KVKT (2) - STVV (2): 1-3 Printervriendelijke versie

Vrijdagavond stond de streekderby tegen Sint-Truiden op het programma voor de Tiense beloften. Tienen nam een sterke start en ging op zoek naar een vroege openingstreffer. Vanderweyden leverde een prima voorzet af naar De Silva in het centrum. De doelman kon zijn schot nog net wegduwen waardoor dit tegen de paal belandde. Daarna kwam STVV dreigen voor het Tiense doel uit enkele stilstaande fases. Maar tot een echte doelkans kwam het niet. Rond het half uur probeerde Polfliet het met een schot, maar botste op de STVV-doelman. Even later was deze toch geklopt. Vrancken rondde een mooie Tiense aanval af met een doelpunt vanuit een schuine hoek. Tienen verdiend op voorsprong na 35 minuten. Kort hierop kreeg De Silva een mooie kopkans om op 2-0 te komen na een voorzet van Vrancken. Hij mikte de bal net naast de doelpaal. STVV zorgde kort voor de rust nog even voor gevaar met een strak schot in de korte hoek. Maar Dryvers ging goed plat en werkte de bal in hoekschop.

De tweede helft was slechts een minuutje op gang getrapt toen STVV op gelijke hoogte kwam met de thuisploeg. Na wat gerommel voor doel belandde de bal tegen de netten. En niet veel later ontsnapte Tienen aan een tweede Truiens doelpunt. Dryvers werd gelobd, dook nog achter de bal en kon deze met zijn vingertoppen nog knap tegen de doelpaal tikken. Deverdenne zette wat later De Silva met een fraaie doorsteekpas alleen voor doel. De doelman kon echter redding brengen op De Silva’s schot en in hoekschop duwen. De Tiense druk was opnieuw wat toegenomen. Hendrickx kopte onder andere op doel, maar mikte over. In de 63e minuut haalde Dryvers een speler neer in het strafschopgebied, penalty! Sint-Truiden kwam op voorsprong. Hierna nam de druk van de bezoekers toe en moest Dryvers enkele keren redding brengen. De Silva maakte vervolgens een prima actie op de rechterflank en leverde de bal centraal af bij de ingelopen Vanherberghen. Hij kreeg de bal niet binnen het doelkader. STVV liet de volgende doelkans niet liggen en zette de 1-3 eindstand op het scorebord. Gezien het geleverde spel had Tienen wel wat meer verdiend dan deze nederlaag.
 
KVK Tienen: Dryvers, Bronckaerts (69’ Hias), Singh, Hendrickx, Knops, Meeus, Vanderweyden (79’ Vanherberghen), Deverdenne (69’ Schepmans), Vrancken, De Silva, Polfliet
 
Doelpunten: 35’ Vrancken (1-0)
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure