KVW Zaventem - KVK Tienen: 3 - 1 Printervriendelijke versie

De geschorste Kanté en de geblesseerde Nys moesten verstek geven voor de wedstrijd op het veld van KVW Zaventem.  Trainer Ost koos met Coulibaly, Singh en Christophe voor drie defensief geschoolde spelers op het middenveld.  Dufoor moest samen met Laurent offensieve druk  brengen.

Van meetaf aan was duidelijk dat beide ploegen bereid waren te voetballen op het veld vlak naast de luchthaven van Zaventem. Lange ballen waren met de hevige wind immers weinig nuttig. De combinaties leverden in de aanvangsfase vooral Tiens gevaar op. Laurent dook op aangeven van Dufoor alleen op voor doelman Vujadinovic, maar kon deze niet verschalken. Na tien minuten verraste Dufoor met een puik afstandsschot dat uiteenspatte op de haak. De rebound leverde niets op. 
 
Na 23 minuten was het echter de thuisploeg die de score opende. Lokale held ‘Maurice’ Weynants ontdeed zich van zijn belager Colin in de zestien, tikte de bal voor zich uit en legde hem langzaam maar afgemeten overhoeks tegen de touwen. De uitgekomen De Wolf keek werkloos toe. Heel Tienen meende echter dat ‘Maurice’ Colin op  foutieve wijze had afgestopt en ging ervan uit dat ref Verhe de actie zou stoppen. Zozeer zelfs dat Colin, als hij wat sneller opnieuw zijn positie had ingenomen, het doelpunt nog had kunnen voorkomen. Een druk gesticulerende trainer Ost moest zijn  ontgoocheling om de onrechtvaardige beslissing verbijten. Colin kreeg geel wegens protest. 
 
Tienen moest de kelk tot op de bodem ledigen. De aalvlugge 'Maurice' kreeg het leder enkele minuten later aangespeeld, ontdeed zich van Pellegriti en Jean en legde de bal laag voorbij De Wolf in het hoekje. De 2-0 was een feit. Wie dacht dat Tienen nu een vuist zou maken, diende zijn mening al snel te herzien. Op slag van rusten tikte Zaventem zich vlotjes doorheen de Tiense defensie. Na enkele frisse baltoetsen legde ‘Maurice’ de bal panklaar voor Etumba. Hij kon de 3-0 eenvoudig binnentikken. Ondanks een goed wedstrijdbegin had Tienen de wedstrijd in enkele minuten helemaal weggegeven.
 
Tijdens de pauze bleef een matige Bagnost in de kleedkamer voor aanvaller Wassa. Tienen nam de wedstrijd opnieuw wat meer in handen, maar het zou duren tot invallers Deflem en Mayombo hun opwachting maakten vooraleer het echt beter liep. Trainer Ost stuurde op het uur bovendien Rocky Peeters naar de fronlinie. Iets wat overigens toch wat meer druk opleverde. Zo haalde Singh twee keer uit. Zijn schot miste echte richting om echt gevaarlijk te zijn.
 
Met nog een kwartier op de klok wees ref Verhe naar de stip na een duwfout op Peeters door Van Ongeval. Dufoor zette de elfmeter beheerst om. De Suikerploeg wilde wel en dwong meerdere hoekschoppen af. Singh verlengde zo’n hoekschop centimeters voorlangs. Aan de overzijde toonde doelman De Wolf zich attent op een vrije trap van Maeyens en een knal in de korte hoek van Ben Abbes. Peeters kwam erg dicht bij de aansluitingstreffer na een mooie deviatie met de borst door Mayombo. Doelman Vujadinovic ging echter prima plat. De score wijzigde niet meer. 
 
Een betere tweede helft van de Suikerploeg voorkwam een afstraffing zoals eerder dit seizoen in Diegem. Ondanks een goed matchbegin volstond een kwartier om Tienen voor voldongen feiten te stellen. Hoewel het eerste doelpunt erg ongelukkig tot stand kwam, moet toch gezegd dat de Suikerjongens voor de pauze offensief  te weinig daadkracht toonden om de tegenstander onder druk te zetten. Bovendien zitten er de voorbije weken steeds meer slordigheidjes in de combinaties. De thuisploeg toonde zich technisch een prima tegenstander. Bij Tienen vielen enkele offensieve pionnen zwaar uit de toon, ondanks een vrij weekend afgelopen week. Invaller Deflem en Mayombo - deze laatste is nog steeds topschutter van het team - toonden dat ze misschien ook eens een kans verdienen in de basis. 
 
Trainer Ost voelde na afloop bijzonder weinig voor een grondige analyse. ‘Wat hebben we de scheidsrechters toch misdaan’, sakkerde hij. ‘Iedereen zag een overtreding op Colin. En daar komt dan het doelpunt uit. We waren nochtans goed begonnen aan de partij en hadden het middenveld onder controle. In de tweede helft liep het beter. De invallers deden het goed. Volgende week mag je zeker wijzigingen in het team verwachten. Namen noemen doe ik niet.'
 
KVW Zaventem: Vujadinovic, Benlouafi (89’ Spaey), Van Ongeval, Weynants (80’ Bilstein), Hermans, Etumba, Muzembo, Verheyden, Nwadikwa, Ben Abbes, Maeyens (75’ Pannis). 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor, Bagnost (46’ Wassa), Singh, Coulibaly (54’ Deflem), Christophe, Laurent (68’ Mayombo). 
Doelpunten:  23’ Weynants (1-0), 29’ Weynants (2-0), 44’ Etumba (3-0), 74’ Dufoor (3-1, pen.)
Geel:  Colin, Jean, Coulibaly, Maeyens, Dufoor
Scheidsrechter:  Jimmy Verhe
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure