KVKT - RFC Luik: 4-1 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen kon geen beroep doen op de gekwetsen. Dufoor, Haznadar en Barbé. Mike De Silva raakte wel speelklaar na zijn rugblessure. Glenn Neven, Yve Thijs en de van het thuispubliek afscheidnemende Benny Lunenburg zaten op de bank.
 
De supporters kregen een geanimeerde eerste helft te zien. Na enkele minuten haalde doelman Telemans de doorgebroken Penga onderuit in de zestien. Scheidsrechter De Belder had niets gezien, maar ging gelukkig in op de aanwijzingen van zijn grensrechter. Belme schoot de elfmeter laag voorbij de Luikse goalie. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Kinet lepelde een vrije trap vanop rechts voorbij alles en iedereen tot bij JS Legros die de bal hard tegen de touwen schoot. De wedstrijd bleef daarna best aangenaam om volgen, maar grote kansen bleven uit.
 
In het begin van de tweede helft toonde Tienen zich de beter combinerende ploeg. Toch kende men pech toen ook Penga opnieuw geblesseerd uitviel. Luik moest echter al snel met tien verder toen Lacroix na een drieste tackle op Belme een tweede geel karton te zien kreeg.
 
Tienen scoorde opnieuw via Belme. Nelis dribbelde zich op het middenveld knap voorbij enkele belagers en legde de bal diep tot bij Belme die alleen op Telemans af mocht. De elektricien van de kerncentrale van Tihange faalde niet en knalde de bal knap tegen de touwen.

Toen de net ingevallen Bruzesse een klap verkocht aan Vandeput en daarvoor de directe rode kaart kreeg gingen de popjes aan de dansen op de Luikse bank. In het tumult kregen de al gewisselde Canale en Kinet op de bank ook een rode kaart van scheidsrechter De Belder.
 
Op tien minuten voor het einde zette Nelis de ingevallen Thijs op weg naar de 3-1. Met een gewiekst tikje zette hij zijn belager in de wind en rolde de bal naast de staak tegen de touwen. De Silva buitte de numerieke meerderheid uit en scoorde op aangeven van Belme 4-1.
 
Een ruim verdiende overwinning voor KVK Tienen dat meteen ook in de running blijft voor een ticket in de eindronde.
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis (86’ Lunenburg), Vandecauter, Vanhees, Belme, Nelis (82’ Neven), De Silva, Penga (60’ Thijs), Bogaerts, Peeters.
RFC Luik: Telemans, Lacroix, Winandts, Audoor, El Khadri, JS Legros, G. Legros, Kinet (68’ Thijs), Ocal, Regnier (68’ Bruzzese), Canale (63’ Buvens).
Doelpunten: 8’ Belme (1-0), 17’ JS Legros (1-1), 67’ Belme (2-1),  80’ Thijs (3-1), 87’ De Silva (4-1)
Geel: Telemans, Kinet, Ocal, Triantafillidis
Rood: Lacroix (2x geel), Canale, Kinet
Toeschouwers 1600
Scheidsrechter: De Belder
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure