KVKT - Union Sint-Gillis : 0 - 1 Printervriendelijke versie

Nog een laatste keer voor de (lange) winterstop was het verzamelen geblazen in het Bergéstadion. Na drie minuten noteerden we al een mooie kans voor Morreel toen hij bij een hoekschop van Belme zijn voorhoofd tegen het leder zette. Doelman Kudimbana reageerde alert en tikte weg. Ook een kopbal van Lunenburg na een nieuwe hoekschop werd enkele minuten later door de doelman van de lijn gered.
 
Daarna was het Union dat het voortouw nam. De bedrijvige Martens vond meer dan eens de weg naar Glouftsis die de Tiense verdediging meermaals aan het werk zette. Aan de overzijde kreeg de bezoekende doelman geen vat op een vrije trap van Belme, maar ook de rebound bracht niets op. Geebelen kreeg de bal niet binnen het kader op aangeven van Verlaine na een fraaie Tiense combinatie. Beide ploegen wisselden betere acties met slordige fasen af. Kort voor de pauze waren de bezoekers nog het meest gevaarlijk. Schuermans moest tot twee maal toe ingrijpen op gevaarlijke pogingen van Buelinckx.

Meteen na de koffie klom Union op voorsprong. Verlaine maakte het zichzelf net wat te moeilijk en op voorzet van Martens kon Buelinckx de bal netjes naast de staak tegen de netten deviëren. Het signaal voor de Suikerjongens om de wedstrijd wat meer in handen te nemen.


Lacroix leek op weg naar de gelijkmaker na een dieptepass van de klaarkijkende De Silva, maar faalde in het omspelen van de doelman toen hij moederziel alleen richting doel afging. Een voorzet van Bayock werd door Geebelen hoog over het doel gekopt. Union trok zich terug op de eigen helft en hoopte op een rake counter. Schuermans maakte een schot van Duchatelet onschadelijk met de voet. Tienen bleef hopen op gevaar vanop de flanken, maar zowel Belme als Lacroix zaten stevig in de greep van de bezoekende defensie. Een hakje van De Silva op vooret van Belme was zowat het laatste Tiense wapenfeit van betekenis.

Door deze nederlaag sluit Tienen de heenronde af in mineur. Opnieuw liet men immers dé kans liggen om een schitterende zaak te doen in de rangschikking tegen een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen. Union sprokkelde in de laatste zeven wedstrijden immers slechts één puntje.

KVK Tienen: Schuermans, Gielen, Lunenburg, Bayock, Geebelen, Morreel, Belme, Verlaine (80' Karabulut), Hertoge, De Silva, Lacroix.
R. Union SG: Kudimbana, Poncet, Keromest, Manga, Mvuezolo-Musumbu (85' Dog), Peeters, Glouftsis (74' Stassin), Martens, Buelinckx (64' Duchatelet), Nicaise, Gilles.
geel: Stassin, Gielen
doelpunt: 46' Buelinckx (0-1)
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure