OEFENWEDSTRIJD RFC SERAING - KVK TIENEN : 4- 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen laste aanvankelijk een kleine studieronde is maar zorgde het eerste half uur toch voor het meeste gevaar. Doelman Gerard tikte een knal van Belme over na een fraaie combinatie met Geebelen. Mare diende dan weer een poging van Ben Ali van de lijn te halen. Toen diezelfde Mare even later slecht wegwerkte was het opnieuw doelman Gerard die de Luikse meubelen redde. Een bijzonder gretige en goed georganiseerde thuisploeg kwam in de 38ste minuut op voorsprong. Calli profiteerde van een misverstand tussen Lunenburg en Wagemans en legde de bal droog tegen de netten. Toen Calli kort voor de pauze opnieuw opdook besloot hij gelukkig over doel.


 Meteen na de koffie verdubbelde de derdeklasser de stand. Rupcic torende boven het pak uit en kopte een voorzet van Averna gekruist binnen. Die Averna zorgde even later zelfs voor de 3-0 toen hij alleen voor de ingevallen doelman Vanmarsnille opdook. Voor Tienen bleef het zoeken naar openingen. Die kwamen er wel, maar de Tiense spitsen kregen hun vizier niet scherpgesteld. Karabulut besloot op aangeven van Belme recht op de doelman en even later was diezelfde doelman ook paraat toen Bayock voor hem opdook. Lunenburg slaagde er een kwartier voor tijd wel in de bal laag tegen de netten te schieten. Ondanks de eerredder bleef de viriele derdeklasser bijzonder gevaarlijk. Vanmarsnille diende zich te onderscheiden op pogingen van Calli en Kadima. Drie minuten voor affluiten zette Salamon met een schitterende pegel in de winkelhaak de kers op de Luikse taart. Meteen het zware eindverdict voor KVK Tienen.


 Trainer Nassen bleef nuchter bij de zware nederlaag: "Ze komt er op het beste moment. Niet te vroeg in de voorbereiding en tijdig voor de competitie. Ik heb vandaag goede dingen gezien, maar ook veel dingen die fout lopen. En daar moeten we uit leren. Als we het te mooi willen doen, dan kom je vaak ook in een kwetsbare positie terecht, en dat gebeurde vandaag net iets te vaak. Deze is geen reden om te panikeren, wel om bewust te worden van onze tekortkomingen."


 


 KVK Tienen: Wagemans (46' Vanmarsnille), Hertoge (46' Gerits), Lunenburg, Morreel, Verlaine, Gielen, Belme, Ben Ali, Bayock, Geebelen (46' Karabulut), Copel.
doelpunten: 38' Calli (1-0), 46' Rupcic (2-0), 52' Averna (3-0), 72' Lunenburg (3-1), 87' Salamon (4-1).

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure