Nassen: 'Lacroix in glansrol' Printervriendelijke versie

Na een spannende wedstrijd kon KVK Tienen de 3 punten thuishouden tegen een gedreven Waasland. Tiens trainer Nassen was dan ook zeer opgetogen met de drie punten.
 
Nassen: 'Voor deze wedstrijd hadden we toch wel wat schrik van dit Waasland. Vooral in aanvallend opzicht is het een technisch sterke ploeg. De wedstrijd zelf beginnen we goed maar door een foutje in de verdediging krijgen we al meteen het deksel op de neus. Na de goal van Waasland hebben we geprobeerd de bakens te verzetten We konden het overwicht echter onvoldoende omzetten in echte kansen. Geebelen zat niet echt in de wedstrijd en ook Radovanovic was niet altijd even gelukkig in zijn acties. 
 
In de tweede helft zijn we met Konon in de ploeg blijven zoeken naar de verdiende goal. Vooral Michaël Lacroix speelde een belangrijke rol. Na een individuele actie volgt de penalty die ons op gelijke hoogte brengt en in de slotfase zorgt hij met de lob voor de 2-1. Het is dan ook een speler met vele kwaliteiten. Taktisch en technisch brengt hij een meerwaarde voor dit Tienen, zeker zoals hij vandaag speelde. Soms houdt hij er het kopje niet bij, maar indien hij op dit elan doorgaat kan hij het team nog veel bijbrengen.
 
Ondertussen kwamen we enkele keren goed weg. Zo had Schuermans een supersafe in huis en beging De Silva misschien wel een strafschopovertreding op Keita. Maar wat dat laatste betreft mogen we het geluk ook wel eens aan onze zijde hebben. We hebben dit seizoen zelf vaak genoeg mogen ervaren hoe het is als het je niet meezit op dat gebied.
 
We moeten de komende week op dit elan verdergaan. Het blijft iedere week knokken voor de drie punten. Toch doet deze zeven op negen ons goed. We kunnen toch wat meer ontspannen richting Lierse afreizen. Terwijl we enkele weken geleden nog in de klappen deelden, kunnen we nu stilaan weer naar boven kijken.'
 
Trainer Verkempinck van Waasland gaf een aangeslagen indruk na de partij:
 
'We hadden de wedstrijd onder controle tot aan de rode kaart. Een knappe prestatie in de wetenschap dat ik zeven spelers van de A-kern moest missen en met een jongen van 17 jaar in het doel moest starten. Ik denk dat we de kansen hadden, maar de scheidsrechter was ons niet goed gezind en onthield ons een geldig doelpunt en een strafschop. Een gelijkspel was volgens mij een meer realistische weergave van de wedstrijd geweest'.
 
 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure