KVKT - FC Brussels: 2-0 Printervriendelijke versie

Voor KVK Tienen was het zaak om de teleurstellende derby tegen OH Leuven door te spoelen met een revanche tegen FC Brussels.  Geen  Triantafillidis (hamstrings), De Silva (hamstrings), Belme (rust) en Penga (lichte blessure) bij Tienen, maar wél Sébastien Dufoor aan de aftrap naast Thomas Nelis.

In het matchbegin eisten beide ploegen hun deel van de koek op. Blanc tikte de bal door naar de helemaal vergeten Juanma op rechts, maar Schuermans liet zich niet kisten met een degelijke redding. Ook Tienen toonde zich onder meer via Vandecauter.

Op het kwartier zwierde Nelis een bal voor doel waar Brussels-doelman Werner zich verkeek. De bal kwam aan de tweede paal bij de vrijstaande Bogaerts terecht die makkelijk kon inkoppen: 1-0.  Brussels trok in het derde kwartier het laken naar zich toe, zonder echter grote kansen af te dwingen. Een scherpe voorzet van Tohoua kon door niemand worden beroerd.

Brussels kwam als de betere ploeg uit de kleedkamers. Vooral Coulibaly eiste een hoofdrol op. Op voorzet van Matumona kopte hij het leder op de dwarsligger. Enkele ogenblikken later probeerde de boomlange Coulibaly het uit de tweede lijn: nipt over. De bezoekers bleven de beste kansen bij mekaar sprokkelen. Opnieuw Coulibaly en Durieux probeerde het vanuit de tweede lijn, maar kregen hun schot niet tussen de palen.

Op het uur bezorgde Nelis aan de overzijde de bal aan Vandecauter die vanop 30 uithaalde en de bal over Werner tegen de touwen knalde. Een schitterende goal die Tienen meteen op rozen zette. Brussels kon geen vuist meer maken en kwam zelfs nog goed weg toen Werner een pegel van Dufoor niet onder controle kreeg en de bal op de lat zag botsen.

De ingevallen Coppin was in de slotfase nog enkele keren dreigend. Na een slalom door de Tiense defensie beslooot hij op Schuermans. Een laatste schot op aangeven van Matumona ging voorlangs. Tienen pakte dus de drie punten en blijft in de running voor een eindrondeticket.

Nassen: ‘Komen opnieuw in aanmerking voor de eindronde’

‘Na de archislechte prestatie van vorige woensdag doet dit deugd. Ondanks de afwezigen konden we vandaag toch onze plaats blijven opeisen in de subtop van de rangschikking. Ik zag vandaag de gezonde agressiviteit en duelkracht die we vaak gemist hebben.’

‘Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de bal dit keer wel in ons voordeel viel. Als Brussels de kansen afmaakt, hadden we natuurlijk een hele slechte zaak gestaan en stonden we terug waar we enkele weken geleden stonden. Om de eindronde te halen denk ik dat we nog drie van de vier te spelen wedstrijden moeten winnen. Hamme belooft zondag alvast geen hapklare brok te worden.’

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput (74’ Lunenburg), Vandecauter, Vanhees, Dufoor, Neven, Nelis (82’ Meeus), Barbé, Haznadar (46’ Thijs), Bogaerts, Peeters.
FC Brussels: Werner, Charlet, Juanma (55’ Heris), Blanc, Le Postollec, Cabeke, Coulibaly (74’ Culek), Nollevaux, Tohoua (46’ Coppin) , Durieux, Matumona.
Doelpunten: 16’ Bogaerts (1-0), 62’ Vandecauter (2-0)
Geel: Neven, Coulibaly, Cabeke
Scheidsrechter: Delacour
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure