Nassen: 'Goed voetbal rendeerde niet' Printervriendelijke versie

Trainer Nassen ziet hoe zijn ploeg met een schamele 2 op 24 in de hoek zit waar de klappen vallen. Ondanks de zware verliescijfers speelde Tienen geen beschamend slechte wedstrijd op het veld van STVV.

‘Ik vond dat we de best voetballende ploeg waren’, klonk het zelfs in de nabeschouwing van de Tiense strateeg. ‘Alleen doen we er niks mee. De kansen die je krijgt moet je ook gewoon afmaken. Misschien verdedigen we wat te naief, maar ik kan niet anders dan vaststellen dat STVV enkele beslissende goals maakt op fasen waar de bal afwijkt. Veel uitgespeelde kansen heb ik vanavond niet gezien’.

‘Penga kon vandaag iets forceren’, beaamde Nassen. ‘Maar jammer genoeg stel je vast dat hij nog niet over voldoende voetbalintelligentie beschikt om de kansen af te maken. Dufoor trainde de hele week niet met last aan de hamstrings en moest zich laten vervangen na een draaibeweging. Jammer, maar niet onlogisch voor een speler die nog steeds op zoek is naar een goede basisconditie. Nelis kan ik niet veel verwijten. Het is ook eerder een jongen om in een 4-4-2 opstelling mee uit te pakken. Alleen in de spits werpt hij wat te weinig gewicht in de schaal. Ik begin er niet graag over, maar in dit soort wedstrijden missen we ook iemand als Lacroix die toch voor de verrassende actie kan zorgen.’

Trainer Brepoels van STVV was vanzelfsprekend een tevreden man. ‘Ik heb aan mijn spelers gevraagd om druk te zetten en te trappen vanuit de tweede lijn. Dat rendeerde. De bal mag dan wel enkele keren afgeweken zijn, als je niet trapt kan je ook niet scoren natuurlijk’.

Opvallend: de Truiense trainer startte zijn nabeschouwing met excuses voor de onfortuinlijke Bart Vanhees die geraakt werd aan de enkel en voor verder onderzoek in het ziekenhuis langs moet. ‘Het was een onnodige fout van Weuts die een beetje op een wolkje zweefde na zijn doelpunt. Aangevuurd door de supporters deed hij iets wat niet had mogen gebeuren. Namens de spelersgroep wil ik dan ook verontschuldigingen aanbieden voor dit voorval’.

Voor de Suikerploeg is het duidelijk: het voetbal is er, maar de punten moeten ook volgen. Wil men niet in het degradatiedebat verzeild raken dan is puntengewin in de komende weken absoluut noodzakelijk.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure