KVK Tienen - Vlijtingen VV: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Het uit eerste provinciale gepromoveerde Vlijtingen van ex-KVK-trainer Daniël Nassen kreeg geen ruimte om aan het voetbal van vierde klasse te wennen. De Suikerploeg imponeerde de Limburgers meteen met een overwicht dat vrijwel de hele wedstrijd zou aanhouden. Na zes minuten was het dan ook al verdiend raak voor KVK Tienen. Nijs liet een goed inzenden van Pellegriti lopen en zag hoe Mike De Silva overhoeks binnenschoot aan de tweede paal.
 
Tienen bleef de wedstrijd doorlopend domineren. De bezoekers stelden daar niets tegenover en raakten zelden tot op de Tiense speelhelft. Ondertussen liet KVK na een tweede keer te scoren. Baidjoe pakte uit met een mooie actie waarop Nijs net niet kon afdrukken. De Silva kwam tot een tweede goal in de rebound na een poging van Kasmi. Ook Nijs kon een mooie actie niet bekronen. Tienen moest de voorsprong voor de pauze verdubbelen, maar liet dit na. Vlijtingen liet ondertussen een te trage indruk en stapelde de slordigheden op.
 
Het spelbeeld zette zich onverminderd door na de pauze. Joren Nijs kwam een halve meter te kort om het leder binnen te tippen aan de tweede paal. Na een rush van de bedrijvige Pellegriti besloot diezelfde Nijs over. Even was het achteraan opletten geblazen toen Renson het leder te kort teruglegde. De tot dan toe volstrekt werkloze De Wolf kon gelukkig attent ontzetten. Aan de overzijde werd een inzenden van Grancea voor de lijn weggewerkt na een laag gegeven vrije trap van Nijs. Ook Kempeneers kwam dicht bij de 2-0, maar kopte de hoekschop aan de tweede paal in het zijnet. Ook Baidjoe kreeg een prima scoringskans toen hij ongehinderd mocht aanleggen in de zestien. Hij besloot echter hoog over de kooi van Bollen met een onbesuisde knal.
 
En ja, jammer genoeg moest KVK na 68 minuten de ondertussen grijsgedraaide plaat uit de kast halen. De eerste aanval van Vlijtingen was meteen raak. De ingevallen Gert Geraerts (ex-KVK Tienen) profiteerde van matig Tiens defensief werk en zette een andere invaller, Tom Cox, op weg naar de gelijkmaker. Hij faalde niet en nam De Wolf met een geplaatst schot te grazen. 
 
Tienen ging logischerwijs op zoek naar de winning-goal, maar de bezoekers putten heel wat moed uit de gelijkmaker en lieten zich niet zomaar opzijzetten. Ibricic, die tien minuten na de koffie vooraan Kasmi was komen vervangen, zag zijn afstansdsschot op de paal belanden. Met nog enkele minuten op de klok kon hij de vrijgemaakte ruimte niet benutten. Zijn poging verdween enkele meters naast het kader. Ook invaller Conard kon niet veel meer klaarmaken en zag hoe zijn poging zonder al te veel problemen in de handen van de bezoekende doelman verdween.
 
Vlijtingen vierde het behaalde punt als een overwinning. Bij KVK Tienen overheerste het gevoel van een bittere nederlaag. De ongeschreven voetbalwet, dat wie de kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt, werd jammer genoeg andermaal waarheid. Vlijtingen pleegde met twee afgedwongen hoekschoppen en welgeteld één doelpoging zowat de perfecte hold-up in het Bergéstadion.
 
Speler-trainer Peeters, baalde dan ook begrijpelijk als een stekker na afloop en maakte zich zelfs kwaad in de kleedkamers. 'Omdat ik vind dat we er met elf ons hoofd voor moeten leggen', klonk het. 'Ik merk dat een aantal jongens soms nog te weinig duelkracht toonden om die belangrijke driepunter binnen te halen. Het is balen dat we de bal geen tweede keer tegen de netten kregen ondanks al die kansen. Achteraan slikken we bij de enige aanval van Vlijtingen een vermijdbare goal door concentratieverlies. Anderzijds moeten we ook durven zeggen dat we de hele wedstrijd vlot gedomineerd hebben wat zeker een verdienste is. Daarom net smaakt deze puntendeling zo bitter.' 
 
Vlijtingen-trainer Nassen toonde zich nog steeds zijn sympathieke zelf en maakte een eerlijke analyse: 'Voor ons was het wennen aan het ritme van vierde klasse. Het ging te snel voor ons waardoor we te slordig gingen voetballen. Dan volstaat die ene kans om toch een punt mee naar huis te nemen. Mij kan je daar niet over horen klagen vanzelfsprekend. Zelf hoop ik met mijn groep de komende weken heel wat vorderingen te maken'.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Verhamme, Peeters, Kasmi (55' Ibricic), De Silva, Baidjoe, Nijs (78' Conard), Grancea (60' Singh).
K. Vlijtingen VV: Bollen, Neven, Tans, Branckaerts, Beckers, Vos (65' Cox), Reynders, Wang (78' Buekers), Strusi (46' Geraerts), Braeken, Coppens.
geel: Neven, Branckaerts, Strusi, Geraerts, Cox
doelpunten: 6' De Silva (1-0), 68' Cox (1-1)
scheidsrechter: Kevin Alexis
 

De Silva zette te Suikerploeg al snel op voorsprong. Eén doelpunt zou echter niet volstaan.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure