KVW Zaventem - KVK Tienen: 3 - 1 Printervriendelijke versie

De geschorste Kanté en de geblesseerde Nys moesten verstek geven voor de wedstrijd op het veld van KVW Zaventem.  Trainer Ost koos met Coulibaly, Singh en Christophe voor drie defensief geschoolde spelers op het middenveld.  Dufoor moest samen met Laurent offensieve druk  brengen.

Van meetaf aan was duidelijk dat beide ploegen bereid waren te voetballen op het veld vlak naast de luchthaven van Zaventem. Lange ballen waren met de hevige wind immers weinig nuttig. De combinaties leverden in de aanvangsfase vooral Tiens gevaar op. Laurent dook op aangeven van Dufoor alleen op voor doelman Vujadinovic, maar kon deze niet verschalken. Na tien minuten verraste Dufoor met een puik afstandsschot dat uiteenspatte op de haak. De rebound leverde niets op. 
 
Na 23 minuten was het echter de thuisploeg die de score opende. Lokale held ‘Maurice’ Weynants ontdeed zich van zijn belager Colin in de zestien, tikte de bal voor zich uit en legde hem langzaam maar afgemeten overhoeks tegen de touwen. De uitgekomen De Wolf keek werkloos toe. Heel Tienen meende echter dat ‘Maurice’ Colin op  foutieve wijze had afgestopt en ging ervan uit dat ref Verhe de actie zou stoppen. Zozeer zelfs dat Colin, als hij wat sneller opnieuw zijn positie had ingenomen, het doelpunt nog had kunnen voorkomen. Een druk gesticulerende trainer Ost moest zijn  ontgoocheling om de onrechtvaardige beslissing verbijten. Colin kreeg geel wegens protest. 
 
Tienen moest de kelk tot op de bodem ledigen. De aalvlugge 'Maurice' kreeg het leder enkele minuten later aangespeeld, ontdeed zich van Pellegriti en Jean en legde de bal laag voorbij De Wolf in het hoekje. De 2-0 was een feit. Wie dacht dat Tienen nu een vuist zou maken, diende zijn mening al snel te herzien. Op slag van rusten tikte Zaventem zich vlotjes doorheen de Tiense defensie. Na enkele frisse baltoetsen legde ‘Maurice’ de bal panklaar voor Etumba. Hij kon de 3-0 eenvoudig binnentikken. Ondanks een goed wedstrijdbegin had Tienen de wedstrijd in enkele minuten helemaal weggegeven.
 
Tijdens de pauze bleef een matige Bagnost in de kleedkamer voor aanvaller Wassa. Tienen nam de wedstrijd opnieuw wat meer in handen, maar het zou duren tot invallers Deflem en Mayombo hun opwachting maakten vooraleer het echt beter liep. Trainer Ost stuurde op het uur bovendien Rocky Peeters naar de fronlinie. Iets wat overigens toch wat meer druk opleverde. Zo haalde Singh twee keer uit. Zijn schot miste echte richting om echt gevaarlijk te zijn.
 
Met nog een kwartier op de klok wees ref Verhe naar de stip na een duwfout op Peeters door Van Ongeval. Dufoor zette de elfmeter beheerst om. De Suikerploeg wilde wel en dwong meerdere hoekschoppen af. Singh verlengde zo’n hoekschop centimeters voorlangs. Aan de overzijde toonde doelman De Wolf zich attent op een vrije trap van Maeyens en een knal in de korte hoek van Ben Abbes. Peeters kwam erg dicht bij de aansluitingstreffer na een mooie deviatie met de borst door Mayombo. Doelman Vujadinovic ging echter prima plat. De score wijzigde niet meer. 
 
Een betere tweede helft van de Suikerploeg voorkwam een afstraffing zoals eerder dit seizoen in Diegem. Ondanks een goed matchbegin volstond een kwartier om Tienen voor voldongen feiten te stellen. Hoewel het eerste doelpunt erg ongelukkig tot stand kwam, moet toch gezegd dat de Suikerjongens voor de pauze offensief  te weinig daadkracht toonden om de tegenstander onder druk te zetten. Bovendien zitten er de voorbije weken steeds meer slordigheidjes in de combinaties. De thuisploeg toonde zich technisch een prima tegenstander. Bij Tienen vielen enkele offensieve pionnen zwaar uit de toon, ondanks een vrij weekend afgelopen week. Invaller Deflem en Mayombo - deze laatste is nog steeds topschutter van het team - toonden dat ze misschien ook eens een kans verdienen in de basis. 
 
Trainer Ost voelde na afloop bijzonder weinig voor een grondige analyse. ‘Wat hebben we de scheidsrechters toch misdaan’, sakkerde hij. ‘Iedereen zag een overtreding op Colin. En daar komt dan het doelpunt uit. We waren nochtans goed begonnen aan de partij en hadden het middenveld onder controle. In de tweede helft liep het beter. De invallers deden het goed. Volgende week mag je zeker wijzigingen in het team verwachten. Namen noemen doe ik niet.'
 
KVW Zaventem: Vujadinovic, Benlouafi (89’ Spaey), Van Ongeval, Weynants (80’ Bilstein), Hermans, Etumba, Muzembo, Verheyden, Nwadikwa, Ben Abbes, Maeyens (75’ Pannis). 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor, Bagnost (46’ Wassa), Singh, Coulibaly (54’ Deflem), Christophe, Laurent (68’ Mayombo). 
Doelpunten:  23’ Weynants (1-0), 29’ Weynants (2-0), 44’ Etumba (3-0), 74’ Dufoor (3-1, pen.)
Geel:  Colin, Jean, Coulibaly, Maeyens, Dufoor
Scheidsrechter:  Jimmy Verhe
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure