KVK Tienen - RW Walhain: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen kon voor de halve derby tegen het Waals-Brabantse Walhain opnieuw een beroep doen op Grancea en Bangoura, al begon deze laatste op de bank naast Puttenaers en Rubenschüh. Carton moest in extremis verstek geven wegens ziekte.

Van de eerste helft onthouden we vooral het slordige spel van beide teams. Tekenend voor de wedstrijd was de manier waarop de bezoekers na 12 minuten op voorsprong kwamen. Roulez onderschepte een laterale pass van Verhamme richting Singh en liet doelman Hannes kansloos. Singh was aan de overkant dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Boulatiour. Walhain-doelman Legrand tipte het leder uit zijn kooi. Een laag schot van de bedrijvige Boulatiour bracht te weinig gevaar.

Ondertussen bleef het aan beide zijden wachten op mooi uitgespeelde kansen. De Tiense gelijkmaker vijf minuten voor de koffie kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Doelman Legrand verkeek zich op een vrije trap van Grancea en stond toe dat Verhamme het leder met het hoofd tegen de netten verlengde.

De Tiense defensie bibberde zich ondertussen richting pauze. De in de rug van Willems vrijgelopen Roulez kon de aanstormende Fabry niet bereiken en toen Hannes een schijnbaar ongevaarlijk afstandsschot van Dehon niet onder controle kreeg kaatste Roulez de bal naast het doel.

De tweede helft bracht  niet het verhoopte soelaas. Integendeel. Tienen gaf de wedstrijd helemaal uit handen. Op het uur profiteerde de sterk ingevallen Moors van een afschamper op het lichaam van Verhamme om de bal overhoeks binnen te schieten. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. Twee minuten na de 1-2 snoepte Moors het leder af van de opnieuw wat ongelukkig acterende Verhamme om de bal knap tegen de touwen te jagen.

KVK Tienen zocht tevergeefs naar een beter samenspel in het slotkwartier om de bakens te verzetten. Doelman Hannes tipte een verre knal van bezoeker Lambert nog van onder de dwarsligger. In de slotminuut hield Legrand Mathei nog van de 2-3 met een knappe parade. De wedstrijd was toen echter al lang gespeeld.

Trainer Hayen liep er na de wedstrijd logischerwijs niet bijster vrolijk bij. ‘In de eerste helft hadden we de wedstrijd nog onder controle’, opende hij. ‘Dit ondanks een te vermijden tegengoal na breed spelen van Verhamme. Ik was echter blij dat we dit nog voor de koffie konden rechtzetten. Raf is ook een intelligente speler die weet hoe hij dit achter zich kan laten. Wat ik na de pauze zag kon me echter allerminst bekoren. Om de één of andere reden voetbalden we te ver van onze tegenstander, wonnen we geen duels meer, werd er niet onderling gecommuniceerd… kortom liepen we achter de feiten aan. Dat was bijvoorbeeld zo bij de 1-2 waarbij we de concentratie verliezen omdat een speler van Walhain geblesseerd op de grond ligt.'

'Dit was de slechtste helft van het seizoen. Bijzonder jammer omdat we thuis nog ongeslagen waren. Deze prestatie moeten we dan ook zo snel als kan achter ons laten. Ook omdat we de punten nodig hebben.’

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Mathei, Grancea, Ly, Singh, Willems (71' Puttenaers), Wanyberg (64' Bangoura), Haroun.
RW Walhain: Legrand, Schauwers, Lambert (83' Larotonda), Mouton, Fabry (53" Moors), Neuville, Steens, Salles, Dehon, Roulez (64' Benazzi), Kano.
doelpunten: 12 ' Roulez (0-1), 38' Verhamme (1-1), 60' Moors (1-2), 62' Moors (1-3)

Ontdek onze partnerbrochure

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen.

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!

26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.