Nassen: 'Verdedigd als miniempjes' Printervriendelijke versie

Na de wedstrijd ging het in de wandelgangen van het Bergéstadion vooral over hoeveel punten er nu wel nodig zouden zijn om zich te verzekeren van een verlengd verblijf in tweede klasse. Veelbetekenend, want hoewel er nog een marge is met de staartploegen, kon de Suikerploeg niet overtuigen tegen Olympic Charleroi. Trainer Nassen had er dan ook geen moeite mee om toe te geven dat zijn spelers er niets van hadden gebakken.
 
'Charleroi heeft de wedstrijd dik verdiend gewonnen. Enkel in het eerste kwartier hadden we hele goede kansen via Geebelen en Bayock. Vooral defensief draaide het niet goed. We verdedigden als miniempjes. We voetbalden te ver van de man en tegen snelle spitsen ben je dan gezien natuurlijk. Wetende dat het offensief niet lekker loopt dit seizoen wisten we dat het een zware klus zou zijn om de twee verdedigende linies die Charleroi opwierp te ontwrichten. Bovendien was het voortdurend uitkijken voor de gevaarlijke counters. We konden vandaag geen aanspraak maken op meer ', aldus de Tiense trainer.
 
Wedstrijdsprokkels:
 
- Christophe Geebelen blesseerde zich in de tweede helft aan de knie. Na afloop van de wedstrijd trok hij voor onderzoek naar het ziekenhuis. Er wordt gevreesd voor een ernstige blessure.
 
- David Triantafillidis raakte niet speelklaar. De speler raakte gekwetst aan de knie en kon geen bevredigende test afleggen op de zaterdagtraining. Trainer Nassen hoopt hem wel te recupereren voor de wedstrijd op het veld van leider KV Kortrijk.
 
- Michaël Lacroix keek tegen een geel karton aan en is er niet zaterdag niet bij in Kortrijk.
 
- De aftrap voor de wedstrijd werd gegeveven door de 90-jarige Edward Lycops, oud-speler van Racing Tienen en ex-international. Hij kreeg daarbij de gewaardeerde steun van een stralende Miss KVK Tienen.
 
- Opvallende gast in de staantribune: Jean-Pierre Vandevelde, eerder deze week ontslagen bij Sint-Niklaas, kwam met zijn echtgenote zijn ex-ploeg nog eens bekijken. Hij zag niet meteen een groots Tienen.
 
Een tekenend beeld voor de wedstrijd. Geebelen wacht gekwetst op verzorging.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure