Lierse SK - KVK : 1-0 Printervriendelijke versie

Door de ijzige wind was het bibberen op het Lisp waar ongeveer 6000 toeschouwers op de tribunes zaten. KVK Tienen begon aan de wedstrijd als de betere ploeg. Toch hoefde doelman Van der Jeugt zich weinig zorgen te maken. Een afstandsschot van Konon kon hem niet bedreigen.
 
Ventose kreeg na een kwartier nog de grootste kans toen een inworp onvoldoende werd weggewerkt in de KVK-defensie. Zijn ploegmaats waren meteen wakker. Cavens schoof vanop afstand nog een metertje naast, maar een minuut later was de openingstreffer een feit: Janssens mocht makkelijk terugkoppen op de vrij gelaten Buyens die de bal snoeihard centraal tegen de netten pegelde.
 
Konon reageerde aan de overzijde met een schot op een afvallende bal. Doelman Van der Jeugt tikte het leder uit het hoekje. Lierse werd offensief de meest aanwezige ploeg, maar Tienen tekende voor de betere kans. Geebelen tikte de bal door tot bij Belme die op de vuisten van de thuisgoalie besloot.
 
Hoewel vooral Lierse in de buurt van Schuermans kwam, zorgde Belme op aangeven van Geebelen voor een gevaarlijke prik na een counter. Vanderzijl haalde zijn schot voor de lijn weg.
 
De tweede helft begon met een laag schot van Bogaerts, maar Van der Jeugt ging goed plat. Tienen voetbalde nu te slordig om de achterstand goed te maken. Lierse beheerste de wedstrijd zonder veel problemen. Bij gebrek aan animo op het veld verwarmde het thuispubliek zich door het jennen van de ingevallen Steven De Pauw. Cavens kreeg de bal toch een enkele keer tot bij Ernandes, maar deze besloot naast.
 
In de slotfase was het opnieuw Tienen dat het laken naar zich toe trok. Belme liep door tot op de achterlijn en zag hoe zijn voorzet-schot via de hand van de thuisdoelman de dwarsligger streelde. Ook Lunenburg kwam dicht bij de gelijkmaker, maar Van der Jeugt stond paraat toen hij in de rebound van dichtbij richting doel knalde. Hier zat duidelijk veel meer in voor KVK.
 
Lierse hield echter stand en won met het kleinste verschil. Een resultaat dat vooral het lichte veldoverwicht van de thuisploeg weerspiegelt, want op basis van de doelkansen had de Suikerploeg een puntje verdiend. Een gebrek aan efficiëntie voor doel deed KVK Tienen andermaal de das om.

Lierse: Van der Jeugt, Vleminckx, Janssens, Buyens, Ernandes (76’ Rabie Yassin), Cavens, Frans, Vanderzijl, Jarju (90’ Meyers), Ventose (82’ Develer), Samir.
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput (82’ Bayock), Vanhees, Belme, Lunenburg, Geebelen, De Silva (65’ De Pauw), M. Lacroix, Konon, Triantafillidis, Bogaerts.
 
Doelpunten: 18’ Buyens (1-0)
Geel: Bogaerts, Janssens
Scheidsrechter: Boucaut
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure