Nassen: 'Goed voetbal rendeerde niet' Printervriendelijke versie

Trainer Nassen ziet hoe zijn ploeg met een schamele 2 op 24 in de hoek zit waar de klappen vallen. Ondanks de zware verliescijfers speelde Tienen geen beschamend slechte wedstrijd op het veld van STVV.

‘Ik vond dat we de best voetballende ploeg waren’, klonk het zelfs in de nabeschouwing van de Tiense strateeg. ‘Alleen doen we er niks mee. De kansen die je krijgt moet je ook gewoon afmaken. Misschien verdedigen we wat te naief, maar ik kan niet anders dan vaststellen dat STVV enkele beslissende goals maakt op fasen waar de bal afwijkt. Veel uitgespeelde kansen heb ik vanavond niet gezien’.

‘Penga kon vandaag iets forceren’, beaamde Nassen. ‘Maar jammer genoeg stel je vast dat hij nog niet over voldoende voetbalintelligentie beschikt om de kansen af te maken. Dufoor trainde de hele week niet met last aan de hamstrings en moest zich laten vervangen na een draaibeweging. Jammer, maar niet onlogisch voor een speler die nog steeds op zoek is naar een goede basisconditie. Nelis kan ik niet veel verwijten. Het is ook eerder een jongen om in een 4-4-2 opstelling mee uit te pakken. Alleen in de spits werpt hij wat te weinig gewicht in de schaal. Ik begin er niet graag over, maar in dit soort wedstrijden missen we ook iemand als Lacroix die toch voor de verrassende actie kan zorgen.’

Trainer Brepoels van STVV was vanzelfsprekend een tevreden man. ‘Ik heb aan mijn spelers gevraagd om druk te zetten en te trappen vanuit de tweede lijn. Dat rendeerde. De bal mag dan wel enkele keren afgeweken zijn, als je niet trapt kan je ook niet scoren natuurlijk’.

Opvallend: de Truiense trainer startte zijn nabeschouwing met excuses voor de onfortuinlijke Bart Vanhees die geraakt werd aan de enkel en voor verder onderzoek in het ziekenhuis langs moet. ‘Het was een onnodige fout van Weuts die een beetje op een wolkje zweefde na zijn doelpunt. Aangevuurd door de supporters deed hij iets wat niet had mogen gebeuren. Namens de spelersgroep wil ik dan ook verontschuldigingen aanbieden voor dit voorval’.

Voor de Suikerploeg is het duidelijk: het voetbal is er, maar de punten moeten ook volgen. Wil men niet in het degradatiedebat verzeild raken dan is puntengewin in de komende weken absoluut noodzakelijk.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure