OH Leuven - KVKT : 4 - 1 Printervriendelijke versie

Voor Tienen was de wedstrijd op het veld van OH Leuven de uitgelezen kans om nog wat kleur te geven aan een verder grijs seizoenseinde. De Leuvenaars waren gebrand op revanche voor de verloren wedstrijd in de heenronde en zijn nog in de running voor een plaatsje in de eindronde. Reken daar een mooi voetbalweertje bij en je hebt de ingrediënten voor een fraaie derby.
 

Tienen begon als de betere ploeg aan de partij. Een afstandsschot van Belme werd door Berghmans weggetikt en een vrije trap van Bayock verdween een metertje over de dwarsligger. OHL speelde noodgedwongen vooral op de eigen helft, al was de grootste kans van het openingskwartier voor Ruytinx. Zijn lage knal verdween net naast de paal in het zijnet. Aan de overzijde bereikte De Silva spits Geebelen aan de eerste paal. De bal raakte echter niet voorbij Berghmans en niemand was gevolgd om de rebound te benutten. Een vrije trap van Belme draaide net te kort weg en belandde in het zijnet.
 
Op het half uur kwam de thuisploeg beter in de partij. Een strakke vrije trap van Vastmans werd door Schuermans uit het doelkader getikt. Een minuut later maakte heel Tienen zich op voor een inworp tot scheidsrechter Bourdouxhe zijn grensrechter in het ongelijk stelde en de inworp aan OHL toewees. Vastmans profiteerde door in de rug van Steven De Pauw heel snel Ruytinx te lanceren. De Limburger toonde zich bijzonder efficiënt een scoorde door de benen van Schuermans de openingsgoal. Tienen moest de kelk tot op de bodem ledigen, want nog voor de pauze stond het 2-0. Schuermans belette Odoi te scoren en toen heel Tienen een duidelijke fout van Schoonjans op Triantafillidis zag, verliet de Tiense goalie onnodig zijn doel om Ruytinx het leder te ontnemen. Een zinloze queeste want de Leuvense spits trapte de bal vanuit een scherpe hoek droog tegen de touwen.

Tienen besefte dat het snel zou moeten scoren in de tweede helft om nog mee te dingen voor de drie punten. En dat rendeerde bijna. Hertoge kwam op de rechtsachterpositie De Pauw vervangen. De verdediger had het al een tijdje moeilijk, maar mocht het nu op het middenveld gaan proberen ten koste van Mathieu Belme. De wissel wierp al bijna meteen vruchten af toen Hertoge tot twee keer toe de bal afgemeten tot bij Geebelen bracht. De Maaseikenaar kende geen geluk toen hij er de eerste keer net niet bijkon en de tweede keer met het hoofd op de paal besloot. De Pauw besloot in de rebound hoog over. In de daaropvolgende minuten kreeg Tienen nog enkele hele mooie kansen. De Pauw kreeg zijn vizier echter niet scherp en besloot twee keer op de Leuvense doelman.
 
 De Suikerploeg bleef de wet dicteren en wanneer de scheidsrechter naar de stip wees toen Triantafillidis in de tang werd genomen hoopte de Tiense aanhang op de dikverdiende aansluitingstreffer. Of het de beste keuze was om Bayock de strafschop te laten nemen tegen een ex-ploegmaat, laten we in het midden. Feit was dat Berghmans de bal mooi uit zijn kooi hield. Meteen na de gemiste strafschop kreeg Tienen het deksel op de neus. Schuermans, voor het eerst dit seizoen een zwakke schakel in het team, kwam knullig uit z'n kooi toen Schouterden de bal vanop rechts voorbracht tot bij de vrijstaande Serville. De OHL-speler hoefde het leder slechts over de Tiense goalie te koppen. Tienen bleef de betere in de combinaties en zocht naar de eerredder, maar het was keer op keer opletten geblazen voor de counters. Hertoge redde de meubelen toen Mosia op het Tiense doel afstormde en Ruytinx probeerde te bedienen. Aan de overkant etaleerde Mike De Silva opnieuw zijn klasse om alsnog de verdiende Tiense goal tegen de netten te prikken. Fedorow zorgde na een counter voor de overdreven 4-1 stand. Opnieuw ging de Tiense goalie niet vrijuit.
 
OH Leuven wist zich zegezeker en voetbalde nu met veel vertrouwen. Toch kreeg De Pauw voor de vierde keer van de middag dé kans om te scoren. Ook nu ontbrak het hem aan killersinstinct. Aan de overkant tikte Schuermans nog een schot van Schoonjans over doel. De score wijzigde niet meer en OHL mocht aan het feest.

Tienen toonde zich zowat negentig minuten lang de beter combinerende ploeg. Alleen ontbraken de manschappen van trainer Nassen de doelgerichtheid en vooral de efficiëntie de Leuvenaars. De 4-1 eindstand is zonder twijfel zwaar overdreven, maar in voetbal zijn het tot nader order doelpunten die tellen. Voor Tienen is het zaak om heel duidelijke lessen te trekken uit de prestaties van de voorbije weken.

OH Leuven: Berghmans, Odoi (87' De Falco), Greven, Vastmans, Mosia, Ruytinx (74' Janssens), Serville, Nwadikwa, Schoonjans, Schouterden (77' Fedorow), Omonga.
KVK Tienen: Schuermans, De Pauw, Lunenburg, Triantafillidis, Gerits, Belme (46' Hertoge), Bayock, De Silva (88' Verlaine), Geebelen, Morreel, Lacroix. (85' Karabulut)
geel: Serville, Triantafillidis, Geebelen, Morreel, Bayock.
doelpunten: 30' Ruytinx (1-0); 37' Ruytinx (2-0), 59' Serville (3-0), 79' De Silva (3-1), 87' Fedorow (4-1)
scheidrechter: Bourdouxhe.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure