KVK Tienen - SK Pepingen-Halle: 2 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest na een weekje pauze de zure nederlaag op het veld van Wijgmaal wegvoetballen met een overwinning tegen SK Pepingen-Halle. Daan Matterne was geelgeschorst. Daimy Deflem verving hem als linksachter. De bezoekers moeten aan de bak in de strijd om het behoud in de tweede amateurklasse.
 
Het was lang wachten op uitgesproken doelgevaar in een eerste helft waarin KVK Tienen veldoverwicht claimde tegen een defensief ingesteld Pepingen-Halle dat loerde op de omschakeling. Een pegel van Ventôse op de onderkant van de lat werd afgevlagd wegens buitenspel. Convents raakte niet voorbij zijn belager toen hij aan de tweede paal mocht uithalen op aangeven van Weeghmans. Op het half uur was Convents er nog een stuk dichter bij de opener, maar Van Belle keerde zijn schot van de doellijn.
 
Op slag van rusten stak Vanwelkenhuysen het balletje in de kleine rechthoek door tot bij Bogaerts die van dichtbij doelman Deweerdt voor voldongen feiten zette. KVK Tienen mocht met een voorsprong de pauze in.
 
De Suikerjongens gingen ondanks de tegenwind verder op dat elan in de tweede helft. Vanwelkenhuysen kende geen geluk met zijn schot op aangeven van Deflem en Ventôse kwam centimeters te kort om een voorzet van Vanwelkenhuysen te benutten. De vrijstaande Tiense spits kende enkele minuten later een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Deweerdt stond pal. 
 
Pepingen-Halle kwam ondertussen wat meer opzetten, maar Sarkic besloot naast vanuit de tweede lijn. Aan de overkant nam Convents doelman Deweerdt andermaal op de proef, maar die bokste zijn afstandsschot uit zijn doel. 
 
Singh stuurde even later Vanwelkenhuysen in het straatje. De Tiense spits omspeelde de buitenspelval en trapte vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal. De gevolgde Claes kon de rebound niet benutten. Ook een snelle omschakeling via Claes kenden geen succes: Vanwelkenhuysen kon niet profiteren toen doelman Deweerdt de bal niet meteen onder controle kreeg. Ook Claes (kopbal) en Convents (naast) konden de score niet verdubbelen.
 
Aan de overzijde kreeg Pepingen-Halle ondertussen dé kans op de gelijkmaker. De vrijstaande Baras omspeelde doelman Hannes en poeierde van dichtbij op de paal. De Tiense doelman hield Baras meteen daarna opnieuw van een doelpunt.
 
Na 80 minuten was de tweede Tiense treffer dan toch een feit. Vanwelkenhuysen miste niet op aangeven van Deflem. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Baras na 87 minuten voetballen. Ondanks de vele kansen was het dus toch nog even opletten voor de Suikerjongens, maar de stand wijzigde niet meer.
 
KVK Tienen speelde niet de beste eerste helft, maar creëerde na de pauze voldoende kansen om een comfortabele voorsprong uit te bouwen. Die kwam er echter niet, zodat het onnodig bibberen bleef tot in blessuretijd. 
 
De vreugde na afloop was er echter niet minder om. Achtervolgers Bocholt (2-2 in eigen huis tegen KSK Hasselt) en Diegem (3-1 op het veld van Diegem) morsten met de punten, waardoor KVK Tienen een mooie zaak doet in de rangschikking. 
 
Volgend weekend wacht echter opnieuw een stevige klus met een verplaatsing richting R. Cappellen FC. De Antwerpenaars staan op een vierde stek in de rangschikking.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (65’ Kempeneers), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents (73’ Grancea), Vanwelkenhuysen (82’ Acke).
SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Sarkic, Bourgeois, Houssane, Baras, Ngadrira, Dailly (82’ Lo Giudice), Neef (68’ Franck), Vandenbrande, Van Belle, Diakhité.
Doelpunten: 45’ Bogaerts (1-0), 80’ Vanwelkenhuysen (2-0), 87’ Baras (2-1)
Scheidsrechter: Arno Schepers
 
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com en onze Facebook-pagina!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot binnenkort
bij KVK Tienen
One team. One Mission.
Hou het veilig!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure