KVK Tienen - RRC Hamoir: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Voor de derde thuiswedstrijd in minder dan tien dagen bleven De Wolf, Roosbeek en Nulens onbeschikbaar wegens blessures. Haroun was afwezig wegens interlandverplichtingen met Tsjaad. Voor KVK was winst een must om op te klimmen uit de kelder van de rangschikking.
 
De bezoekers uit Hamoir voetbalden in de eerste helft met de stevige wind in de rug. Na een vrije trap van Vilmain kopte de ervaren Guillaume Legros de bal voorlangs. Na acht minuten was het echter Tienen dat de score opende. Bangoura devieerde een voorzet van Carton onhoudbaar tegen de touwen. 
 
Lang stond de Tiense voorsprong overigens niet op het scorebord, want minder dan twee minuten later profiteerde Legros van een afgeweerde bal om doelman Hannes met een gericht schot te verslaan.
 
Aan de overkant ging doelman Pierret op het kwartier te onstuimig door op de aanstormende Bangoura. Ref Vinche aarzelde niet en trok rood voor het Hamoir-sluitstuk. Veldspeler Lecerf trok de handschoenen aan en ging tussen de palen staan. Bangoura toonde zich ondertussen de gevaarlijkste Tiense pion. Zijn schot verdween voorlangs.
 
Ondertussen eiste ref Vinche een hoofdrol op in de wedstrijd. Eerst interpreteerde hij een uitschuiver van Bangoura als een overtreding op interim-doelman Lecerf. Bangoura mocht meteen richting kleedkamers. Op slag van rusten kreeg hij bovendien het gezelschap van Biersard na een charge op Wanyberg. Aan animo geen gebrek in het Bergéstadion met drie rode kaarten voor de pauze.
 
Met een numerieke meerderheid van 10 tegen 9 spelers én een stevige portie rugwind liet de tweede helft het beste verhopen voor KVK. Tevergeefs, want in plaats van interim-doelman Lecerf onder vuur te nemen raakte Tienen niet voorbije de dubbele defensieve gordel van de bezoekers.
 
Meer zelfs, aan de overzijde kegelde Vilmain de bal met een volley in het zijnet. Het was wachten tot de 83ste minuut vooraleer we nog eens een Tiense kans konden noteren. Wanyberg trapte aan de tweede paal een voorzet van Boulatiour een metertje naast.
 
Meteen het laatste grote wapenfeit uit de partij waarin de bezoekers zonder veel problemen stand hielden tegen een KVK dat diepgang miste. Renson kreeg in de slotminuut nog een goedkope tweede gele kaart wegens een vermeende schwalbe. Zo eindigde niet alleen de wedstrijd met een gelijke stand, maar ook met een gelijk aantal spelers op het veld. Hamoir keerde huiswaarts als de morele winnaar van de partij. Interim-doelman Lecerf had zich geen enkele keer moeten reppen.
 
Trainer Hayen zat verveeld met zoveel offensieve onmondigheid: 'In principe is dit een wedstrijd die we moeten winnen. Als je speelt tegen een ploeg die vrijwel een veldspeler in doel heeft staan en geen enkele keer op doel trapt, dan begrijp ik niet waar we mee bezig zijn. We hebben sinds het begin van de wedstrijd geen enkele bal tussen de palen geschoten. Zelfs de hoekschoppen werden zwak getrapt. Ook de tactische richtlijnen werden niet altijd uitgevoerd. Daar word ik boos van. Maar goed, we blijven de wedstrijden als technische staf in detail voorbereiden en stomen de groep klaar voor de wedstrijd in Hoogstraten. Veel mogelijkheiden om te schuiven met de pionnen heb ik niet.'
 
KVK Tienen: Hannes, Puttenaers (73' Mathei), Vos, Renson, Verhamme, Boulatiour, Ly (62' Grancea), Singh, Carton, Bangoura, Wanyberg (90' Mukota).
RRC Hamoir: Romain Pierret, Biersard, Lahaque, Lecerf, Biscotti (90' Yildiz), Beckers (90' La Mantia), Legros, Timmermans, Thomas Pierret, Dessart, Vilmain (65' Raets).
doelpunten: 8' Bangoura (1-0), 10' Legros (1-1)
geel: Lahaque, Biersard, Renson, Carton, Dessart
rood: 15' Pierret (doelman), 41' Bangoura, 45' Biersard, 88' Renson
scheidsrechter: Philippe Vinche
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure