R. Antwerp FC - KVK Tienen: 1-1 (5-4) Printervriendelijke versie

In een tropisch warme Bosuil moest KVK Tienen aan de bak tegen de Great Old in de vierde ronde van de Beker van België. Danny Ost wijzigde het team dat in Dender ging winnen op twee plaatsen. Desomberg verving Dewolf tussen de palen en links op het middenveld werd met Renson iets meer verdedigende zekerheid ingebouwd. Het Antwerp ‘nieuwe stijl’ versterkte zich in het tussenseizoen onder meer met vier spelers van OH Leuven en ambieert de titel in tweede nationale. Met Karel De Smet heeft de ploeg ook een ex-KVK’er in de rangen.

In de eerste helft hield de Suikerploeg gelijke tred met Antwerp, dat weliswaar controleerde, maar weinig of geen dreiging kon brengen. De temperatuur van om en bij de 35 graden deed weinig goed aan het tempo van de website ondanks de toegestane drinkpauze. Na een half uur voetballen ging Desomberg goed plat op een afstandsschot van Carvalho. De Tiense doelman kwam enkele keren gevat uit maar moest na 37 minuten de bal toch uit de netten vissen toen Bennassar na een afleggertje vanuit het pak laag binnentrapte. De puik spelende Jean had een aarzelende Van Tornhout een moment eerder van een schot gehouden.
 
KVK Tienen voelde dat er meer inzat en bracht tijdens de pauze Deflem en Meledje in het elftal. De tweede helft begon met een kansje voor Antwerp. Mombongo kopte een hoekschop een half metertje over het doel van Desomberg. Aan de overzijde kende de Antwerpse goalie weinig problemen met een laag schot van Dufoor. Een attente Desomberg greep goed in toen Bennassar in het straatje werd gestuurd. 
 
In het laatste half uur legde KVK Tienen alsmaar betere combinaties op de mat. De ingevallen Meledje kwam goed naar binnen maar trapte voorlangs. Sengier was bij de pinken op een goed afstandsschot van Colin. Een strakke vrije trap van Dufoor verdween door de muur in de armen van Sengier. Ook de ingevallen Mayombo wilde zich al te graag tonen. Hij zette zich door vanop rechts en besloot hard in het zijnet.
 
Het was wachten tot in de 82ste minuut voor de verdiende Tiense goal. De prima acterende Dufoor die niets van zijn klasse heeft ingeboet, profitereerde van matig verdedigend werk in de Antwerp-defensie en poeierde het leder onhoudbaar onhoudbaar in het dak van het doel. Mayombo had bijna de winning goal aan de voet, maar besloot over na doorkoppen van Dufoor. Ook de thuisploeg liet zich nog een enkele keer opmerken. Mombongo mocht op Desomberg af, maar de Tiense goalie kweet zich prima van zijn taak.
 
Verlengingen dus. Een maat voor niets hadden we bijna gezegd, al speelde de aanhoudende hitte zeker een rol. De avond bracht immers niet meteen de verkoeling waar iedereen op hoopte. Het was dan ook wachten tot op het eind van de tweede verlenging vooraleer er opnieuw wat opwinding te bespeuren was. Carvalho zette een mooi één-tweetje op met Mombongo, maar besloot op de vuisten van Desomberg. Een moment later Mombongo een scherp inzenden van Carvalho naast. In de slotminuut van de tweede verlenging kreeg Dufoor nog een enig mooie schietkans nadat hij puik was aangespeeld door Deflem. Sengier redde echter het Antwerpse meubilair.
 
De penalties zouden dus uitsluitsel moeten brengen. De Tiense kansen slinkten toen de matig getrapte elfmeter van Renson recht op Sengier verdween. Antwerp faalde niet en Mombongo, ooit nog pupil van trainer Ost bij Eupen, trapte Antwerp naar de volgende ronde. 
 
KVK Tienen kon echter met opgeheven hoofd het roemrijke Bosuilstadion verlaten. Het laatste decennium speelde Tienen als tweedeklasser nooit een betere wedstrijd op de Antwerpse akker. Dat de Suikerploeg dit als derdeklasser kan brengen geeft vertrouwen. Het is bovendien mooi om vast te stellen hoe trainer Ost erin slaagt om een mooi geheel te smeden. Toch moet gezegd dat het afwachten is hoe Tienen omgaat met ‘minder voetballende ploegen’. Woensdag ontdekken we alvast hoe goed deze wedstrijd is verteerd als Grimbergen op bezoek komt in het Bergéstadion.
 
Beluister de nabeschouwing van trainer Danny Ost: 

18 aug 2012: R. Antwerp FC - KVK Tienen 1-1 (5-4) (nabeschouwing met trainer Ost) by KVK Tienen

 
R. Antwerp FC: Sengier, Hayen, Wamfor, De Smet, Carvalho, Komel (46’ Roelandts), Panadetgui, Vermeulen, Mombongo, Bennassar, Van Tornhout (115’ Diouck).
KVK Tienen: Desomberg, Colin, Renson, Jean, Verhamme, Dufoor, Bagnost, Qoli (46’ Deflem), Wassa (46’ Meledje), Singh, Kanté (70’ Mayombo).
Doelpunten: 37’ Bennassar (1-0), 82’ Dufoor (1-1)
Geel: Dufoor, Carvalho, Renson, Deflem
Scheidsrechter: Van Esch

 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure