KVK Tienen - RBD Borinage: 1-3 Printervriendelijke versie

Na de zware nederlagen tegen Woluwé en Brussels ging KVK Tienen op zoek naar eerherstel tegen de ploeg uit het zwarte land: RBD Borinage. Vandeput en Colin waren onzeker wegens ziekte, maar veschenen toch aan de aftrap. Rocky Peeters (buikspieren) gaf na de opwarming verstek en werd in de basis vervangen door Robin Vercammen. Vanherberghen en Biatour waren nog gekwetst. Vandenbergh was geelgeschorst.

De wedstrijd begon niet goed voor de Suikerjongens. Na zeven minuten kopte Hadraoui door tot bij Obradovic die de bal eenvoudig in het hoekje binnenduwde. Tienen probeerde voor wat weerwerk te zorgen, maar raakte niet to in de zestien van Borinage. De bezoekers maakten zelf ook niet veel klaar, maar waren toch net iets gevaarlijker. Een strakke voorzet van El Barkaoui werd door niemand geraakt en verdiende beter. 
 
Tien minuten voor de pauze ging Colin tegen de vlakte zonder contact met een medestrever. Ook Audoor moest trekkebenend naar de kant.  Ze werden meteen vervangen door beloften Joren Nijs en Lowet. Meteen het voornaamste feit uit een ondermaatse eerste helft.
 
KVK Tienen tekende voor het eerste gevaar na de koffie. Nijs zette goed voor, maar Degeling zorgde voor te weinig dreiging met zijn schot. Aan de overzijde stuurde Hadraoui ploegmaat Obradovic in het straatje. Deze dook schuin op voor Govoni en gaf hem met een strak schot het nakijken. De Suikerploeg moest nu al drie keer scoren om de drie punten in het Bergéstadion te houden.
 
Hoewel de wedstrijd ondermaats bleef, kon Tienen tijdens de tweede helft toch voor wat meer gevaar zorgen. Bogaerts probeerde het vanuit de draai, maar raakte niet voor het bos van Borinage-spelers. Na een mooi opgezette aanval besloot Di Gregorio hoog over.
 
Lowet kopte op de vuisten van doelman Dutoit na een hoekschop. De fraai ingevallen Nijs bracht de bal via Degeling tot bij Matusiwa. Die deed er veel te weinig mee. Di Grogrio besloot een ogenblik later op aangeven van dezelfde Nijs hoog over. Het lukte wel toen Lowet bij een Tiense hoekschop tegen de grond werd getrokken. Ref Pots wees naar de stip en Di Gregorio faalde niet.
 
Op het moment dat iedereen de Tiense gelijkmaker verwachtte, zette Borinage een counter op. Invaller Yao dweilde de hele linkerflank af, ontdeed zich van Nijs,  en wurmde het leder voorbij de Tiense afweer én Govoni tegen detouwen. Een koude douche voor de jongens van trainer Schuermans. De nieuwe nederlaag was een feit. Ref Pots zag in de slotfase geen bezwaar in het vervelende tijd rekken van de bezoekers. 
 
KVK Tienen toonde zich als een ploeg met twee gezichten. In een ondermaatse eerste helft werd een niet bijster indrukwekkend Borinage veel te weinig in de weg gelegd. Het uitvallen van Colin (lies) en Audoor (hamstrings) maakte het nog een stiuk erger.  In de tweede helft werd er mede onder impuls van de fraai ingevallen youngster Nijs beter gevoetbald, maar kreeg de club alsnog het deksel op de neus van een Borinage dat aan 100% scoorde.  Door de extra blessures wordt het volgende week in de topper tegen Charleroi stevig puzzelen voor trainer Schuermans. Voordeel is wel dat KVK Tienen tegen de titelkandidaat weinig te verliezen heeft. Dat noteerde ook trainer Tibor Balog in de tribunes van het Bergéstadion. Het is aan het onuitgegeven elftal  om vriend en vijand te verbazen. In het verleden werd al eerder bewezen dat een collectief goed Tienen niemand hoeft te vrezen. Voor youngsters die speelgelegenheid krijgen is het een uitgelezen kans om te tonen dat ze tweede klasse waard zijn. Iets wat we jammer genoeg niet van iedereen in het huidige elftal kunnen zeggen. 
 
KVK Tienen:  Govoni, Vandeput, Colin (37’ Nijs), Audoor (37’ Lowet), Degeling, Matusiwa, Neven, Hias, Vercammen (75’ Ben Saïda), Di Gregorio, Bogaerts.
RBD Borinage: Dutoit, Preseaux,Koffi, Leclercq, Lai (73’ Robail), El Monrabit (70’ Yao), Hadraoui, Obradovic, El Araichi, El Barkaoui, Fassin. 
Doelpunten:  7’ Obradovic (0-1)  50’ Obradovic (0-2),  66’ Di Gregorio (pen.,1-2), 79’ Yao (1-3)
Geel: Vercammen, Hadraoui, Hias, Fassin
Scheidsrechter: Tim Pots
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure