Lierse SK - KVKT: 4-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd op het Lisp kon Nassen geen beroep doen op de geschorste Vanhees en de zieke Haznadar. Nieuwkomer Nelis was voor het eerst speelgerechtigd en startte op de bank.

Titelkandidaat Lierse toonde zich voor iets meer dan 7000 toeschouwers van bij aanvang een uitgebalanceerd geheel. Ongeveer een kwartiertje hield de Suikerploeg gelijke tred. Al snel bleek echter dat de Tiense defensie niet opgewassen was tegen de beweeglijkheid van het lokale spitsenduo. Gelukkig stond Schuermans op de goede plaats toen een oprukkende Radzinski voor het eerst uithaalde. Enkele minuten later mocht de ex-coryfee van Anderlecht vanop net dezelfde plaats trappen. Dit keer had de Tiense goalie geen schijn van kans tegen de knappe knal vanop 20 meter.

Een aangeslagen Tienen had de grootste moeite om op te rukken en vooral om het leder vooraan vast te houden. In de eerste helft noteerden we dan ook geen enkele noemenswaardige Tiense doelpoging.  Lierse kon al te vaak doorheen de bezoekende defensie combineren. Schuermans moest opnieuw ingrijpen op een boogballetje van Wahed. Op slag van rusten zorgde Buyens veel te makkelijk voor de 2-0 na een afgedwongen hoekschop. Een dubbele voorsprong op een wel heel slecht moment voor KVK Tienen.

Geen wissels bij trainer Nassen na de koffie. Dufoor, die zich op geen enkel moment tot targetman had kunnen ontwikkelen, kreeg wel meteen een degelijke kans. Vanop enkele meters voor doel raakte hij de afvallende bal van Belme helemaal verkeerd en weg kans. Kujovic had het leder slechts voor het oprapen.

De Tiense opflakkering was van korte duur. Schuermans tipte een knal van Wahed uit doel en greep goed in toen Tshiala de rebound aan de tweede paal wilde benutten. Even later mocht Wahed zijn kunstje nog een keertje overdoen, maar opnieuw voorkwam de Tiense doelman erger.

Dat lukte niet toen Triantafillidis de bal in de voeten van Wahed ontzette. De Egyptenaar bereikte Radzinski op links die hard binnentrapte: 3-0. Ei zo na kwam nummer vier er al toen Samir zich een weg slalomde doorheen het centrum van de KVK-defensie, maar ook nu voorkwam de Tiense ouderdomsdeken nog erger.

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok kregen de tricolores dan toch even voet aan de grond. Na een kort genomen vrije trap van Vandeput bereikte Thijs de voor Dufoor ingevallen Thomas Nelis. De spits maakte er met een strakke knal 3-1 van. Even werd het stil bij de Pallieters en terecht, want enkele ogenblikken later was diezelfde Nelis erg dicht bij de 3-2. Kujovic weerde zijn schot na een hoekschop af en Penga reageerde te sloom om het leder alsnog binnen te tikken.

De Tiense druk bleek van korte duur. In de slotminuut glipte Cavens door de buitenspelval en stonden de zware maar terechte 4-1 cijfers op het scorebord. Een stevige opdoffer voor de Suikerploeg die met een 1 op 15 wegzakt in de rangschikking.

Lierse SK: Kujovic, Buyens, Cavens, Samir (75’ El Baily), Radzinski, Frans, Abdel Wahed (79’ Bojovic), Janssens (86’ Teeratep), Dreesen, De Graef, Tshiala.
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis (83’ Barbé), Vandecauter, Belme (60’ De Silva), Lunenburg, Dufoor (60’ Nelis), Thijs, Penga, Bogaerts, Peeters.
Doelpunten: 20’ Radzinski (1-0), 45’ Buyens (2-0), 57’ Radzinski (3-0), 75’ Nelis (3-1), 90' Cavens (4-1)
Geel: Dufoor
Scheidsrechter: Bultynck
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure