KVK Tienen - Vlijtingen VV: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Het uit eerste provinciale gepromoveerde Vlijtingen van ex-KVK-trainer Daniël Nassen kreeg geen ruimte om aan het voetbal van vierde klasse te wennen. De Suikerploeg imponeerde de Limburgers meteen met een overwicht dat vrijwel de hele wedstrijd zou aanhouden. Na zes minuten was het dan ook al verdiend raak voor KVK Tienen. Nijs liet een goed inzenden van Pellegriti lopen en zag hoe Mike De Silva overhoeks binnenschoot aan de tweede paal.
 
Tienen bleef de wedstrijd doorlopend domineren. De bezoekers stelden daar niets tegenover en raakten zelden tot op de Tiense speelhelft. Ondertussen liet KVK na een tweede keer te scoren. Baidjoe pakte uit met een mooie actie waarop Nijs net niet kon afdrukken. De Silva kwam tot een tweede goal in de rebound na een poging van Kasmi. Ook Nijs kon een mooie actie niet bekronen. Tienen moest de voorsprong voor de pauze verdubbelen, maar liet dit na. Vlijtingen liet ondertussen een te trage indruk en stapelde de slordigheden op.
 
Het spelbeeld zette zich onverminderd door na de pauze. Joren Nijs kwam een halve meter te kort om het leder binnen te tippen aan de tweede paal. Na een rush van de bedrijvige Pellegriti besloot diezelfde Nijs over. Even was het achteraan opletten geblazen toen Renson het leder te kort teruglegde. De tot dan toe volstrekt werkloze De Wolf kon gelukkig attent ontzetten. Aan de overzijde werd een inzenden van Grancea voor de lijn weggewerkt na een laag gegeven vrije trap van Nijs. Ook Kempeneers kwam dicht bij de 2-0, maar kopte de hoekschop aan de tweede paal in het zijnet. Ook Baidjoe kreeg een prima scoringskans toen hij ongehinderd mocht aanleggen in de zestien. Hij besloot echter hoog over de kooi van Bollen met een onbesuisde knal.
 
En ja, jammer genoeg moest KVK na 68 minuten de ondertussen grijsgedraaide plaat uit de kast halen. De eerste aanval van Vlijtingen was meteen raak. De ingevallen Gert Geraerts (ex-KVK Tienen) profiteerde van matig Tiens defensief werk en zette een andere invaller, Tom Cox, op weg naar de gelijkmaker. Hij faalde niet en nam De Wolf met een geplaatst schot te grazen. 
 
Tienen ging logischerwijs op zoek naar de winning-goal, maar de bezoekers putten heel wat moed uit de gelijkmaker en lieten zich niet zomaar opzijzetten. Ibricic, die tien minuten na de koffie vooraan Kasmi was komen vervangen, zag zijn afstansdsschot op de paal belanden. Met nog enkele minuten op de klok kon hij de vrijgemaakte ruimte niet benutten. Zijn poging verdween enkele meters naast het kader. Ook invaller Conard kon niet veel meer klaarmaken en zag hoe zijn poging zonder al te veel problemen in de handen van de bezoekende doelman verdween.
 
Vlijtingen vierde het behaalde punt als een overwinning. Bij KVK Tienen overheerste het gevoel van een bittere nederlaag. De ongeschreven voetbalwet, dat wie de kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt, werd jammer genoeg andermaal waarheid. Vlijtingen pleegde met twee afgedwongen hoekschoppen en welgeteld één doelpoging zowat de perfecte hold-up in het Bergéstadion.
 
Speler-trainer Peeters, baalde dan ook begrijpelijk als een stekker na afloop en maakte zich zelfs kwaad in de kleedkamers. 'Omdat ik vind dat we er met elf ons hoofd voor moeten leggen', klonk het. 'Ik merk dat een aantal jongens soms nog te weinig duelkracht toonden om die belangrijke driepunter binnen te halen. Het is balen dat we de bal geen tweede keer tegen de netten kregen ondanks al die kansen. Achteraan slikken we bij de enige aanval van Vlijtingen een vermijdbare goal door concentratieverlies. Anderzijds moeten we ook durven zeggen dat we de hele wedstrijd vlot gedomineerd hebben wat zeker een verdienste is. Daarom net smaakt deze puntendeling zo bitter.' 
 
Vlijtingen-trainer Nassen toonde zich nog steeds zijn sympathieke zelf en maakte een eerlijke analyse: 'Voor ons was het wennen aan het ritme van vierde klasse. Het ging te snel voor ons waardoor we te slordig gingen voetballen. Dan volstaat die ene kans om toch een punt mee naar huis te nemen. Mij kan je daar niet over horen klagen vanzelfsprekend. Zelf hoop ik met mijn groep de komende weken heel wat vorderingen te maken'.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Verhamme, Peeters, Kasmi (55' Ibricic), De Silva, Baidjoe, Nijs (78' Conard), Grancea (60' Singh).
K. Vlijtingen VV: Bollen, Neven, Tans, Branckaerts, Beckers, Vos (65' Cox), Reynders, Wang (78' Buekers), Strusi (46' Geraerts), Braeken, Coppens.
geel: Neven, Branckaerts, Strusi, Geraerts, Cox
doelpunten: 6' De Silva (1-0), 68' Cox (1-1)
scheidsrechter: Kevin Alexis
 

De Silva zette te Suikerploeg al snel op voorsprong. Eén doelpunt zou echter niet volstaan.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Eendracht Aalst
KVK Tienen
zondag 24 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure