KVK Tienen - RE Bertrix: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost kon voor de wedstrijd tegen Betrix niet rekenen op geschorsten Singh en Christophe. Rocky Peeters keerde terug in de basis na een langdurige blessure. Youngster Joren Nys mocht starten op de linkerflank. Mayombo, vorige week nog invaller, stond aan de aftrap. Dufoor is stilaan hersteld van zijn liesblessure en kreeg een stekje op de bank.

KVK Tienen toonde meteen de ambitie om de drie punten in eigen huis te houden en de topper in Bocholt een weekje later te redden. Pellegriti bracht voor tot bij Nys die in hoekschop kopte. Uitstel echter voor Bertrix, want na vijf minuten schoot Kanté het leder laag door het pak tegen de touwen na een vrije trap van Bagnost. 
 
Bertrix verloor teveel duels om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Doelman De Wolf moest wel stevig uitpakken met een knappe tijgersprong op een vrije trap van Plautz. Na een slalom doorheen de Tiense defensie trapte Vandermaelen enkele meters voorlangs.
 
De Suikerploeg combineerde zich enkele keren fraai een weg richting doelman Istance. Toch kwam het doelpunt wat onverwacht uit de lucht vallen, toen Laurent de bal voor doel gooide, de bezoekende doelman niet dominant genoeg uitkwam en Kanté zijn tweede van de avond overhoeks tegen de touwen mocht koppen.
 
Bertrix tekende voor het eerste doelgevaar na de koffie. De Wolf pakte andermaal uit met een schitterende reflex op een pegel van Vandermaelen. Toch was het vooral Tienen dat kon dreigen in de rug van de bezoekende defensie. Mayombo kwam tot twee keer toe erg dicht bij het derde Tiense doelpunt met een schuiver voorlangs en een poging die door Istace werd gepareerd. Ook de counterende Bagnost kreeg zijn schot niet binnen de palen. 
 
De verdiende derde treffer stond dan toch op het scorebord toen Bagnost zijn maatje Mayombo alleen op weg zette naar doel. De Fransman werkte beheerst af met een laag schot. Toch kwamen ook de bezoekers op het uur meer opzetten. Jean kopte een poging van Da Silva weg voor de doellijn. Een waarschuwing die kon tellen, want toen Vandermaelen even later van dichtbij op doel besloot kon Lefranc de rebound benutten. De 3-1 stond op het scorebord.
 
Tienen counterde wat minder snedig in het slotkwartier en kwam zelfs heel goed weg toen Guillaume vanop 25 meter op de kruising besloot en zo de aansluitingstreffer liet liggen. In de slotfase bleven grote kansen uit. Tienen zette de bezoekende goalie niet meer aan het werk, maar ook Bertrix maakte niets meer klaar. De drie verdiende punten waren een feit. 
 
Trainer Ost was tevreden met de prestatie van zijn manschappen: ‘Bertrix kwam naar hier om te voetballen. Dan krijg je niet alleen een mooiere match, maar ook een wedstrijd waarin de kwaliteiten van ons als team meer tot uiting komen. Toch moet gezegd dat doelman De Wolf met enkele bijzonder knappe reddingen averij voorkwam. Deze jongen toont dat hij vroeger met reden aan de bak kwam in eerste klasse. Nu werken we richting Bocholt. Ik verwacht daar een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen’. 
 
Maxime Renson trok na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis. Hij brak zijn neus na een elleboogstoot.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin (55’ Renson), Jean, Bagnost, Kanté, Coulibaly, Nys, Mayombo (72’ Dufoor), Peeters, Laurent (63’ Wassa). 
RE Betrix: Istace, Borgniet, Simonis (56’ Moing), Da Silva, Plautz (78’ Guillaume), Derhet, Lefranc, Lebe, Negi, Vandermaelen, Faye. 
Doelpunten: 4’ Kanté (1-0), 39’ Kanté (2-0), 59’ Mayombo (3-0), 76’ Lefranc (3-1)
Geel: Kanté, Faye, Borgniet
Scheidsrechter: Stephane Gleton
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure