KVK Tienen - RFC Luik: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Traditieclub RFC Luik pakte na de winterstop nog maar 1 puntje en wilde dus de volle buit meenemen richting Rocourt aangevuurd door enkele honderden fans. Het heeft daarvoor enkele weken geleden Alex Czerniatynski aangesteld als nieuwe coach. KVK wilde na de uitschuiver bij Sprimont voor eigen volk uitpakken met een overwinning. Trainer Hayen kon daarvoor geen beroep doen op de geschorste Carton. Boulatiour is nog steeds gekwetst. Mathei was nog niet helemaal fit na ziekte. Bangoura mocht alleen in de spits opdraven.

Net als een week eerder op het veld van Sprimont kwam KVK slecht uit de startblokken. Legros kopte de bezoekers na 1 minuut via de borst van Rubenschüh op voorsprong, temidden een in het Bergéstadion zelden eerder voorgekomen zandbak voor het doel van Hannes. Ref De Roover moest eerst even overleggen met zijn grensrechter om na te vragen of de bal al dan niet over de doellijn ging maar kende de goal toe in het nadeel van Tienen. Een snelle uitbraak via Singh na de herneming werd onschadelijk gemaakt door de goed anticiperende doelman Dengis.

Na twintig minuten dreigde Luik nogmaals via Teruel die vanuit een scherpe hoek uithaalde. Hannes ging goed plat. Een kopballetje van Verhamme aan de overkant bracht te weinig gevaar in een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Een schot van Dheur verdween vijf minuten voor de pauze een half metertje over de kooi van Hannes. Meteen het laatste wapenfeit uit een eerder matige eerste helft.

KVK Tienen hoopte kort na de koffie op een elfmeter na handspel van Vandebon, maar ref De Roover ging niet in op de Tiense smeekbede. Luik dreigde met een schot van Henke en verdubbelde op het uur zelfs de voorsprong: Guillaume controleerde een voorzet vanop rechts in de zestien en knalde de bal onhoudbaar voorbij doelman Hannes.

De thuisploeg liet niet begaan. Na een mooie actie van Bangoura kon de ingevallen Blockx uithalen. De aansluitingstreffer was een feit. De eveneens ingevallen Ly besloot een moment later nipt over het doel van Dengis met een knal vanuit de tweede lijn.

In het vierde kwart van de partij trok KVK de match helemaal naar zich toe, al bleef het opletten voor de bezoekende counters. Guillaume mikte naast. Tienen kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Haroun zette zich door in het strafschopgebied, maar legde te weinig verrassing in zijn schot om Dengis te verschalken. Het was de bezoekende doelman die ook in de slotminuut zijn waarde bewees door Blockx van de 2-2 te houden.

Een tweede opeenvolgende en vooral vermijdbare nederlaag voor KVK Tienen dus. ‘Opnieuw hetzelfde verhaal’, stelde trainer Hayen. ‘We komen net als vorige week in de eerste minuut achter. Dit keer met een gecontesteerde goal. We zijn daarna niet scherp genoeg om de bakens te verzetten. In de zestien mist het ons wat aan vastberadenheid en sluwheid om een vuist maken.’

‘Er waren vele foute passes in de wat mindere eerste helft, maar je kan niet zeggen dat Luik ons wegdrukte op de eigen helft. Met onze intentie om te voetballen wilden we vandaag het verschil maken. Het is dan ook bitter dat de bezoekers aan twee en een halve kans genoeg hebben om de wedstrijd te winnen.’

‘Ik koos voor één spits omdat Mathei onbeschikbaar was en Luik vooral sterk voor de dag komt op het middenveld. Door daar een extra pion te posteren wilde ik vermijden dat onze linies te ver uit mekaar zouden voetballen. In de tweede helft hebben we getoond dat we voor niemand moeten onderdoen. We zijn dit seizoen trouwens nog geen enkele keer weggespeeld. We hebben een gemotiveerde groep met wie het heel fijn trainen is. Voldoende elementen om de komende wedstrijden met vertrouwen voor te bereiden.’

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Grancea (89' Dirix), Singh, Bangoura, Willems, Wanyberg (46' Ly), Haroun, Rubenschüh (61' Blockx).
RFC Luik: Dengis, Winandts, Teruel Diaz, Audoor, Vandebon, Henke (73' Lorenzon), Legros, Guillaume (83' Dethier), Meunier, Dheur, D'Ostilio.
doelpunten: 1' Legros (0-1), 59' Guillaume (0-2), 64' Blockx (1-2)
geel: Bangoura
scheidsrechter: Stijn De Roover

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure