Pieter Kempeneers keert volgend seizoen terug naar KVK Tienen Printervriendelijke versie

De 24-jarige Pieter Kempeneers (°29/04/1994, 1.89m), keert vanaf volgend seizoen terug naar KVK Tienen. Op dit moment voetbalt de veelzijdige middenvelder bij tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal.
 
Zijn eerste voetbalstapjes zette hij bij provincialers Oplinter en VV Houtem, alvorens bij Jong KVK Tienen terecht te komen. Daar voetbalde hij gedurende zeven seizoenen tot OH Leuven hem kwam wegplukken. Twee seizoenen lang speelde hij voor de Leuvense beloften waar hij zich tot sterkhouder ontpopte. Iets wat KVK Tienen niet ontging, want in 2013 keerde hij terug naar zijn thuisstad. Met KVK Tienen promoveerde hij onder het trainersschap van speler-trainer Rocky Peeters met het team autoritair van vierde naar derde klasse.
 
Een prestatie die in de hogere reeksen niet onopgemerkt voorbijging. Bij zijn nieuwe club, tweedeklasser KV Woluwé-Zaventem zat het echter niet mee: een kruisbandletsel hield hem lang aan de kant. Via een tussenstop bij KSK Heist kwam hij terecht bij het Antwerpse Cappellen in derde klasse.
 
In de zomer van 2017 kwam hij opnieuw dichter bij huis voetballen. Bij KOSC Wijgmaal vond hij opnieuw het voetbalgeluk. Met de Leuvense ploeg doet hij op het op dit moment prima in de tweede amateurklasse.
 
Kempeneers omschreef zich enkele jaren geleden als 'fysiek sterk, duelkrachtig en met een goede pass in de voeten'. Een omschrijving die nog steeds van toepassing is met ondertussen een extra dosis ervaring erbij. KVK kiest opnieuw voor een talentvolle speler uit eigen streek met roots in de Tiense jeugdwerking.
 
‘Ik ben heel blij met de keuze voor KVK Tienen’, stelt Pieter Kempeneers. ‘Er was al langer interesse, maar de voorbije weken werden de gesprekken opnieuw een stuk concreter. KVK Tienen heeft een mooi en ambitieus project, waar ik me met veel motivatie in kan in vinden. Bovendien woon ik zelf in Tienen en vind ik een aantal vrienden terug bij de club. Net als bij mijn huidige club Wijgmaal, kom ik terecht bij een club waar een prima sfeer heerst. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw de Tiense kleuren te verdedigen’.
 
KVK Tienen geeft het vertrouwen aan Kempeneers met een contract voor drie seizoenen.  
 

CEO Johan Vos en Peter Kempeneers bezegelen de nieuwe overeenkomst met een handdruk.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure