KVK Tienen - RW Walhain: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen kon voor de halve derby tegen het Waals-Brabantse Walhain opnieuw een beroep doen op Grancea en Bangoura, al begon deze laatste op de bank naast Puttenaers en Rubenschüh. Carton moest in extremis verstek geven wegens ziekte.

Van de eerste helft onthouden we vooral het slordige spel van beide teams. Tekenend voor de wedstrijd was de manier waarop de bezoekers na 12 minuten op voorsprong kwamen. Roulez onderschepte een laterale pass van Verhamme richting Singh en liet doelman Hannes kansloos. Singh was aan de overkant dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Boulatiour. Walhain-doelman Legrand tipte het leder uit zijn kooi. Een laag schot van de bedrijvige Boulatiour bracht te weinig gevaar.

Ondertussen bleef het aan beide zijden wachten op mooi uitgespeelde kansen. De Tiense gelijkmaker vijf minuten voor de koffie kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Doelman Legrand verkeek zich op een vrije trap van Grancea en stond toe dat Verhamme het leder met het hoofd tegen de netten verlengde.

De Tiense defensie bibberde zich ondertussen richting pauze. De in de rug van Willems vrijgelopen Roulez kon de aanstormende Fabry niet bereiken en toen Hannes een schijnbaar ongevaarlijk afstandsschot van Dehon niet onder controle kreeg kaatste Roulez de bal naast het doel.

De tweede helft bracht  niet het verhoopte soelaas. Integendeel. Tienen gaf de wedstrijd helemaal uit handen. Op het uur profiteerde de sterk ingevallen Moors van een afschamper op het lichaam van Verhamme om de bal overhoeks binnen te schieten. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de 1-2 snoepte Moors het leder af van de opnieuw wat ongelukkig acterende Verhamme om de bal knap tegen de touwen te jagen.

KVK Tienen zocht tevergeefs naar een beter samenspel in het slotkwartier om de bakens te verzetten. Doelman Hannes tipte een verre knal van bezoeker Lambert nog van onder de dwarsligger. In de slotminuut hield Legrand Mathei nog van de 2-3 met een knappe parade. De wedstrijd was toen echter al lang gespeeld.

Trainer Hayen liep er na de wedstrijd logischerwijs niet bijster vrolijk bij. ‘In de eerste helft hadden we de wedstrijd nog onder controle’, opende hij. ‘Dit ondanks een te vermijden tegengoal na breed spelen van Verhamme. Ik was echter blij dat we dit nog voor de koffie konden rechtzetten. Raf is ook een intelligente speler die weet hoe hij dit achter zich kan laten. Wat ik na de pauze zag kon me echter allerminst bekoren. Om de één of andere reden voetbalden we te ver van onze tegenstander, wonnen we geen duels meer, werd er niet onderling gecommuniceerd… kortom liepen we achter de feiten aan. Dat was bijvoorbeeld zo bij de 1-2 waarbij we de concentratie verliezen omdat een speler van Walhain geblesseerd op de grond ligt.'

'Dit was de slechtste helft van het seizoen. Bijzonder jammer omdat we thuis nog ongeslagen waren. Deze prestatie moeten we dan ook zo snel als kan achter ons laten. Ook omdat we de punten nodig hebben.’

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Mathei, Grancea, Ly, Singh, Willems (71' Puttenaers), Wanyberg (64' Bangoura), Haroun.
RW Walhain: Legrand, Schauwers, Lambert (83' Larotonda), Mouton, Fabry (53" Moors), Neuville, Steens, Salles, Dehon, Roulez (64' Benazzi), Kano.
doelpunten: 12 ' Roulez (0-1), 38' Verhamme (1-1), 60' Moors (1-2), 62' Moors (1-3)
geel: Roulez, Grancea, Neuville, Singh, Kano, Bangoura
scheidsrechter: Thierry Blindenbergh

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure