KVK Tienen - RC Hades: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Na een korte maar deugddoende winterstop voetbalde KVK het nieuwe jaar in met een thuiswedstrijd tegen RC Hades. De heenwedstrijd werd door de Limburgers gewonnen, al was daar volgens sommigen wel een discutabele penalty in het spel. Trainer Claes kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Brecht Mombaerts en Lucas Damblon waren nog onbeschikbaar.
 
Na een evenwichtige verkenningsronde waarin Lenaerts de paraatheid van doelman Hannes op de som nam, eiste KVK het balbezit op. Dat resulteerde in enkele prima kansen. Vanwelkenhyusen kon niet profiteren van een te korte terugspeelbal op doelman Gijbels die enkele minuten later prima plat ging op een laag schot van Bogaerts. Andries Claes poeierde een afvallende bal hard op de staak. Convents kon de rebound niet benutten. Ook een schot van Kempeneers richting de winkelhaak verdiende meer.
 
Hetzelfde spelbeeld aanvankelijk ook na de pauze met een trap van Weeghmans op aangeven van Vanwelkenhuysen. En misschien wel de grootste kans van de partij via de aanstormende Matterne die ondanks een schietkans het leder nog breed legde zonder Vanwelkenhuysen of Convents te bereiken.
 
Na een uur voetballen kwam ook Hades meer opzetten. Vandeermeeren besloot in de handen van doelman Hannes. Vaesen kwam een pak dichter bij de opener en zag zijn kopbal op aangeven van Elens ook op de paal belanden. Trainer Claes bracht met Ventôse, Grancea en Acke nieuw offensief geweld in het team, maar dat kon niet baten. Het laatste schot van de partij was nog voor bezoeker Enahoro, maar hij besloot pal op de Tiense doelman.
 
KVK moet dus tevreden zijn met een brilscore. Met een beetje meer geluk in de afwerking zat er meer in. Dat vond ook trainer Jo Claes: ‘We slaagden erin Hades in de eerste helft achter een bijna ongrijpbare bal te laten hollen. Het is niet eenvoudig dat negentig minuten lang vol te houden. In de tweede helft hadden we het even wat lastiger, maar we toonden ook met de wissels onze ambitie om de match te winnen en kwamen terug in de partij. Het is jammer dat we ons met die vele kansen niet beloond hebben. Ik denk te mogen zeggen dat de supporters een mooie match hebben gezien’. 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting KVV Vosselaar, achtervolger in de rangschikking met een puntje minder dan Tienen en Bocholt. Aftrap om 14.30 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Singh, A. Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Grancea), Kempeneers (72’ Ventôse), Vanwelkenhuysen (77’ Acke).
RC Hades: Gijbels, Vandermeeren, Gueroui, W. Claes, Wang, Vaesen (83’ Voorjans), Chouâ (72’ Mombaerts), Vanratingen, Elens, Lenaerts, Ebobo Enahoro.
Geel: Wieto Claes
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 

Meer foto's van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure