KVKT - KVSK United: 1-1 Printervriendelijke versie

De Tiense supporters hadden nog niet veel reden tot juichen gehad in 2009. Het was dan ook hopen dat de wedstrijd tegen KVSK United voor de kentering zou kunnen zorgen. Trainer Nassen kon geen beroep doen op Admir Haznadar. Hij haakte in laatste instantie af wegens problemen aan de adductoren. Voor Mike De Silva was geen plaatsje meer in de kern weggelegd.
 
De troepen van Franky Van der Elst waren naar Tienen gekomen om te voetballen en dat zorgde er mee voor dat de toeschouwers een aardig kijkstuk voorgeschoteld kregen. De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Pereira krulde de bal op het hoofd van Ketting die in de handen van Schuermans besloot.
 
Toen Dufoor doelman Sengier aan de overzijde uit zijn doel zag staan, probeerde hij het van aan de middencirkel. De KVSK-doelman was maar net op tijd terug om de bal over de dwarslat te tippen. Slechts een minuut later opnieuw een kans voor de bezoekers. Brouwers troefde Vandecauter af en schoot vanuit een erg scherpe hoek op de paal. Pereira miste in de herneming.
 
Beide ploegen verdeelden het balbezit en ook het aantal kansen. Dufoor ging randje buitenspel door een bediende Bogaerts. De inglijdende middenvelder kon het leder net niet beroeren. Peeters probeerde het vanop rechts, maar de bal verdween via het hoofd van Eberle in de handen van Sengier.
 
Na de pauze trok de Suikerploeg het laken helemaal naar zich toe. Na een mooie run van Penga kwam de bal aan de overzijde bij Vandecauter terecht die vrij op doel mocht afgaan. Sengier kreeg de bal niet onder controle en Penga tikde in de herneming spectaculair door tot bij Belme. Hij kopte in de handen van de bezoekende doelman.
 
Ondertussen ging de bal steeds beter rond bij Tienen. De verdiende openingsgoal liet dan ook niet langer op zich wachten. Dufoor bediende Belme die overhoeks binnenschoot: 1-0. Langer dan tien minuten stond de Tiense voorsprong echter niet op het scorebord. Bij een duel tikte de zelf al vallende Vandecauter Ketting aan. Scheidsrechter Breda wees resoluut naar de stip. Ketting faalde niet en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht.
 
Tienen liet de moed echter niet zakken en toonde zich tijdens het laatste half uur doorlopend de gevaarlijkste ploeg. Belme bediende Thijs die zich knap vrijdraaide, hij besloot – al of niet gehinderd door zijn tegenstander – centimeters naast. Dufoor kreeg eveneens een kanjer van een kans toen hij een voorzet van Vandecauter knap meenam. Hij dook alleen op voor Sengier maar werkte te zwak af. Een listig balletje van Belme zonderde ook de ingevallen Nelis af voor doel. De Tiense aanwinst kon aanleggen, maar koos ongelukkig voor een voorzet.
 
Vandecauter zorgde dat Thijs nog een laatste keer kon dreigen. De middenvelder trapte echter in de handen van Sengier. Voldoende kansen dus voor een fris voetballende Suikerploeg, maar geen winnende goal.
 
De Suikerploeg toonde dus dat ze ook in 2009 iets in haar mars heeft. Hoewel de doelpunten ontbraken en een onnodige weggegeven penalty roet in het eten gooide, kan de prestatie dan ook onomwonden een opkikker voor het vertrouwen genoemd worden. De Tiense spelersgroep kan alvast met geloof in eigen kunnen toeleven naar de derby tegen STVV.

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Vandecauter, Vanhees, Belme, Dufoor (86’ Barbé), Thijs, Neven, Penga (68’ Nelis), Bogaerts, Peeters.
KVSK United: Sengier, Dekoninck, Delande, Pinxten, Pereira (56’ Caramazza), Henckens (84’ Frederickx), Noukeu, Vanaken, Ketting, Brouwers (90’Rombouts), Eberle, Peeters
Doelpunten: 53’ Belme (1-0), 64’ Ketting (1-1, pen.)
Geel: Henckens, Delande, Eberle, Pinxten
Scheidsrechter: Breda

 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure