KVKT - KFC Dender EH : 3 - 0 Printervriendelijke versie

In de heenronde kon Dender pas in de slotminuten en na de bijzonder lichte uitsluiting van De Silva het laken naar zich toe trekken. Hoog tijd dus voor sportieve revanche tegen het elftal van trainer Vandevelde.
 
Beide ploegen startten enthousiast aan de partij. De eerste prik kwam van Tienen. Een schot van Belme waaide over de dwarsligger. Van Geem kwam aan de overzijde dichter bij de opener. Zijn strak schot spatte uiteen op de paal. Het was daarna echter de thuisploeg die de wet dicteerde.
 
Een laterale voorzet van de bedrijvige Bayock werd door De Mol tegen de eigen netten gedevieerd. Bayock baande zich opnieuw een weg door de verdediging van Dender, maar ditmaal verdween het leder in de handen van doelman Coppens.
 
Dender kwam er minder makkelijk uit dan de thuisploeg. Geeroms dook dan toch een enkele keer op voor Schuermans, maar het borstelde de bal twee meter naast de paal. Een kans waar meer had in gezeten voor de Denderjongens.
 
Het laatste wapenfeit uit de eerst helft kwam nog van Tiense zijde. Een sterk spelende Lacroix dolde andermaal met enkele belagers en knalde vanop dertig meter een metertje over doel.

De tweede helft begon spectaculair. Een trap van Triantafillidis week even af op een bezoekende verdediger, waardoor hij net onder de dwarslat viel. In plaats van de bal te grijpen, werkte Dender-goalie Coppens de bal ongelukkig tegen de eigen netten. Voor de bezoekers het signaal om wat op het gaspedaal te gaan staan.
 
Maar Tienen gaf geen krimp, al was er soms ook een tikje meeval in het spel. Een schot van Franck werd door Schuermans afgeweerd en Stuckens besloot van dichtbij op de paal. De Tiense doelman tikte tien minuten later een schot van Van Geem over. Ook een lage knal uit de draai van Franck kon de Tiense netten niet doen trillen.
 
Twintig minuten voor het einde zetten een fris voetballend Tienen de kers op de taart. Bayock zette zich door op rechts, zag doelman Coppens ver uit zijn doel staan en legde de bal op magistrale wijze in de verste hoek. Deze schitterende lob zette Tienen natuurlijk op rozen. Belme en Lacroix bleven zich roeren op de flanken en zorgden voortdurend voor dreiging al kwam ook Dender nog enkele keren opzetten. Een voorzet van Franck kwam bij de vergeten Gerets terecht. 'De zoon van' knalde echter recht op de secure Schuermans en de stand wijzigde niet meer. 

KVK Tienen won verdiend van de leider in een zeer gesmaakte topper en heeft de terugronde alvast veelbelovend ingezet.

KVK Tienen: Schuermans, Verlaine, Geebelen (88' Karabulut), Gielen, Bayock (82' De Silva), Lacroix, Lunenburg, Morreel (80' Hertoge), Triantafillidis, Belme, Gerits.
FCV Dender EH: Coppens, Oumouri (67' Thiebaut), Gerets, De Mol, De Petter, Vandeput, Van Geem, Geeroms, De Storme, Stuckens, Vandendriessche (46' Franck).
Geel: Bayock, Lunenburg, De Petter, Destorme, Franck.
Doelpunten: 9' De Mol (1-0, o.g.), 47' Coppens (2-0, o.g.), 68' Bayock (3-0).
Scheidsrechter: Bourdouxhe.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure