R. Antwerp FC - KVKT: 1-0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen kende aanzienlijk wat tegenslag aan de vooravond van de belangrijke wedstrijd op het veld van Antwerp die uitzicht kon geven op de kwalificatie voor de eindronde. Zowel Dufoor, Barbé, Penga als Haznadar bleken voor lange tijd uit. Enkel Nelis bleef nog over om de offensieve eer hoog te houden. Bij Antwerp zat men al volop in eindrondesfeer. Maar liefst zeven titularissen ontbraken wegens blessures of kregen rust van trainer Svilar.
 
De eerste kans van de wedstrijd was voor Antwerp. Coulibaly profiteerde van balverlies op het middenveld en stormde op Schuermans af. De Tiense doelman redde met de voet en voorkwam een vroege tegengoal. Aan de overzijde schoot de mee gevolgde Belme op aangeven van Nelis ruim voorlangs.
 
Na twintig minuten vond Baert zijn ploegmaat Lukanovic die het probeerde vanuit een scherpe hoek. Schuermans ging andermaal gepast plat. Bij KVK Tienen was het duidelijk zoeken vooraan met enkel de enige overgebleven aanvaller Nelis in de spits. Bovendien had men het moeilijk met het afwachtende spel van de thuisploeg. De ruimte tussen de linies was te klein en al te vaak bracht de lange bal richting Nelis weinig of niks op.
 
Antwerp bleef gevaarlijk. Op het half uur besloot opnieuw Coulibaly van dichtbij recht op de Tiense doelman. Triantafillidis voorkwam dat Lukanovic de herneming kon benutten.
 
De tweede helft begon met een erg grote kans voor de Suikerploeg. Vandecauter bracht de bal centraal tot bij Nelis die zijn schot als of niet met de hand afgeweerd zag door een Antwerp-speler. Aan de overzijde probeerde ex-KVK-spits Lukanovic het vanop afstand, maar zijn schot zeilde enkele meters naast.
 
Tienen bleef echter dreigen. Opnieuw Vandecauter bracht de bal tot bij Nelis die zijn kopbal op Antwerp-doelman Van Trier zag belanden. Een kans waarmee de Tiense spits ongetwijfeld meer had kunnen doen. Antwerp liet zich niet onbetuigd. Coulibaly nam een afvallende bal op de slof en schot hard over. Een knappe knal van Setti viel op het dak van het Tiense doel.
 
Na iets meer dan een uur spelen incasseerde Tienen een dom doelpunt. Lukanovic werd alleen diep gestuurd na balverlies van Bogaerts op het middenveld. Schuermans leek zijn poging af te weren, maar Triantafillidis, die gehoopt had het leder te ontzetten, devieerde de bal laag in de linkerbenedenhoek van… het eigen doel. Tienen kende even later geluk toen Vervaeke de 2-0 liet liggen en op de paal besloot. Zijn ploegmaat Lukanovic deed datzelfde enkele minuten later nog een keertje over.  
 
De bezoekers probeerden het wel, maar het lukte niet om de bal bij te houden in de voorste gelederen. De Silva bleek nuttig het met een zeldzaam afleggertje naar Thijs die in één tijd enkele meters over het doel besloot.  In de slotminuten gooide Vandecauter nog een bal strak voor doel, maar de ingevallen Meeus kon hem niet beroeren.
 
KVK Tienen kende nog één prima kans: Vandecauter bracht het leder tot bij Thijs die doorkopte tot bij Bogaerts. Doelman Van Trier had een puike redding in huis op de kopbal van de Tiense middenvelder en tikte de bal via de dwarsligger in hoekschop. Kans en meteen ook de eindrondedroom weg voor de Suikerploeg.
 
Door de nederlaag nemen RFC Doornik en RS Waasland de resterende eindrondeplaatsjes in. Vriend en vijand zullen het er echter over eens zijn dat het eindrondeticket al lang veroverd had moeten zijn. De terugronde van Tienen was veel te wisselvallig om het vooropgestelde ticket te bemachtigen. Door het kwakkelen van de overige ploegen bleef de nacompetitie haalbaar, maar de Suikerploeg bleek in de fase van de waarheid al te zeer onthoofd door het blessureleed.
 
De club dankt de talrijk meegereisde supporters voor hun steun op de Bosuil en tijdens de rest van het seizoen. Tot binnen enkele weken voor een nieuw seizoen KVK Tienen in tweede klasse!
 
Antwerp FC: Van Trier, Van Hemert, Setti, Baert, Lukanovic, Coulibaly, Vervaeke, De Vriese, Hairemans (65’ Vukamanovic), De Corte, Jelicic.
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput (71’ Thijs), Triantafillidis, Vandecauter, Vanhees, Belme, Nelis (82’ Meeus), De Silva, Neven, Bogaerts, Peeters.
Doelpunten: 64’ Triantafillidis (1-0, o.g.)
Geel: Neven, Jelicic
Scheidsrechter: Delacour
Toeschouwers: 5000

 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure