KVK Tienen - RUW Ciney: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost begon aan de wedstrijd tegen Ciney zonder Pellegriti die tijdens de opwarming nog teveel hinder aan de enkel ondervond. Coulibaly kreeg een plaatsje op de bank om disciplinaire redenen. Renson en youngster Roosbeek verschenen aan de aftrap. Bij Ciney geen Arnaud Jean (ex-KVK Tienen). Hij was geelgeschorst.

De Suikerploeg begon aan de partij met fris offensief voetbal. Dat loonde na 13 minuten. De Silva trapte mooi geplaatst binnen aan de eerste paal op aangeven van Nijs. Op dat moment voetbalde Ciney met een pionnetje minder: Henry kreeg aan de zijlijn verzorging omwille van een hoofdwonde.
 
Ciney-doelman De Boevere  kende weinig moeite met een schot van Colin. De bezoekers lieten zich dan ook niet wegdrummen en gingen voetballend op zoek naar de gelijkmaker. Mwemwe dook schuin op voor De Wolf, maar trapte onbesuisd naast. Ook Lambert kreeg de bal met het hoofd tot twee keer toe niet binnen het kader.
 
De wedstrijd kon alle kanten uit. Een vrije trap van Dethier zoefde pal op doelman De Wolf doorheen het bos KVK-verdedigers. Na een overtreding van Renson moest de Tiense goalie opnieuw aan de bak: hij tipte de vrije trap van diezelfde Dethier attent uit de kleinste hoek. Voor Tienen kopte Peeters voorlangs.
 
De bezoekers begonnen als de betere aan de tweede periode.  De bedrijvige Lambert nam een voorzet overhoeks op de slof en besloot centimeters over de dwarsligger. De Suikerploeg werd weggedrukt op de eigen veld en goede combinaties waren alsmaar schaarser. Ciney dreigde via Dethier.  Delplank noopte De Wolf vanop afstand tot een redding.
 
Het voetbal van het eerste half uur van de wedstrijd was ondertussen ver zoek en maakte plaats voor potige duels en vele slechte passes. Een zeldzame keer kwam Tienen in de buurt van De Boevere. Deflem kon vrij aanleggen, maar knalde hard en onbezonnen op de vuisten van de bezoekende doelman. 
 
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers loon naar werken. Henry schoot de bal laag onder doeman De Wolf tegen de touwen. De stand wijzigde niet meer. KVK Tienen mocht zich na een bijzonder matige tweede helft nog gelukkig prijzen met het behaalde puntje.
 
Ook trainer Ost was niet bepaald tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Na de prima wedstrijd in Bertrix is dit een grote teleurstelling. Vandaag was alles ondermaats. We wonnen geen duels en toonden ons vooraan andermaal niet scherp genoeg. Ciney moest niet eens uitpakken met goed voetbal om ons na de koffie op de eigen helft te houden. De Silva raakte gekwetst, maar voor hem verwacht ik geen problemen voor volgende week. Pellegriti had eerder al wat last aan de enkel en ondervond last tijdens de opwarming. Hij gaat maandag langs bij de dokter.’
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Colin, Roosbeek, Verhamme, Peeters, Ulens (65’ De Geyter), De Silva (73’ Sarkisjan), Singh, Nijs, Deflem.
RUW Ciney: De Boevere, Dion, Dethier, Delplank (85’ Detal), Henry, Fiasse, Paulette (81’ Libois) , Lambert, Van Aerschot, Coquelle, Mwemwe (57’ Dehon).
Doelpunten: 13’ De Silva (0-1), 84’ Henry (1-1)
Geel: Verhamme, Coquelle, Renson, Henry, Nijs
Scheidsrechter: Virginie Derouaux
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure