KVK Tienen - RRC Hamoir: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Voor de derde thuiswedstrijd in minder dan tien dagen bleven De Wolf, Roosbeek en Nulens onbeschikbaar wegens blessures. Haroun was afwezig wegens interlandverplichtingen met Tsjaad. Voor KVK was winst een must om op te klimmen uit de kelder van de rangschikking.
 
De bezoekers uit Hamoir voetbalden in de eerste helft met de stevige wind in de rug. Na een vrije trap van Vilmain kopte de ervaren Guillaume Legros de bal voorlangs. Na acht minuten was het echter Tienen dat de score opende. Bangoura devieerde een voorzet van Carton onhoudbaar tegen de touwen. 
 
Lang stond de Tiense voorsprong overigens niet op het scorebord, want minder dan twee minuten later profiteerde Legros van een afgeweerde bal om doelman Hannes met een gericht schot te verslaan.
 
Aan de overkant ging doelman Pierret op het kwartier te onstuimig door op de aanstormende Bangoura. Ref Vinche aarzelde niet en trok rood voor het Hamoir-sluitstuk. Veldspeler Lecerf trok de handschoenen aan en ging tussen de palen staan. Bangoura toonde zich ondertussen de gevaarlijkste Tiense pion. Zijn schot verdween voorlangs.
 
Ondertussen eiste ref Vinche een hoofdrol op in de wedstrijd. Eerst interpreteerde hij een uitschuiver van Bangoura als een overtreding op interim-doelman Lecerf. Bangoura mocht meteen richting kleedkamers. Op slag van rusten kreeg hij bovendien het gezelschap van Biersard na een charge op Wanyberg. Aan animo geen gebrek in het Bergéstadion met drie rode kaarten voor de pauze.
 
Met een numerieke meerderheid van 10 tegen 9 spelers én een stevige portie rugwind liet de tweede helft het beste verhopen voor KVK. Tevergeefs, want in plaats van interim-doelman Lecerf onder vuur te nemen raakte Tienen niet voorbije de dubbele defensieve gordel van de bezoekers.
 
Meer zelfs, aan de overzijde kegelde Vilmain de bal met een volley in het zijnet. Het was wachten tot de 83ste minuut vooraleer we nog eens een Tiense kans konden noteren. Wanyberg trapte aan de tweede paal een voorzet van Boulatiour een metertje naast.
 
Meteen het laatste grote wapenfeit uit de partij waarin de bezoekers zonder veel problemen stand hielden tegen een KVK dat diepgang miste. Renson kreeg in de slotminuut nog een goedkope tweede gele kaart wegens een vermeende schwalbe. Zo eindigde niet alleen de wedstrijd met een gelijke stand, maar ook met een gelijk aantal spelers op het veld. Hamoir keerde huiswaarts als de morele winnaar van de partij. Interim-doelman Lecerf had zich geen enkele keer moeten reppen.
 
Trainer Hayen zat verveeld met zoveel offensieve onmondigheid: 'In principe is dit een wedstrijd die we moeten winnen. Als je speelt tegen een ploeg die vrijwel een veldspeler in doel heeft staan en geen enkele keer op doel trapt, dan begrijp ik niet waar we mee bezig zijn. We hebben sinds het begin van de wedstrijd geen enkele bal tussen de palen geschoten. Zelfs de hoekschoppen werden zwak getrapt. Ook de tactische richtlijnen werden niet altijd uitgevoerd. Daar word ik boos van. Maar goed, we blijven de wedstrijden als technische staf in detail voorbereiden en stomen de groep klaar voor de wedstrijd in Hoogstraten. Veel mogelijkheiden om te schuiven met de pionnen heb ik niet.'
 
KVK Tienen: Hannes, Puttenaers (73' Mathei), Vos, Renson, Verhamme, Boulatiour, Ly (62' Grancea), Singh, Carton, Bangoura, Wanyberg (90' Mukota).
RRC Hamoir: Romain Pierret, Biersard, Lahaque, Lecerf, Biscotti (90' Yildiz), Beckers (90' La Mantia), Legros, Timmermans, Thomas Pierret, Dessart, Vilmain (65' Raets).
doelpunten: 8' Bangoura (1-0), 10' Legros (1-1)
geel: Lahaque, Biersard, Renson, Carton, Dessart
rood: 15' Pierret (doelman), 41' Bangoura, 45' Biersard, 88' Renson
scheidsrechter: Philippe Vinche
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure