KVK Tienen - WS Woluwé: 0-4 Printervriendelijke versie

Door de schorsing van Jonas Bogaerts verscheen Vercammen aan de aftrap.  Voor het overige bleef trainer Schuermans trouw de manschappen die de klus tegen Heist klaarden.  Degelingen Deflem voetbalden in steun van Matusiwa. Bij WS Woluwé geen Dufoor (ex-KVK Tienen) en Miceli. Zij mogen opkrassen bij de Brusselaars.

KVK Tienen kreeg na enkele seconden al een huizenhoge kans aangeboden na slecht inspelen door Mpati Bibunga. De doorgebroken Degeling zette scherp voor richting vrijstaande Defem, maar deze kon niet bij de bal.  De fase was overigens tekenend voor het openingshalfuur, waarin KVK Tienen meer dan eens op snelheid kon doorbreken.
 
Deflem leverde bij zo’n uitbraak een prima voozet af tot bij Degeling. Die kon er echter weinig mee aanvangen. De oprukkende Matusiwa bediende een moment lader Colin,  maar Chanot kon de bal gepast afblokken. Een pegel van Deflem werd door Matusiwa naast gedevieerd.
 
Ook Neven kon tot tot ergernis van het Tiense publiek niet afwerken, na een mooi hakje van Matusiwa en dito voorzet van Degeling. Deflem probeerde het met een hard schot. Matusiwa kon de rebound niet benutten.
 
‘Wie niet scoort  krijgt het deksel op de neus’ is een harde voetbalwet die veel waarheid in zich heeft. Woluwé kwam het laatste kwartier van de eerste helft dan ook een stuk beter in de partij. De Oliveira werd alleen afgezonderd voor doel, maar Audoor onderscheidde zich met een puike actie.
 
Toen diezelfde Audoor na 34 minuten onder het leder door ging was Woluwé wel aan het feest. Guerenne bracht zijn team eenvoudig op voorsprong. De bezoekers waren helemaal wakker geschud en gingen door op het nieuwe elan. Colin redde de meubelen toen Guerenne z’n ploegmaat Mace bediende.  Na een voorzet van Loemba Gaby miste De Oliveira onbegrijpelijk.
 
Woluwé trok de lijn door in de tweede helft. De Suikerploeg kreeg geen voet meer aan de grond op de eigen grasmat. Govoni greep gepast in op op een scherp schot van Ulens. De bedrijvige Guerenne kon een voorzet van Loemba Gaby niet benutten.
 
Tot overmaat van ramp verloor Tienen Hias met een tweede gele kaart na een overtreding op Ulens. Trainer Schuermans greep in en haalde Neven en Deflem naar de kant voor Ben Saïda en Vandeput. Deze laatste kwam wel erg ongelukkig in het spel. Hij ontzette de bal via het lichaam van Mace in eigen doel. De thuisploeg was het noorden even helemaal kwijt. De Oliveira werd ontwapenend eenvoudig in het straatje gestuurd en knalde droog de 0-3 op het scorebord.
 
KVK Tienen maakte vrijwel niets meer klaar tegen de Brusselaars. Neven probeerde het uit de tweede lijn. Zijn puik schot verdween een halve meter boven de dwarsligger. Aan de overzijde devieerde invaller Crotteux de bal nog op de dwarsligger. De Menebhi kreeg de tijd om aan te leggen, maar besloot een half metertje naast. De Oliveira legde in de slotminuut de score vast op aangeven van Vanderheyden. De zware 0-4-cijfers stonden op het scorebord.
 
De Suikerploeg begon goed aan de partij. Toch werden de kansen niet benut. Dat brak de ploeg zuur op, want na een half uur spelen namen de bezoekers het commando over. Wat daarop volgde was een ondermaats schouwspel. Zeker na de uitsluiting van Hias ging het van kwaad naar erger. Op het veld van Brussels is het dan ook hopen op een klinkende revanche. Op iets langere termijn is het herstellen van de thuisreputatie in het Bergéstadion een belangrijk objectief, want zeker in de koudere wintermaanden willen KVK-supporters hartverwarmend voetbal zien. Deze mindere prestatie mag echter geen afbreuk doen aan het vertrouwen in het strijdende Tienen dat de voorbije weken punten kon sprokkelen. 
 
KVK Tienen: Govoni, Colin, Audoor, Vandenbergh, Degeling, Matusiwa, Vercammen, Neven (69’ Vandeput), Hias, Di Gregorio, Deflem (69’ Ben Saïda).
WS Woluwé:  Minsart, Camara, Chanot, Guerenne (85’ Vanderheyde), Loemba Gaby, De Oliveira, Servaes (70’ Crotteux), Dessaer, Mpati Bibuangu, Ulens, Mace (77’ Menebhi).
Doelpunten:  34’ Guerenne (0-1) 73’ Mace (0-2), 74’ De Oliveira (0-3), 89' De Oliveira (0-4).
Geel: Servaes,Ulens, Matusiwa
Rood:  Hias (2x geel)
Scheidsrechter:  Frederik Geldhof
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure