Lierse SK - KVKT: 4-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd op het Lisp kon Nassen geen beroep doen op de geschorste Vanhees en de zieke Haznadar. Nieuwkomer Nelis was voor het eerst speelgerechtigd en startte op de bank.

Titelkandidaat Lierse toonde zich voor iets meer dan 7000 toeschouwers van bij aanvang een uitgebalanceerd geheel. Ongeveer een kwartiertje hield de Suikerploeg gelijke tred. Al snel bleek echter dat de Tiense defensie niet opgewassen was tegen de beweeglijkheid van het lokale spitsenduo. Gelukkig stond Schuermans op de goede plaats toen een oprukkende Radzinski voor het eerst uithaalde. Enkele minuten later mocht de ex-coryfee van Anderlecht vanop net dezelfde plaats trappen. Dit keer had de Tiense goalie geen schijn van kans tegen de knappe knal vanop 20 meter.

Een aangeslagen Tienen had de grootste moeite om op te rukken en vooral om het leder vooraan vast te houden. In de eerste helft noteerden we dan ook geen enkele noemenswaardige Tiense doelpoging.  Lierse kon al te vaak doorheen de bezoekende defensie combineren. Schuermans moest opnieuw ingrijpen op een boogballetje van Wahed. Op slag van rusten zorgde Buyens veel te makkelijk voor de 2-0 na een afgedwongen hoekschop. Een dubbele voorsprong op een wel heel slecht moment voor KVK Tienen.

Geen wissels bij trainer Nassen na de koffie. Dufoor, die zich op geen enkel moment tot targetman had kunnen ontwikkelen, kreeg wel meteen een degelijke kans. Vanop enkele meters voor doel raakte hij de afvallende bal van Belme helemaal verkeerd en weg kans. Kujovic had het leder slechts voor het oprapen.

De Tiense opflakkering was van korte duur. Schuermans tipte een knal van Wahed uit doel en greep goed in toen Tshiala de rebound aan de tweede paal wilde benutten. Even later mocht Wahed zijn kunstje nog een keertje overdoen, maar opnieuw voorkwam de Tiense doelman erger.

Dat lukte niet toen Triantafillidis de bal in de voeten van Wahed ontzette. De Egyptenaar bereikte Radzinski op links die hard binnentrapte: 3-0. Ei zo na kwam nummer vier er al toen Samir zich een weg slalomde doorheen het centrum van de KVK-defensie, maar ook nu voorkwam de Tiense ouderdomsdeken nog erger.

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok kregen de tricolores dan toch even voet aan de grond. Na een kort genomen vrije trap van Vandeput bereikte Thijs de voor Dufoor ingevallen Thomas Nelis. De spits maakte er met een strakke knal 3-1 van. Even werd het stil bij de Pallieters en terecht, want enkele ogenblikken later was diezelfde Nelis erg dicht bij de 3-2. Kujovic weerde zijn schot na een hoekschop af en Penga reageerde te sloom om het leder alsnog binnen te tikken.

De Tiense druk bleek van korte duur. In de slotminuut glipte Cavens door de buitenspelval en stonden de zware maar terechte 4-1 cijfers op het scorebord. Een stevige opdoffer voor de Suikerploeg die met een 1 op 15 wegzakt in de rangschikking.

Lierse SK: Kujovic, Buyens, Cavens, Samir (75’ El Baily), Radzinski, Frans, Abdel Wahed (79’ Bojovic), Janssens (86’ Teeratep), Dreesen, De Graef, Tshiala.
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis (83’ Barbé), Vandecauter, Belme (60’ De Silva), Lunenburg, Dufoor (60’ Nelis), Thijs, Penga, Bogaerts, Peeters.
Doelpunten: 20’ Radzinski (1-0), 45’ Buyens (2-0), 57’ Radzinski (3-0), 75’ Nelis (3-1), 90' Cavens (4-1)
Geel: Dufoor
Scheidsrechter: Bultynck
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure