KVK TIENEN - RED STAR WAASLAND : 2 - 0 Printervriendelijke versie

Een mooie start voor de Suikerploeg, want de nieuwkomer in tweede klasse hield de drie punten thuis tegen Red Star Waasland, een ploeg die door velen als titelkandidaat wordt vooruitgeschoven. Beide ploegen hielden nochtans een erg lange studieronde. De bezoekers toonden zich in de eerste helft offensiever wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen bleven uit. Verbist ging wel goed plat op een poging van Flies na een diepe bal van Bou-Sfia. Arys was wel heel dicht bij een doelpunt toen hij kort voor de pauze een lange inworp van Geldof op de kruisng devieerde.


 Tienen bleef ook in de tweede helft georganiseerd en geconcentreerd voetballen, al kwamen de bezoekers wat snediger uit de kleedkamers. Flies kon aanleggen toen hij door de Tiense buitenspelval glipte, maar Verbist toonde zich bij de pinken op zijn lage uithaal. Daarna volgde een puike zet van de Tiense trainer Nassen. Een onopvallende Belme werd vervangen door de uit blessure terugkerende Lacroix. Een gouden wissel zo bleek, want Geebelen knikte zijn voorzet vanop links afgemeten langs te paal tegen de netten. Tienen profiteerde na dit doelpunt van de vrijgekomen ruimte. Ben Ali mocht ongehinderd aanleggen maar besloot over.


 


Flies kende aan de overzijde weinig geluk toen zijn kopbal centimeters naast ging. Ook een onvrijwillige handsbal van Lunenburg zorgde even voor vertwijfeling, maar de scheidsrechter oordeelde dat dit geen strafschop waard kon zijn. Tot 'Titi' Bayock zijn moment was aangebroken. De middenvelder drong binnen in het strafschopgebied, schakelde zijn tegenstander uit en krulde de bal heerlijk mooi in de verste hoek. Een parel van een doelpunt! Waasland voerde nog enkele wissels door en probeerde in de slotminuten het tijd nog te keren. Verder dan een poging van Arys op de paal raakte men niet meer.


 


KVK Tienen: Verbist, Hertoge, Belme (63' Lacroix), Ben Ali, Morreel, Geebelen (86' Gielen), Bayock, Gerits, Lunenburg, Karabulut (86' Copel), Verlaine.
RS Waasland: Hofman, De Witte, Borlee, Bou-Sfia (72' Dupont), Geldof (85' Mathyssen), Smet (85' Magerman), Keita, Sels, Arys, Flies, Vandecauter.
Doelpunten: 67' Geebelen (1-0), 80' Bayock (2-0).
Gele kaarten: Hertoge, Lacroix, Smet.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure