KVKT - SK Ronse: 2-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen moest danig puzzelen voor de wedstrijd tegen SK Ronse. Zo kon hij geen beroep doen op de geschorste Vandeput en gekwetsten Thijs en Vanhees. Aanvaller Dufoor vertoeft voor een test in China. Tot overmaat van ramp moest ook Vandecauter afhaken met een trap op de knie die hem mogelijk enkele weken afwezigheid kost. Lunenburg voelde zich wat ziekjes, startte toch aan de wedstrijd, maar moest al snel vervangen worden door belofte Joost Bronckaerts.
 
Ondanks de vele afwezigen ging Tienen goed van start. Penga toondie zich een woelwater in de bezoekende defensie en zorgde vaak voor dreiging. Bij een scrimmage voor doel kreeg Belme de bal niet voorbij Cottier. Barbé, die overigens een erg verdienstelijke wedstrijd speelde als spelverdeler, probeerde het uit de draai, maar ook nu stond de bezoekende doelman op de goede plaats. Even later kreeg hij opnieuw een uitgelezen scoringskans op een prachtige crossbal van Belme, maar de goed uitgekomen Cottier weerde zijn schot af met de voeten.
 
Ook Ronse liet zich niet onbetuigd. Schuermans ging goed plat op een schot van Romont uit de tweede lijn. De Tiense gelegenheidsdefensie hing bij momenten met haken en ogen aan mekaar. Romont kon echter niet profiteren toen Guelsifi hem het leder bezorgde.
 
Op het half uur een opende Penga de score na een individueel staaltje van klasse. Hij rolde de verdediging op en scoorde beheerst na een erg knappe beweging. Enkele minuten later kreeg Haznadar de bal aan de tweede paal. Hij legde echter te weinig overtuiging in zijn schot om Cottier te bedreigen.
 
Ronse toonde zich daarna enkele keren bijzonder gevaarlijk. Guelsifi stak de bal door tot bij De Broyer die vanuit een erg scherpe hoek op doel knalde. Schuermans tipte de bal nog net uit het hoekje. De Bocholtenaar pakte even later uit met een erg spectaculaire redding op een kopbal van middenvelder Ferreira-Lino. De ingevallen en wat zoekende Bronckaerts stak even later bijna een handje toe met een snoeiharde terugspeelbal. Schuermans voorkwam de ontgoocheling.
 
De Tiense doelman moest bij de pinken blijven en voorkwam aan het begin van de tweede helft erger toen Bronckaerts wat te kort terugkopte. Aan de overzijde zette Triantafillidis de aalvlugge Penga op weg naar doel. De Tiense spits zag zijn poging in hoekschop gewerkt. De erg verdienstelijke Nelis, die vooral in de eerste helft een erg nuttige rol vervulde, probeerde het met een volley. De bal viel op het dak van het doel. Tien minuten voor het einde legde invaller De Silva de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een vrije trap van Bronckaerts kwam de bal zijn voeten terecht. Met een fraaie trap tekende hij voor de 2-0. De bezoekers konden in de slotminuten geen vuist meer maken om de achterstand goed te maken.
 
Voor Tienen de eerste, en vanzelfsprekend erg belangrijke, driepunter van 2009. Gezien de vele afwezigen een knappe prestatie die de ploeg wat meer ademruimte geeft in de rangschikking. 
 
KVK Tienen: Schuermans, Triantafillidis, Belme (76’ Meeus), Lunenburg (32’ Bronckaerts), Nelis, Neven, Penga, Barbé, Haznadar (46’ De Silva), Bogaerts, Peeters.
SK Ronse: Cottier, Langlet, Lecaillier, De Brul, Romont, Guelsifi, Ferreira-Lino, De Broyer (75’ Lutun), Essikal, Kurtulus, Brienne (54’ Dubart).
Doelpunten: 28’ Penga (1-0), 79’ De Silva (2-0)
Geel: Nelis, Essikal
Scheidsrechter: Bylois
 
Doelpuntenmaker Penga viert zijn doelpunt met een verwijzing naar kersvers vader David Triantafillidis.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure