KVKT - KV Kortrijk : 0 - 3 Printervriendelijke versie

Iedereen in het Tiense hoopte op een nieuwe stunt tegen een topploeg om nogmaals de naam van giantkiller te rechtvaardigen. Kortrijk had liever op zaterdagavond gevoetbald gezien de bekerwedstrijd tegen Club Brugge van volgende woensdag. Aangezien de verlichtingsinstallatie van KVK Tienen niet is goedgekeurd voor tweede klasse kon men deze wens niet inwilligen en diende er toch nog op zondagmiddag gespeeld te worden. De wedstrijd tegen club Brugge en de korte recuperatietijd zat dus ongetwijfeld al in de hoofden van de jongens van Hein Vanhaezebrouck. Bij Tienen hadden maar liefst zes spelers twee gele kaarten op zak. Het was dus zaak om geen kaarten te pakken en niet verzwakt aan de aftrap te verschijnen in de uitwedstrijd tegen KV Mechelen, een wedstrijd die niemand wilde missen.
De stralende lentezon kon KVK Tienen niet inspireren tot mooi voetbal. Ook Kortrijk kon aanvankelijk niet overtuigen en bracht slordig voetbal. Pas na 18 minuten kon Landu Tubi zich doorzetten na samenspel met Vermast. De speler ging neer in de zestien, maar in de plaats van een penalty kreeg de speler een terechte gele kaart voor een schwalbe. Chen drong eveneens binnen in de Tiense zestien, maar Steven De Pauw greep gepast in. Kortrijk kwam alsmaar nadrukkelijker opzetten en het doelpunt kon niet lang uitblijven. Een opvallend sterke Vermast kopte een voorzet van Makloufi richting tweede paal waar Vervaeke de score kon openen. Tienen kon geen vuist maken. Net als een week eerder in Oostende schortte er in elke linie wel iets. De Tiense spitsen konden nooit dreigen en het middenveld zat stevig in de greep van de bezoekers. Leken er dan toch een keertje openingen te ontstaan, dan zorgde een gebrek aan scherpte dat de actie spaak liep of vergat men eenvoudigweg te voetballen. Het was hopen op een wederopstanding na de koffie, maar dat bleek een ijdele hoop. Nong zette nog voor de rust een zwakke Belme in de wind, kreeg het leder tot bij Vermast die een schot uit de sloffen toverde en Landi Tubi was er als de pinken bij om Schuermans die het leder niet onder controle kreeg het nakijken te geven.

Na de koffie leek Tienen met een goed ingevallen De Silva in de rangen zich toch nog even te kunnen roeren. Toch hadden Geebelen en een houterige Karabulut de grootste moeite om zich vooraan door te zetten. Een schuchtere poging van Geebelen werd zonder veel problemen afgeweerd. Aan de overzijde zorgde Makloufi met een vrije trap wel voor wat dreiging. Schuermans gaf zich echter niet gewonnen. Ook een lage knal van Nong werd met de voet onschadelijk gemaakt. Tienen zorgde voor wat dreiging, maar dat was een kolfje naar de hand van de bezoekers die zich nadrukkelijk op de counter concentreerden. Landi-Tubi kon één van die tegenprikken verzilveren en zorgde voor de zware 0-3 cijfers. De schaarse - misschien wel enige - echte kans voor Tienen was voor Bayock. Hij liep zich vrij op aangeven van Geebelen, maar besloot onbesuisd naast. Ondertussen had Kortrijk kansen om de score nog op te drijven. Een zwak Tienen vermeed echter een zwaardere afstraffing. Gezelle verlengde het leder naar de verkeerde kant van de paal. Voor de Tiense toeschouwers was enkel wachten op het laatste fluitsignaal. Lacroix kon met een knal niet voor een eerreder zorgen in de slotseconden.

Na de matige wedstrijd op het veld van Oostende, was Tienen ook nu slechts een schim van de ploeg die we enkele weken eerder aan het werk zagen. Kortrijk toonde zich een stevig geheel, maar bij iedereen heerste het besef dat de Suikerjongens vooral in eigen boezem moeten kijken voor de schamele 0 op 6. Hopelijk volgt zaterdag Achter de Kazerne de heropstanding.

KVK Tienen: Schuermans, Lunenburg, Triantafillidis, Gerits, Morreel, Belme (46' De Silva), Geebelen, Karabulut (70' Gielen), Lacroix, Bayock, De Pauw.
KV Kortrijk: Mollez, Demets, Provoost, Makloufi, Vermast (46' Jarakovic), Landu-Tubi, Verbrugghe, Calvo (39' Dely), Chen, Nong (77' Gezelle), Vervaeke.
doelpunten: 25' Vervaeke (0-1), 44' Landu-Tubi (0-2), 64' Landu-Tubi (0-3).
geel: Landu Tubi, Belme, Verbrugghe
scheidsrechter: Godart
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure