KVK Tienen - RW Walhain: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen kon voor de halve derby tegen het Waals-Brabantse Walhain opnieuw een beroep doen op Grancea en Bangoura, al begon deze laatste op de bank naast Puttenaers en Rubenschüh. Carton moest in extremis verstek geven wegens ziekte.

Van de eerste helft onthouden we vooral het slordige spel van beide teams. Tekenend voor de wedstrijd was de manier waarop de bezoekers na 12 minuten op voorsprong kwamen. Roulez onderschepte een laterale pass van Verhamme richting Singh en liet doelman Hannes kansloos. Singh was aan de overkant dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Boulatiour. Walhain-doelman Legrand tipte het leder uit zijn kooi. Een laag schot van de bedrijvige Boulatiour bracht te weinig gevaar.

Ondertussen bleef het aan beide zijden wachten op mooi uitgespeelde kansen. De Tiense gelijkmaker vijf minuten voor de koffie kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Doelman Legrand verkeek zich op een vrije trap van Grancea en stond toe dat Verhamme het leder met het hoofd tegen de netten verlengde.

De Tiense defensie bibberde zich ondertussen richting pauze. De in de rug van Willems vrijgelopen Roulez kon de aanstormende Fabry niet bereiken en toen Hannes een schijnbaar ongevaarlijk afstandsschot van Dehon niet onder controle kreeg kaatste Roulez de bal naast het doel.

De tweede helft bracht  niet het verhoopte soelaas. Integendeel. Tienen gaf de wedstrijd helemaal uit handen. Op het uur profiteerde de sterk ingevallen Moors van een afschamper op het lichaam van Verhamme om de bal overhoeks binnen te schieten. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de 1-2 snoepte Moors het leder af van de opnieuw wat ongelukkig acterende Verhamme om de bal knap tegen de touwen te jagen.

KVK Tienen zocht tevergeefs naar een beter samenspel in het slotkwartier om de bakens te verzetten. Doelman Hannes tipte een verre knal van bezoeker Lambert nog van onder de dwarsligger. In de slotminuut hield Legrand Mathei nog van de 2-3 met een knappe parade. De wedstrijd was toen echter al lang gespeeld.

Trainer Hayen liep er na de wedstrijd logischerwijs niet bijster vrolijk bij. ‘In de eerste helft hadden we de wedstrijd nog onder controle’, opende hij. ‘Dit ondanks een te vermijden tegengoal na breed spelen van Verhamme. Ik was echter blij dat we dit nog voor de koffie konden rechtzetten. Raf is ook een intelligente speler die weet hoe hij dit achter zich kan laten. Wat ik na de pauze zag kon me echter allerminst bekoren. Om de één of andere reden voetbalden we te ver van onze tegenstander, wonnen we geen duels meer, werd er niet onderling gecommuniceerd… kortom liepen we achter de feiten aan. Dat was bijvoorbeeld zo bij de 1-2 waarbij we de concentratie verliezen omdat een speler van Walhain geblesseerd op de grond ligt.'

'Dit was de slechtste helft van het seizoen. Bijzonder jammer omdat we thuis nog ongeslagen waren. Deze prestatie moeten we dan ook zo snel als kan achter ons laten. Ook omdat we de punten nodig hebben.’

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Mathei, Grancea, Ly, Singh, Willems (71' Puttenaers), Wanyberg (64' Bangoura), Haroun.
RW Walhain: Legrand, Schauwers, Lambert (83' Larotonda), Mouton, Fabry (53" Moors), Neuville, Steens, Salles, Dehon, Roulez (64' Benazzi), Kano.
doelpunten: 12 ' Roulez (0-1), 38' Verhamme (1-1), 60' Moors (1-2), 62' Moors (1-3)
geel: Roulez, Grancea, Neuville, Singh, Kano, Bangoura
scheidsrechter: Thierry Blindenbergh

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure