KVK Tienen - WS Woluwé: 0-4 Printervriendelijke versie

Door de schorsing van Jonas Bogaerts verscheen Vercammen aan de aftrap.  Voor het overige bleef trainer Schuermans trouw de manschappen die de klus tegen Heist klaarden.  Degelingen Deflem voetbalden in steun van Matusiwa. Bij WS Woluwé geen Dufoor (ex-KVK Tienen) en Miceli. Zij mogen opkrassen bij de Brusselaars.

KVK Tienen kreeg na enkele seconden al een huizenhoge kans aangeboden na slecht inspelen door Mpati Bibunga. De doorgebroken Degeling zette scherp voor richting vrijstaande Defem, maar deze kon niet bij de bal.  De fase was overigens tekenend voor het openingshalfuur, waarin KVK Tienen meer dan eens op snelheid kon doorbreken.
 
Deflem leverde bij zo’n uitbraak een prima voozet af tot bij Degeling. Die kon er echter weinig mee aanvangen. De oprukkende Matusiwa bediende een moment lader Colin,  maar Chanot kon de bal gepast afblokken. Een pegel van Deflem werd door Matusiwa naast gedevieerd.
 
Ook Neven kon tot tot ergernis van het Tiense publiek niet afwerken, na een mooi hakje van Matusiwa en dito voorzet van Degeling. Deflem probeerde het met een hard schot. Matusiwa kon de rebound niet benutten.
 
‘Wie niet scoort  krijgt het deksel op de neus’ is een harde voetbalwet die veel waarheid in zich heeft. Woluwé kwam het laatste kwartier van de eerste helft dan ook een stuk beter in de partij. De Oliveira werd alleen afgezonderd voor doel, maar Audoor onderscheidde zich met een puike actie.
 
Toen diezelfde Audoor na 34 minuten onder het leder door ging was Woluwé wel aan het feest. Guerenne bracht zijn team eenvoudig op voorsprong. De bezoekers waren helemaal wakker geschud en gingen door op het nieuwe elan. Colin redde de meubelen toen Guerenne z’n ploegmaat Mace bediende.  Na een voorzet van Loemba Gaby miste De Oliveira onbegrijpelijk.
 
Woluwé trok de lijn door in de tweede helft. De Suikerploeg kreeg geen voet meer aan de grond op de eigen grasmat. Govoni greep gepast in op op een scherp schot van Ulens. De bedrijvige Guerenne kon een voorzet van Loemba Gaby niet benutten.
 
Tot overmaat van ramp verloor Tienen Hias met een tweede gele kaart na een overtreding op Ulens. Trainer Schuermans greep in en haalde Neven en Deflem naar de kant voor Ben Saïda en Vandeput. Deze laatste kwam wel erg ongelukkig in het spel. Hij ontzette de bal via het lichaam van Mace in eigen doel. De thuisploeg was het noorden even helemaal kwijt. De Oliveira werd ontwapenend eenvoudig in het straatje gestuurd en knalde droog de 0-3 op het scorebord.
 
KVK Tienen maakte vrijwel niets meer klaar tegen de Brusselaars. Neven probeerde het uit de tweede lijn. Zijn puik schot verdween een halve meter boven de dwarsligger. Aan de overzijde devieerde invaller Crotteux de bal nog op de dwarsligger. De Menebhi kreeg de tijd om aan te leggen, maar besloot een half metertje naast. De Oliveira legde in de slotminuut de score vast op aangeven van Vanderheyden. De zware 0-4-cijfers stonden op het scorebord.
 
De Suikerploeg begon goed aan de partij. Toch werden de kansen niet benut. Dat brak de ploeg zuur op, want na een half uur spelen namen de bezoekers het commando over. Wat daarop volgde was een ondermaats schouwspel. Zeker na de uitsluiting van Hias ging het van kwaad naar erger. Op het veld van Brussels is het dan ook hopen op een klinkende revanche. Op iets langere termijn is het herstellen van de thuisreputatie in het Bergéstadion een belangrijk objectief, want zeker in de koudere wintermaanden willen KVK-supporters hartverwarmend voetbal zien. Deze mindere prestatie mag echter geen afbreuk doen aan het vertrouwen in het strijdende Tienen dat de voorbije weken punten kon sprokkelen. 
 
KVK Tienen: Govoni, Colin, Audoor, Vandenbergh, Degeling, Matusiwa, Vercammen, Neven (69’ Vandeput), Hias, Di Gregorio, Deflem (69’ Ben Saïda).
WS Woluwé:  Minsart, Camara, Chanot, Guerenne (85’ Vanderheyde), Loemba Gaby, De Oliveira, Servaes (70’ Crotteux), Dessaer, Mpati Bibuangu, Ulens, Mace (77’ Menebhi).
Doelpunten:  34’ Guerenne (0-1) 73’ Mace (0-2), 74’ De Oliveira (0-3), 89' De Oliveira (0-4).
Geel: Servaes,Ulens, Matusiwa
Rood:  Hias (2x geel)
Scheidsrechter:  Frederik Geldhof
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure