KVK Wellen - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen overwinning voor KVK Tienen op het veld van KVK Wellen. De thuisploeg kwam na 35 minuten op voorsprong via Vanwelkenhuysen, volgend seizoen spits van Tienen. De bezoekers vochten terug in een fraaie tweede helft. Calgan scoorde, maar na een vrije trap slikte KVK een vermijdbare tegengoal. Ondanks een resem kansen bleeft de Tiense gelijkmaker uit. 
 
‘Dit was een heel leerrijke partij’, stelde trainer Claes na afloop van de wedstrijd. ‘We kozen ervoor om te experimenteren met een nieuw systeem in een verder gesloten eerste helft. Na 35 minuten reageerden we niet alert genoeg op een omschakeling van de thuisploeg en kon Vanwelkenhuysen scoren. Voor de pauze volgde nog één kans van de thuisploeg.’
 
‘In de tweede helft schakelden we opnieuw over naar ons vertrouwde systeem en dat rendeerde. Kapitein Hannes Meeus bleef in de kleedkamer met een verzwikte enkel, maar zijn vervanger Claes bediende na een mooie rush Calgan die het balletje kon binnenknikken. Op dat moment zijn we de betere ploeg, maar toch kan Wellen scoren na een vrije trap richting tweede paal. Een tegengoal op een stilstaande fase, iets wat we dit seizoen toch niet gewend zijn.’
 
‘In de slotfase volgden de kansen mekaar in sneltempo op. Bourguignon, Weeghmans en Calgan kwamen niet tot scoren. Ook Bogaerts niet, die miste voor open doel en even later de paal trof. Er waren ook nog een poging van Matterne en enkele kopballen, maar de bal wilde er niet in. Jammer, maar geen nuttteloze partij omdat we toch heel wat leerden vanavond. De spelers krijgen nu een weekje vrij. Daarna volgen nog twee wedstrijden waar we ons graag voor opladen.’
 
KVK Wellen: Rausin, Heeren, Kardes, Lowet, Dekens (80' Willems), Marchandise, Vankrunkelsven, Degeling, Smeets, Vandebroek, Vanwelkenhuysen (88' Cheprassov).
KVK Tienen: Mombaerts, Materne, Vos, Meeus (46' Claes), Weeghmans, Grancea, Nsimba (59' Bourguignon), Singh, Marchoul, Bogaerts, Calgan (88' Convents)
Doelpunten: 43' Vanwelkenhuysen (1-0), 54' Calgan (1-1), 64' Lowet (2-1)
Gele kaarten: Calgan, Meeus
Scheidsrechter: Allaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure