OEFENWEDSTRIJD RFC SERAING - KVK TIENEN : 4- 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen laste aanvankelijk een kleine studieronde is maar zorgde het eerste half uur toch voor het meeste gevaar. Doelman Gerard tikte een knal van Belme over na een fraaie combinatie met Geebelen. Mare diende dan weer een poging van Ben Ali van de lijn te halen. Toen diezelfde Mare even later slecht wegwerkte was het opnieuw doelman Gerard die de Luikse meubelen redde. Een bijzonder gretige en goed georganiseerde thuisploeg kwam in de 38ste minuut op voorsprong. Calli profiteerde van een misverstand tussen Lunenburg en Wagemans en legde de bal droog tegen de netten. Toen Calli kort voor de pauze opnieuw opdook besloot hij gelukkig over doel.


 Meteen na de koffie verdubbelde de derdeklasser de stand. Rupcic torende boven het pak uit en kopte een voorzet van Averna gekruist binnen. Die Averna zorgde even later zelfs voor de 3-0 toen hij alleen voor de ingevallen doelman Vanmarsnille opdook. Voor Tienen bleef het zoeken naar openingen. Die kwamen er wel, maar de Tiense spitsen kregen hun vizier niet scherpgesteld. Karabulut besloot op aangeven van Belme recht op de doelman en even later was diezelfde doelman ook paraat toen Bayock voor hem opdook. Lunenburg slaagde er een kwartier voor tijd wel in de bal laag tegen de netten te schieten. Ondanks de eerredder bleef de viriele derdeklasser bijzonder gevaarlijk. Vanmarsnille diende zich te onderscheiden op pogingen van Calli en Kadima. Drie minuten voor affluiten zette Salamon met een schitterende pegel in de winkelhaak de kers op de Luikse taart. Meteen het zware eindverdict voor KVK Tienen.


 Trainer Nassen bleef nuchter bij de zware nederlaag: "Ze komt er op het beste moment. Niet te vroeg in de voorbereiding en tijdig voor de competitie. Ik heb vandaag goede dingen gezien, maar ook veel dingen die fout lopen. En daar moeten we uit leren. Als we het te mooi willen doen, dan kom je vaak ook in een kwetsbare positie terecht, en dat gebeurde vandaag net iets te vaak. Deze is geen reden om te panikeren, wel om bewust te worden van onze tekortkomingen."


 


 KVK Tienen: Wagemans (46' Vanmarsnille), Hertoge (46' Gerits), Lunenburg, Morreel, Verlaine, Gielen, Belme, Ben Ali, Bayock, Geebelen (46' Karabulut), Copel.
doelpunten: 38' Calli (1-0), 46' Rupcic (2-0), 52' Averna (3-0), 72' Lunenburg (3-1), 87' Salamon (4-1).

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure