KVKT - KV Oostende : 2 - 2 Printervriendelijke versie

Na de mooie overwinning tegen KV Kortrijk zocht Tienen naar bevestiging op eigen veld tegen de kustploeg. In de openingsfase toonde men zich in ieder geval duidelijk de betere ploeg. De bezoekers raakten niet verder dan de eigen speelhelft. Bayock opende de score met een mooi schot in de verste hoek. Geebelen schoof even later ei zo na een voorzet van Belme tegen de netten en kopte over na een knap inzenden van Buvé. Na het eerste half uur werd de wedstrijd bitsiger.


 


Oostende toonde zich ook alsmaar gevaarlijker. Vooral de bedrijvige Sakanoko zorgde voor onrust in de Tiense defensie. Zijn pogingen gingen veelal naast. Slechts één keer moest Schuermans bij de pinken zijn om zijn schot onschadelijk te maken. Net op het moment dat iedereen hoopte dat Tienen met het kleinste verschil de rust zou ingaan viel de gelijkmaker dan toch uit de lucht. Coppin mocht in de blessuretijd van de eerste helft een hoekschop van Meyssen binnenkoppen.


 Oostende toonde zich ook gevaarlijk na de koffie. Het duo Sakanoko - Lord bleef voor gevaar zorgen terwijl ook een matig fluitende Hemberg de kustjongens af en toe een handje toestak. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Buvé zette met een dieptepass Bayock op het goede spoor. Hij bediende op zijn beurt Geebelen die de bal netjes voorbij Begeyn schoof. Oostende reageerde. Meyssen stak door tot bij Sakanoko die zijn zoveelste kans van de middag de nek omwrong. Tienen kraakte, zeker nadat een wat zieke Triantaffilidis naar de kant werd gehaald. Wallaeys kopte een voorzet van Bates nog naast, maar kon een kwartiertje voor het einde dan toch scorenvanuit een klutsbal voor de kooi van Schuermans.


 


Voor Tienen was het in de slotminuten vooral zaak het punt veilig te stellen. Invaller Muller van Moppes was nog het dichts bij de winning goal, maar de score wijzige niet meer. Al bij al een logische uitslag na een boeiende partij.


 KVK Tienen: Schuermans, Belme, Lunenburg, Geebelen (77' Karabulut), Bayock (77' Ben Ali), Gerits, Lacroix, Gielen, Morreel, Buvé, Triantaffilifis (61' Hertoge).
KV Oostende: Begeyn, Vandenberghe (62' Muller van Moppes), Coppin, Wallaeys, Bates (87' Amond), Sakanoko, Lammens, Meyssen, Lord, Kurtulus, Mazel.
geel: Lord, Lammens, Bayock, Gielen.
scheidsrechter: Hemberg

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure