KVKT - AFC Tubize : 0 - 3 Printervriendelijke versie

Met de twee opeenvolgende verplaatsingen richting Antwerp en Kortrijk in het voruitzicht, wilde men al te graag de drie punten in het Bergéstadion houden. Een ijdele hoop zo bleek na negentig minuten, want na minder dan een half uur spelen lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Tienen had in de beginfase nochtans de beste mogelijkheden afgedwongen. Morreel kopte een hoekschop van Smolders een metertje over en Belme besloot vanuit een scherpe hoek centimeters voorlangs. Aan de overzijde toonde Lambot hoe het wel moet. Na een doorsteekballetje van Charlot poeierde hij de bal knap in de winkelhaak.


 


Charlot mocht de score enkele minuten later verdubbelen na wel bijzonder pover derdigend werk.  Een zwak Tienen kon voor de pauze geen vuist meer maken. Een scherpe voorzet van Gerits die door doelman Wauthy uit de lucht werd geplukt was zowat het gevaarlijkste wapenfeit. Een fysiek uit de kluiten gewassenTubize pakte het georganiseerd an en de thuisploeg moest keer op keer het onderspit delven in de duels.


 De tweede helft was een maat voor niets. Tienen kwam aanvankelijk wel wat meer opzetten maar buiten een gekraakt schot van Lacroix bleven noemanswaardige kansen uit. Morreel mocht met een tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Doelman Bram Verbist, die meermaals als libero optrad, kon de schade nog beperken. Toch moest hij zich een derde keer gewonnen geven toen gelegenheidsverdediger Ben Ali voor de tweede keer in drie weken het leder domweg verspeelde en Neels met een laag schot de eindstand vastlegde.


 KVK Tienen: Verbist, Hertoge (67' Ben Ali), Belme, Geebelen, Lunenburg, Gerits (40' Karabulut), Bayock, Morreel, Lacroix, Smolders, Verlaine (67' De Silva).
AFC Tubize: Wauthy, Neels, Vandenbroeck, Lusala Lu Muemba, Sbai, Charlot, Vandamme (69' Diawara), Lambot, Flammini (78' Arena), Mununga, Thiam (45' Debroyer).
doelpunten:20' Lambot (0-1), 25' Charlot, 86' Neels (0-3).
geel: Lunenburg, Smolders, Lusala Lu Muemba, Lambot, Thiam.
rood: Morreel (2x geel)
scheidsrechter: Wilmes

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure