Nassen: 'Ons niveau was ondermaats' Printervriendelijke versie

Trainer Nassen neemt zijn spelersgroep graag in bescherming, maar kon nu niet ontkennen dat zijn team er op het Lisp weinig van terecht had gebracht. Té weinig, gezien de kwaliteiten die toch voorhanden zijn in het team. Hij wilde zich dan ook niet verschuilen achter de afwezigheid van Haznadar en Vanhees.

‘Tot aan de 1-0 hielden we gelijke tred, maar daarna zijn we de pedalen verloren’, analyseerde hij tijdens de trainersbabbel na afloop van de wedstrijd. ‘We hebben het Lierse te makkelijk gemaakt door achteraan veel te ver van de man te voetballen. Vooraan was er te weinig beweeglijkheid en balvastheid. Kortom, het was niet goed. Heel wat jongens haalden niet het niveau dat we mogen verwachten. Het gevolg is een onrustwekkende 1 op 15.’

De reden voor deze ommekeer na een schitterende heenronde? ‘Ik heb de indruk dat sommige jongens niet goed omkunnen met de druk. Tegen een ervaren ploeg als Lierse betaal je dat cash. Achteraan was het niet goed, maar vooraan ook niet. We waren niet sterk genoeg in duel. Belme speelde een mindere match en Penga was niet doelgericht genoeg. Thijs probeerde nog wel, maar was ook niet altijd gelukkig. Met de prestatie van Dufoor heb ik het heel moeilijk. Hij  bracht veel te weinig en toonde zich allesbehalve beweeglijk. Bij balverlies verdedigde hij zelden mee. Dat pik ik gewoon niet meer’, klonk het hard, maar niet zonder reden.

Nieuwkomer Nelis scoorde meteen bij zijn debuut. ‘Hij deed het inderdaad goed’, stelde Nassen. ‘Ik ga hem na vandaag niet ophemelen omdat ik de lat voor hem niet te hoog wil leggen, maar het is een jongen die er voor gaat en dat is iets wat ik de komende dagen en weken van al mijn spelers verwacht. Als dat niet kan zullen anderen hun kans krijgen.’

De komende dagen krijgen de Tiense spelers in ieder geval voldoende kansen om zich opnieuw te tonen. Nu woensdag al wacht het Oostende van trainer Jean-Pierre Vandevelde.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure