KVKT - KVSK United: 1-1 Printervriendelijke versie

De Tiense supporters hadden nog niet veel reden tot juichen gehad in 2009. Het was dan ook hopen dat de wedstrijd tegen KVSK United voor de kentering zou kunnen zorgen. Trainer Nassen kon geen beroep doen op Admir Haznadar. Hij haakte in laatste instantie af wegens problemen aan de adductoren. Voor Mike De Silva was geen plaatsje meer in de kern weggelegd.
 
De troepen van Franky Van der Elst waren naar Tienen gekomen om te voetballen en dat zorgde er mee voor dat de toeschouwers een aardig kijkstuk voorgeschoteld kregen. De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Pereira krulde de bal op het hoofd van Ketting die in de handen van Schuermans besloot.
 
Toen Dufoor doelman Sengier aan de overzijde uit zijn doel zag staan, probeerde hij het van aan de middencirkel. De KVSK-doelman was maar net op tijd terug om de bal over de dwarslat te tippen. Slechts een minuut later opnieuw een kans voor de bezoekers. Brouwers troefde Vandecauter af en schoot vanuit een erg scherpe hoek op de paal. Pereira miste in de herneming.
 
Beide ploegen verdeelden het balbezit en ook het aantal kansen. Dufoor ging randje buitenspel door een bediende Bogaerts. De inglijdende middenvelder kon het leder net niet beroeren. Peeters probeerde het vanop rechts, maar de bal verdween via het hoofd van Eberle in de handen van Sengier.
 
Na de pauze trok de Suikerploeg het laken helemaal naar zich toe. Na een mooie run van Penga kwam de bal aan de overzijde bij Vandecauter terecht die vrij op doel mocht afgaan. Sengier kreeg de bal niet onder controle en Penga tikde in de herneming spectaculair door tot bij Belme. Hij kopte in de handen van de bezoekende doelman.
 
Ondertussen ging de bal steeds beter rond bij Tienen. De verdiende openingsgoal liet dan ook niet langer op zich wachten. Dufoor bediende Belme die overhoeks binnenschoot: 1-0. Langer dan tien minuten stond de Tiense voorsprong echter niet op het scorebord. Bij een duel tikte de zelf al vallende Vandecauter Ketting aan. Scheidsrechter Breda wees resoluut naar de stip. Ketting faalde niet en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht.
 
Tienen liet de moed echter niet zakken en toonde zich tijdens het laatste half uur doorlopend de gevaarlijkste ploeg. Belme bediende Thijs die zich knap vrijdraaide, hij besloot – al of niet gehinderd door zijn tegenstander – centimeters naast. Dufoor kreeg eveneens een kanjer van een kans toen hij een voorzet van Vandecauter knap meenam. Hij dook alleen op voor Sengier maar werkte te zwak af. Een listig balletje van Belme zonderde ook de ingevallen Nelis af voor doel. De Tiense aanwinst kon aanleggen, maar koos ongelukkig voor een voorzet.
 
Vandecauter zorgde dat Thijs nog een laatste keer kon dreigen. De middenvelder trapte echter in de handen van Sengier. Voldoende kansen dus voor een fris voetballende Suikerploeg, maar geen winnende goal.
 
De Suikerploeg toonde dus dat ze ook in 2009 iets in haar mars heeft. Hoewel de doelpunten ontbraken en een onnodige weggegeven penalty roet in het eten gooide, kan de prestatie dan ook onomwonden een opkikker voor het vertrouwen genoemd worden. De Tiense spelersgroep kan alvast met geloof in eigen kunnen toeleven naar de derby tegen STVV.

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Vandecauter, Vanhees, Belme, Dufoor (86’ Barbé), Thijs, Neven, Penga (68’ Nelis), Bogaerts, Peeters.
KVSK United: Sengier, Dekoninck, Delande, Pinxten, Pereira (56’ Caramazza), Henckens (84’ Frederickx), Noukeu, Vanaken, Ketting, Brouwers (90’Rombouts), Eberle, Peeters
Doelpunten: 53’ Belme (1-0), 64’ Ketting (1-1, pen.)
Geel: Henckens, Delande, Eberle, Pinxten
Scheidsrechter: Breda

 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure