KVKT (2) - STVV (2): 1-3 Printervriendelijke versie

Vrijdagavond stond de streekderby tegen Sint-Truiden op het programma voor de Tiense beloften. Tienen nam een sterke start en ging op zoek naar een vroege openingstreffer. Vanderweyden leverde een prima voorzet af naar De Silva in het centrum. De doelman kon zijn schot nog net wegduwen waardoor dit tegen de paal belandde. Daarna kwam STVV dreigen voor het Tiense doel uit enkele stilstaande fases. Maar tot een echte doelkans kwam het niet. Rond het half uur probeerde Polfliet het met een schot, maar botste op de STVV-doelman. Even later was deze toch geklopt. Vrancken rondde een mooie Tiense aanval af met een doelpunt vanuit een schuine hoek. Tienen verdiend op voorsprong na 35 minuten. Kort hierop kreeg De Silva een mooie kopkans om op 2-0 te komen na een voorzet van Vrancken. Hij mikte de bal net naast de doelpaal. STVV zorgde kort voor de rust nog even voor gevaar met een strak schot in de korte hoek. Maar Dryvers ging goed plat en werkte de bal in hoekschop.

De tweede helft was slechts een minuutje op gang getrapt toen STVV op gelijke hoogte kwam met de thuisploeg. Na wat gerommel voor doel belandde de bal tegen de netten. En niet veel later ontsnapte Tienen aan een tweede Truiens doelpunt. Dryvers werd gelobd, dook nog achter de bal en kon deze met zijn vingertoppen nog knap tegen de doelpaal tikken. Deverdenne zette wat later De Silva met een fraaie doorsteekpas alleen voor doel. De doelman kon echter redding brengen op De Silva’s schot en in hoekschop duwen. De Tiense druk was opnieuw wat toegenomen. Hendrickx kopte onder andere op doel, maar mikte over. In de 63e minuut haalde Dryvers een speler neer in het strafschopgebied, penalty! Sint-Truiden kwam op voorsprong. Hierna nam de druk van de bezoekers toe en moest Dryvers enkele keren redding brengen. De Silva maakte vervolgens een prima actie op de rechterflank en leverde de bal centraal af bij de ingelopen Vanherberghen. Hij kreeg de bal niet binnen het doelkader. STVV liet de volgende doelkans niet liggen en zette de 1-3 eindstand op het scorebord. Gezien het geleverde spel had Tienen wel wat meer verdiend dan deze nederlaag.
 
KVK Tienen: Dryvers, Bronckaerts (69’ Hias), Singh, Hendrickx, Knops, Meeus, Vanderweyden (79’ Vanherberghen), Deverdenne (69’ Schepmans), Vrancken, De Silva, Polfliet
 
Doelpunten: 35’ Vrancken (1-0)
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure