Lierse SK - KVK : 1-0 Printervriendelijke versie

Door de ijzige wind was het bibberen op het Lisp waar ongeveer 6000 toeschouwers op de tribunes zaten. KVK Tienen begon aan de wedstrijd als de betere ploeg. Toch hoefde doelman Van der Jeugt zich weinig zorgen te maken. Een afstandsschot van Konon kon hem niet bedreigen.
 
Ventose kreeg na een kwartier nog de grootste kans toen een inworp onvoldoende werd weggewerkt in de KVK-defensie. Zijn ploegmaats waren meteen wakker. Cavens schoof vanop afstand nog een metertje naast, maar een minuut later was de openingstreffer een feit: Janssens mocht makkelijk terugkoppen op de vrij gelaten Buyens die de bal snoeihard centraal tegen de netten pegelde.
 
Konon reageerde aan de overzijde met een schot op een afvallende bal. Doelman Van der Jeugt tikte het leder uit het hoekje. Lierse werd offensief de meest aanwezige ploeg, maar Tienen tekende voor de betere kans. Geebelen tikte de bal door tot bij Belme die op de vuisten van de thuisgoalie besloot.
 
Hoewel vooral Lierse in de buurt van Schuermans kwam, zorgde Belme op aangeven van Geebelen voor een gevaarlijke prik na een counter. Vanderzijl haalde zijn schot voor de lijn weg.
 
De tweede helft begon met een laag schot van Bogaerts, maar Van der Jeugt ging goed plat. Tienen voetbalde nu te slordig om de achterstand goed te maken. Lierse beheerste de wedstrijd zonder veel problemen. Bij gebrek aan animo op het veld verwarmde het thuispubliek zich door het jennen van de ingevallen Steven De Pauw. Cavens kreeg de bal toch een enkele keer tot bij Ernandes, maar deze besloot naast.
 
In de slotfase was het opnieuw Tienen dat het laken naar zich toe trok. Belme liep door tot op de achterlijn en zag hoe zijn voorzet-schot via de hand van de thuisdoelman de dwarsligger streelde. Ook Lunenburg kwam dicht bij de gelijkmaker, maar Van der Jeugt stond paraat toen hij in de rebound van dichtbij richting doel knalde. Hier zat duidelijk veel meer in voor KVK.
 
Lierse hield echter stand en won met het kleinste verschil. Een resultaat dat vooral het lichte veldoverwicht van de thuisploeg weerspiegelt, want op basis van de doelkansen had de Suikerploeg een puntje verdiend. Een gebrek aan efficiëntie voor doel deed KVK Tienen andermaal de das om.

Lierse: Van der Jeugt, Vleminckx, Janssens, Buyens, Ernandes (76’ Rabie Yassin), Cavens, Frans, Vanderzijl, Jarju (90’ Meyers), Ventose (82’ Develer), Samir.
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput (82’ Bayock), Vanhees, Belme, Lunenburg, Geebelen, De Silva (65’ De Pauw), M. Lacroix, Konon, Triantafillidis, Bogaerts.
 
Doelpunten: 18’ Buyens (1-0)
Geel: Bogaerts, Janssens
Scheidsrechter: Boucaut
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Bel. OH Leuven
oefenwedstrijd
donderdag 27 februari - 20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure