenen. Ondertussen maakt de club verder werk van het uitbouwen van de trainersstaf en het samenstellen van een competitieve spelerskern door enkele gerichte versterkingen. 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure