RC Hades - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Op een steenworp van het festivalterrein van Pukkelpop ontving RC Hades de suikerjongens voor de tweede wedstrijd van de competitie. Trainer Jo Claes moest puzzelen door onder meer de onbeschikbaarheid van Acke en Grancea en bracht de herstelde Singh en Convents aan de aftrap. RC Hades veroverde vorig seizoen een stek in de subtop. KVK wilde bevestigen na winst in de opener tegen Diegem.
 
Het was Kempeneers die het eerst dreigde met een vrije trap die een metertje naast het doel verdween in het Kiewit-stadion. Vanwelkenhuysen veroverde op het kwartier de bal na te kort terugspelen, omspeelde ook doelman Gijbels, maar mikte vanuit een scherpe hoek naast het lege doel. Matterne gooide de bal even later prima in de kleine rechthoek, maar Claes kwam net te laat om de voorzet tussen de palen de deviëren. 
 
Hades liet zich allerminst wegdrummen, maar kwam zelf ook niet tot uitgespeelde kansen. Vangeel trapte het leder overhoeks over het doel van Hannes. Aan de overkant poeierde Convents een voorzet van Weeghmans, twee seizoenen geleden zelf nog bij Hades, overhaast naast. 
 
Kort voor rusten volgde de koude douche voor Tienen. Ref De Beuckelaer wees naar de stip na een overtreding van Meeus op Vangeel. Een overtreding die volgens de Tiense spelers buiten de rechthoek gebeurde. Vaesen faalde echter niet en bracht z’n team kort voor de pauze op voorsprong.
 
Tienen wilde de achterstand snel ongedaan maken en begon met de juiste intenties aan de tweede helft. Er volgende enkele halve kansen waarbij onder meer Convents kon aanleggen. Mooi samenspel tussen Kempeneers en Claes verdiende beter en ook Bogaerts kon te weinig kracht leggen in zijn kopbal. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd, maar aanvaller Ebobo trapte enkele keren hard naast en ook Vangeel kreeg zijn schot niet binnen het kader. 
 
Naarmate de partij vorderde slopen er opnieuw meer slordigheden in het Tiense spel. Al te vaak werd een ploegmaat niet gevonden of werd het duel verloren. Reken daarbij enkele slimme foutjes van de thuisploeg en stevige portie lange ballen en je krijgt een nerveuze slotfase waarbij je als team hoopt dat de bal een keertje juist valt en het dan toch niet doet. Na negentig minuten stond de 1-0 nog steeds op het scorebord, al had de stadionklok het ondertussen al even laten afweten.
 
Trainer Jo Claes en z’n team keren dus zonder punten terug naar Tienen. ‘We moeten erkennen dat de tegenstander goed stond in een vrij gesloten eerste helft. Toch krijgen we via Vanwelkenhuysen en Convents twee prima kansen om de score te openen. Een voorsprong op dat moment zou de wedstrijd een heel ander verloop hebben gegeven. Het is extra balen dat Hades kort voor de pauze een penalty krijgt voor een overtreding die volgens Hannes Meeus een meter buiten de grote rechthoek gebeurt. In de tweede helft starten we met de juiste intentie en krijgen we enkele mooie kansen via onder meer Convents. Daarna voetbalden we zelf echter te onnauwkeurig en speelden we zo in de kaart van Hades dat het spel steeds fysieker maakte en met foutjes het tempo uit de wedstrijd haalde. Toch moeten we ook naar onszelf kijken en erkennen dat er enkele jongens die ons anders over de streep trekken dit keer niet hun niveau haalden.’
 
De komende dagen hoopt de technische staf heel wat spelers te recupereren. Zo hervatten Acke, Damblon, Loman en Ventôse opnieuw de trainingen. Ook Grancea, hard aangepakt in de wedstrijd tegen Diegem, kan hernemen. 
 
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Mombaerts, Claes (80’ Choua), Wang, Poell, Vaesen, Celen, Elens, Vangeel (89’ Gueroui), Ebobo.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Weeghmans, Matterne (78’ Bourguignon), Singh, Meeus, Bogaerts (70’ Deflem), Claes, Vanwelkenhuysen, Convents, Kempeneers.
Doelpunt: 39’ Vaesen (1-0, pen.)
Geel: Meeus, Vangeel, Kempeneers, Wang, W. Claes, Elens
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure