Nassen: 'Lacroix in glansrol' Printervriendelijke versie

Na een spannende wedstrijd kon KVK Tienen de 3 punten thuishouden tegen een gedreven Waasland. Tiens trainer Nassen was dan ook zeer opgetogen met de drie punten.
 
Nassen: 'Voor deze wedstrijd hadden we toch wel wat schrik van dit Waasland. Vooral in aanvallend opzicht is het een technisch sterke ploeg. De wedstrijd zelf beginnen we goed maar door een foutje in de verdediging krijgen we al meteen het deksel op de neus. Na de goal van Waasland hebben we geprobeerd de bakens te verzetten We konden het overwicht echter onvoldoende omzetten in echte kansen. Geebelen zat niet echt in de wedstrijd en ook Radovanovic was niet altijd even gelukkig in zijn acties. 
 
In de tweede helft zijn we met Konon in de ploeg blijven zoeken naar de verdiende goal. Vooral Michaël Lacroix speelde een belangrijke rol. Na een individuele actie volgt de penalty die ons op gelijke hoogte brengt en in de slotfase zorgt hij met de lob voor de 2-1. Het is dan ook een speler met vele kwaliteiten. Taktisch en technisch brengt hij een meerwaarde voor dit Tienen, zeker zoals hij vandaag speelde. Soms houdt hij er het kopje niet bij, maar indien hij op dit elan doorgaat kan hij het team nog veel bijbrengen.
 
Ondertussen kwamen we enkele keren goed weg. Zo had Schuermans een supersafe in huis en beging De Silva misschien wel een strafschopovertreding op Keita. Maar wat dat laatste betreft mogen we het geluk ook wel eens aan onze zijde hebben. We hebben dit seizoen zelf vaak genoeg mogen ervaren hoe het is als het je niet meezit op dat gebied.
 
We moeten de komende week op dit elan verdergaan. Het blijft iedere week knokken voor de drie punten. Toch doet deze zeven op negen ons goed. We kunnen toch wat meer ontspannen richting Lierse afreizen. Terwijl we enkele weken geleden nog in de klappen deelden, kunnen we nu stilaan weer naar boven kijken.'
 
Trainer Verkempinck van Waasland gaf een aangeslagen indruk na de partij:
 
'We hadden de wedstrijd onder controle tot aan de rode kaart. Een knappe prestatie in de wetenschap dat ik zeven spelers van de A-kern moest missen en met een jongen van 17 jaar in het doel moest starten. Ik denk dat we de kansen hadden, maar de scheidsrechter was ons niet goed gezind en onthield ons een geldig doelpunt en een strafschop. Een gelijkspel was volgens mij een meer realistische weergave van de wedstrijd geweest'.
 
 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure