Nassen: 'Ons niveau was ondermaats' Printervriendelijke versie

Trainer Nassen neemt zijn spelersgroep graag in bescherming, maar kon nu niet ontkennen dat zijn team er op het Lisp weinig van terecht had gebracht. Té weinig, gezien de kwaliteiten die toch voorhanden zijn in het team. Hij wilde zich dan ook niet verschuilen achter de afwezigheid van Haznadar en Vanhees.

‘Tot aan de 1-0 hielden we gelijke tred, maar daarna zijn we de pedalen verloren’, analyseerde hij tijdens de trainersbabbel na afloop van de wedstrijd. ‘We hebben het Lierse te makkelijk gemaakt door achteraan veel te ver van de man te voetballen. Vooraan was er te weinig beweeglijkheid en balvastheid. Kortom, het was niet goed. Heel wat jongens haalden niet het niveau dat we mogen verwachten. Het gevolg is een onrustwekkende 1 op 15.’

De reden voor deze ommekeer na een schitterende heenronde? ‘Ik heb de indruk dat sommige jongens niet goed omkunnen met de druk. Tegen een ervaren ploeg als Lierse betaal je dat cash. Achteraan was het niet goed, maar vooraan ook niet. We waren niet sterk genoeg in duel. Belme speelde een mindere match en Penga was niet doelgericht genoeg. Thijs probeerde nog wel, maar was ook niet altijd gelukkig. Met de prestatie van Dufoor heb ik het heel moeilijk. Hij  bracht veel te weinig en toonde zich allesbehalve beweeglijk. Bij balverlies verdedigde hij zelden mee. Dat pik ik gewoon niet meer’, klonk het hard, maar niet zonder reden.

Nieuwkomer Nelis scoorde meteen bij zijn debuut. ‘Hij deed het inderdaad goed’, stelde Nassen. ‘Ik ga hem na vandaag niet ophemelen omdat ik de lat voor hem niet te hoog wil leggen, maar het is een jongen die er voor gaat en dat is iets wat ik de komende dagen en weken van al mijn spelers verwacht. Als dat niet kan zullen anderen hun kans krijgen.’

De komende dagen krijgen de Tiense spelers in ieder geval voldoende kansen om zich opnieuw te tonen. Nu woensdag al wacht het Oostende van trainer Jean-Pierre Vandevelde.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure