KVKT - SK Ronse: 2-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen moest danig puzzelen voor de wedstrijd tegen SK Ronse. Zo kon hij geen beroep doen op de geschorste Vandeput en gekwetsten Thijs en Vanhees. Aanvaller Dufoor vertoeft voor een test in China. Tot overmaat van ramp moest ook Vandecauter afhaken met een trap op de knie die hem mogelijk enkele weken afwezigheid kost. Lunenburg voelde zich wat ziekjes, startte toch aan de wedstrijd, maar moest al snel vervangen worden door belofte Joost Bronckaerts.
 
Ondanks de vele afwezigen ging Tienen goed van start. Penga toondie zich een woelwater in de bezoekende defensie en zorgde vaak voor dreiging. Bij een scrimmage voor doel kreeg Belme de bal niet voorbij Cottier. Barbé, die overigens een erg verdienstelijke wedstrijd speelde als spelverdeler, probeerde het uit de draai, maar ook nu stond de bezoekende doelman op de goede plaats. Even later kreeg hij opnieuw een uitgelezen scoringskans op een prachtige crossbal van Belme, maar de goed uitgekomen Cottier weerde zijn schot af met de voeten.
 
Ook Ronse liet zich niet onbetuigd. Schuermans ging goed plat op een schot van Romont uit de tweede lijn. De Tiense gelegenheidsdefensie hing bij momenten met haken en ogen aan mekaar. Romont kon echter niet profiteren toen Guelsifi hem het leder bezorgde.
 
Op het half uur een opende Penga de score na een individueel staaltje van klasse. Hij rolde de verdediging op en scoorde beheerst na een erg knappe beweging. Enkele minuten later kreeg Haznadar de bal aan de tweede paal. Hij legde echter te weinig overtuiging in zijn schot om Cottier te bedreigen.
 
Ronse toonde zich daarna enkele keren bijzonder gevaarlijk. Guelsifi stak de bal door tot bij De Broyer die vanuit een erg scherpe hoek op doel knalde. Schuermans tipte de bal nog net uit het hoekje. De Bocholtenaar pakte even later uit met een erg spectaculaire redding op een kopbal van middenvelder Ferreira-Lino. De ingevallen en wat zoekende Bronckaerts stak even later bijna een handje toe met een snoeiharde terugspeelbal. Schuermans voorkwam de ontgoocheling.
 
De Tiense doelman moest bij de pinken blijven en voorkwam aan het begin van de tweede helft erger toen Bronckaerts wat te kort terugkopte. Aan de overzijde zette Triantafillidis de aalvlugge Penga op weg naar doel. De Tiense spits zag zijn poging in hoekschop gewerkt. De erg verdienstelijke Nelis, die vooral in de eerste helft een erg nuttige rol vervulde, probeerde het met een volley. De bal viel op het dak van het doel. Tien minuten voor het einde legde invaller De Silva de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een vrije trap van Bronckaerts kwam de bal zijn voeten terecht. Met een fraaie trap tekende hij voor de 2-0. De bezoekers konden in de slotminuten geen vuist meer maken om de achterstand goed te maken.
 
Voor Tienen de eerste, en vanzelfsprekend erg belangrijke, driepunter van 2009. Gezien de vele afwezigen een knappe prestatie die de ploeg wat meer ademruimte geeft in de rangschikking. 
 
KVK Tienen: Schuermans, Triantafillidis, Belme (76’ Meeus), Lunenburg (32’ Bronckaerts), Nelis, Neven, Penga, Barbé, Haznadar (46’ De Silva), Bogaerts, Peeters.
SK Ronse: Cottier, Langlet, Lecaillier, De Brul, Romont, Guelsifi, Ferreira-Lino, De Broyer (75’ Lutun), Essikal, Kurtulus, Brienne (54’ Dubart).
Doelpunten: 28’ Penga (1-0), 79’ De Silva (2-0)
Geel: Nelis, Essikal
Scheidsrechter: Bylois
 
Doelpuntenmaker Penga viert zijn doelpunt met een verwijzing naar kersvers vader David Triantafillidis.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure