KVK Tienen - RE Bertrix: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost kon voor de wedstrijd tegen Betrix niet rekenen op geschorsten Singh en Christophe. Rocky Peeters keerde terug in de basis na een langdurige blessure. Youngster Joren Nys mocht starten op de linkerflank. Mayombo, vorige week nog invaller, stond aan de aftrap. Dufoor is stilaan hersteld van zijn liesblessure en kreeg een stekje op de bank.

KVK Tienen toonde meteen de ambitie om de drie punten in eigen huis te houden en de topper in Bocholt een weekje later te redden. Pellegriti bracht voor tot bij Nys die in hoekschop kopte. Uitstel echter voor Bertrix, want na vijf minuten schoot Kanté het leder laag door het pak tegen de touwen na een vrije trap van Bagnost. 
 
Bertrix verloor teveel duels om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Doelman De Wolf moest wel stevig uitpakken met een knappe tijgersprong op een vrije trap van Plautz. Na een slalom doorheen de Tiense defensie trapte Vandermaelen enkele meters voorlangs.
 
De Suikerploeg combineerde zich enkele keren fraai een weg richting doelman Istance. Toch kwam het doelpunt wat onverwacht uit de lucht vallen, toen Laurent de bal voor doel gooide, de bezoekende doelman niet dominant genoeg uitkwam en Kanté zijn tweede van de avond overhoeks tegen de touwen mocht koppen.
 
Bertrix tekende voor het eerste doelgevaar na de koffie. De Wolf pakte andermaal uit met een schitterende reflex op een pegel van Vandermaelen. Toch was het vooral Tienen dat kon dreigen in de rug van de bezoekende defensie. Mayombo kwam tot twee keer toe erg dicht bij het derde Tiense doelpunt met een schuiver voorlangs en een poging die door Istace werd gepareerd. Ook de counterende Bagnost kreeg zijn schot niet binnen de palen. 
 
De verdiende derde treffer stond dan toch op het scorebord toen Bagnost zijn maatje Mayombo alleen op weg zette naar doel. De Fransman werkte beheerst af met een laag schot. Toch kwamen ook de bezoekers op het uur meer opzetten. Jean kopte een poging van Da Silva weg voor de doellijn. Een waarschuwing die kon tellen, want toen Vandermaelen even later van dichtbij op doel besloot kon Lefranc de rebound benutten. De 3-1 stond op het scorebord.
 
Tienen counterde wat minder snedig in het slotkwartier en kwam zelfs heel goed weg toen Guillaume vanop 25 meter op de kruising besloot en zo de aansluitingstreffer liet liggen. In de slotfase bleven grote kansen uit. Tienen zette de bezoekende goalie niet meer aan het werk, maar ook Bertrix maakte niets meer klaar. De drie verdiende punten waren een feit. 
 
Trainer Ost was tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Bertrix kwam naar hier om te voetballen. Dan krijg je niet alleen een mooiere match, maar ook een wedstrijd waarin de kwaliteiten van ons als team meer tot uiting komen. Toch moet gezegd dat doelman De Wolf met enkele bijzonder knappe reddingen averij voorkwam. Deze jongen toont dat hij vroeger met reden aan de bak kwam in eerste klasse. Nu werken we richting Bocholt. Ik verwacht daar een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen’. 
 
Maxime Renson trok na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis. Hij brak zijn neus na een elleboogstoot.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin (55’ Renson), Jean, Bagnost, Kanté, Coulibaly, Nys, Mayombo (72’ Dufoor), Peeters, Laurent (63’ Wassa). 
RE Betrix: Istace, Borgniet, Simonis (56’ Moing), Da Silva, Plautz (78’ Guillaume), Derhet, Lefranc, Lebe, Negi, Vandermaelen, Faye. 
Doelpunten: 4’ Kanté (1-0), 39’ Kanté (2-0), 59’ Mayombo (3-0), 76’ Lefranc (3-1)
Geel: Kanté, Faye, Borgniet
Scheidsrechter: Stephane Gleton
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure