KVK Tienen - RC Hades: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Na een korte maar deugddoende winterstop voetbalde KVK het nieuwe jaar in met een thuiswedstrijd tegen RC Hades. De heenwedstrijd werd door de Limburgers gewonnen, al was daar volgens sommigen wel een discutabele penalty in het spel. Trainer Claes kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Brecht Mombaerts en Lucas Damblon waren nog onbeschikbaar.
 
Na een evenwichtige verkenningsronde waarin Lenaerts de paraatheid van doelman Hannes op de som nam, eiste KVK het balbezit op. Dat resulteerde in enkele prima kansen. Vanwelkenhyusen kon niet profiteren van een te korte terugspeelbal op doelman Gijbels die enkele minuten later prima plat ging op een laag schot van Bogaerts. Andries Claes poeierde een afvallende bal hard op de staak. Convents kon de rebound niet benutten. Ook een schot van Kempeneers richting de winkelhaak verdiende meer.
 
Hetzelfde spelbeeld aanvankelijk ook na de pauze met een trap van Weeghmans op aangeven van Vanwelkenhuysen. En misschien wel de grootste kans van de partij via de aanstormende Matterne die ondanks een schietkans het leder nog breed legde zonder Vanwelkenhuysen of Convents te bereiken.
 
Na een uur voetballen kwam ook Hades meer opzetten. Vandeermeeren besloot in de handen van doelman Hannes. Vaesen kwam een pak dichter bij de opener en zag zijn kopbal op aangeven van Elens ook op de paal belanden. Trainer Claes bracht met Ventôse, Grancea en Acke nieuw offensief geweld in het team, maar dat kon niet baten. Het laatste schot van de partij was nog voor bezoeker Enahoro, maar hij besloot pal op de Tiense doelman.
 
KVK moet dus tevreden zijn met een brilscore. Met een beetje meer geluk in de afwerking zat er meer in. Dat vond ook trainer Jo Claes: ‘We slaagden erin Hades in de eerste helft achter een bijna ongrijpbare bal te laten hollen. Het is niet eenvoudig dat negentig minuten lang vol te houden. In de tweede helft hadden we het even wat lastiger, maar we toonden ook met de wissels onze ambitie om de match te winnen en kwamen terug in de partij. Het is jammer dat we ons met die vele kansen niet beloond hebben. Ik denk te mogen zeggen dat de supporters een mooie match hebben gezien’. 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting KVV Vosselaar, achtervolger in de rangschikking met een puntje minder dan Tienen en Bocholt. Aftrap om 14.30 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Singh, A. Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Grancea), Kempeneers (72’ Ventôse), Vanwelkenhuysen (77’ Acke).
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Gueroui, W. Claes, Wang, Vaesen (83’ Voorjans), Chouâ (72’ Mombaerts), Vanratingen, Elens, Lenaerts, Ebobo Enahoro.
Geel: Wieto Claes
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 

Meer foto's van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure