KVKT - FC Brussels: 2-0 Printervriendelijke versie

Voor KVK Tienen was het zaak om de teleurstellende derby tegen OH Leuven door te spoelen met een revanche tegen FC Brussels.  Geen  Triantafillidis (hamstrings), De Silva (hamstrings), Belme (rust) en Penga (lichte blessure) bij Tienen, maar wél Sébastien Dufoor aan de aftrap naast Thomas Nelis.

In het matchbegin eisten beide ploegen hun deel van de koek op. Blanc tikte de bal door naar de helemaal vergeten Juanma op rechts, maar Schuermans liet zich niet kisten met een degelijke redding. Ook Tienen toonde zich onder meer via Vandecauter.

Op het kwartier zwierde Nelis een bal voor doel waar Brussels-doelman Werner zich verkeek. De bal kwam aan de tweede paal bij de vrijstaande Bogaerts terecht die makkelijk kon inkoppen: 1-0.  Brussels trok in het derde kwartier het laken naar zich toe, zonder echter grote kansen af te dwingen. Een scherpe voorzet van Tohoua kon door niemand worden beroerd.

Brussels kwam als de betere ploeg uit de kleedkamers. Vooral Coulibaly eiste een hoofdrol op. Op voorzet van Matumona kopte hij het leder op de dwarsligger. Enkele ogenblikken later probeerde de boomlange Coulibaly het uit de tweede lijn: nipt over. De bezoekers bleven de beste kansen bij mekaar sprokkelen. Opnieuw Coulibaly en Durieux probeerde het vanuit de tweede lijn, maar kregen hun schot niet tussen de palen.

Op het uur bezorgde Nelis aan de overzijde de bal aan Vandecauter die vanop 30 uithaalde en de bal over Werner tegen de touwen knalde. Een schitterende goal die Tienen meteen op rozen zette. Brussels kon geen vuist meer maken en kwam zelfs nog goed weg toen Werner een pegel van Dufoor niet onder controle kreeg en de bal op de lat zag botsen.

De ingevallen Coppin was in de slotfase nog enkele keren dreigend. Na een slalom door de Tiense defensie beslooot hij op Schuermans. Een laatste schot op aangeven van Matumona ging voorlangs. Tienen pakte dus de drie punten en blijft in de running voor een eindrondeticket.

Nassen: ‘Komen opnieuw in aanmerking voor de eindronde’

‘Na de archislechte prestatie van vorige woensdag doet dit deugd. Ondanks de afwezigen konden we vandaag toch onze plaats blijven opeisen in de subtop van de rangschikking. Ik zag vandaag de gezonde agressiviteit en duelkracht die we vaak gemist hebben.’

‘Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de bal dit keer wel in ons voordeel viel. Als Brussels de kansen afmaakt, hadden we natuurlijk een hele slechte zaak gestaan en stonden we terug waar we enkele weken geleden stonden. Om de eindronde te halen denk ik dat we nog drie van de vier te spelen wedstrijden moeten winnen. Hamme belooft zondag alvast geen hapklare brok te worden.’

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput (74’ Lunenburg), Vandecauter, Vanhees, Dufoor, Neven, Nelis (82’ Meeus), Barbé, Haznadar (46’ Thijs), Bogaerts, Peeters.
FC Brussels: Werner, Charlet, Juanma (55’ Heris), Blanc, Le Postollec, Cabeke, Coulibaly (74’ Culek), Nollevaux, Tohoua (46’ Coppin) , Durieux, Matumona.
Doelpunten: 16’ Bogaerts (1-0), 62’ Vandecauter (2-0)
Geel: Neven, Coulibaly, Cabeke
Scheidsrechter: Delacour
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure