KVK Tienen - RBD Borinage: 1-3 Printervriendelijke versie

Na de zware nederlagen tegen Woluwé en Brussels ging KVK Tienen op zoek naar eerherstel tegen de ploeg uit het zwarte land: RBD Borinage. Vandeput en Colin waren onzeker wegens ziekte, maar veschenen toch aan de aftrap. Rocky Peeters (buikspieren) gaf na de opwarming verstek en werd in de basis vervangen door Robin Vercammen. Vanherberghen en Biatour waren nog gekwetst. Vandenbergh was geelgeschorst.

De wedstrijd begon niet goed voor de Suikerjongens. Na zeven minuten kopte Hadraoui door tot bij Obradovic die de bal eenvoudig in het hoekje binnenduwde. Tienen probeerde voor wat weerwerk te zorgen, maar raakte niet to in de zestien van Borinage. De bezoekers maakten zelf ook niet veel klaar, maar waren toch net iets gevaarlijker. Een strakke voorzet van El Barkaoui werd door niemand geraakt en verdiende beter. 
 
Tien minuten voor de pauze ging Colin tegen de vlakte zonder contact met een medestrever. Ook Audoor moest trekkebenend naar de kant.  Ze werden meteen vervangen door beloften Joren Nijs en Lowet. Meteen het voornaamste feit uit een ondermaatse eerste helft.
 
KVK Tienen tekende voor het eerste gevaar na de koffie. Nijs zette goed voor, maar Degeling zorgde voor te weinig dreiging met zijn schot. Aan de overzijde stuurde Hadraoui ploegmaat Obradovic in het straatje. Deze dook schuin op voor Govoni en gaf hem met een strak schot het nakijken. De Suikerploeg moest nu al drie keer scoren om de drie punten in het Bergéstadion te houden.
 
Hoewel de wedstrijd ondermaats bleef, kon Tienen tijdens de tweede helft toch voor wat meer gevaar zorgen. Bogaerts probeerde het vanuit de draai, maar raakte niet voor het bos van Borinage-spelers. Na een mooi opgezette aanval besloot Di Gregorio hoog over.
 
Lowet kopte op de vuisten van doelman Dutoit na een hoekschop. De fraai ingevallen Nijs bracht de bal via Degeling tot bij Matusiwa. Die deed er veel te weinig mee. Di Grogrio besloot een ogenblik later op aangeven van dezelfde Nijs hoog over. Het lukte wel toen Lowet bij een Tiense hoekschop tegen de grond werd getrokken. Ref Pots wees naar de stip en Di Gregorio faalde niet.
 
Op het moment dat iedereen de Tiense gelijkmaker verwachtte, zette Borinage een counter op. Invaller Yao dweilde de hele linkerflank af, ontdeed zich van Nijs,  en wurmde het leder voorbij de Tiense afweer én Govoni tegen detouwen. Een koude douche voor de jongens van trainer Schuermans. De nieuwe nederlaag was een feit. Ref Pots zag in de slotfase geen bezwaar in het vervelende tijd rekken van de bezoekers. 
 
KVK Tienen toonde zich als een ploeg met twee gezichten. In een ondermaatse eerste helft werd een niet bijster indrukwekkend Borinage veel te weinig in de weg gelegd. Het uitvallen van Colin (lies) en Audoor (hamstrings) maakte het nog een stiuk erger.  In de tweede helft werd er mede onder impuls van de fraai ingevallen youngster Nijs beter gevoetbald, maar kreeg de club alsnog het deksel op de neus van een Borinage dat aan 100% scoorde.  Door de extra blessures wordt het volgende week in de topper tegen Charleroi stevig puzzelen voor trainer Schuermans. Voordeel is wel dat KVK Tienen tegen de titelkandidaat weinig te verliezen heeft. Dat noteerde ook trainer Tibor Balog in de tribunes van het Bergéstadion. Het is aan het onuitgegeven elftal  om vriend en vijand te verbazen. In het verleden werd al eerder bewezen dat een collectief goed Tienen niemand hoeft te vrezen. Voor youngsters die speelgelegenheid krijgen is het een uitgelezen kans om te tonen dat ze tweede klasse waard zijn. Iets wat we jammer genoeg niet van iedereen in het huidige elftal kunnen zeggen. 
 
KVK Tienen:  Govoni, Vandeput, Colin (37’ Nijs), Audoor (37’ Lowet), Degeling, Matusiwa, Neven, Hias, Vercammen (75’ Ben Saïda), Di Gregorio, Bogaerts.
RBD Borinage: Dutoit, Preseaux,Koffi, Leclercq, Lai (73’ Robail), El Monrabit (70’ Yao), Hadraoui, Obradovic, El Araichi, El Barkaoui, Fassin. 
Doelpunten:  7’ Obradovic (0-1)  50’ Obradovic (0-2),  66’ Di Gregorio (pen.,1-2), 79’ Yao (1-3)
Geel: Vercammen, Hadraoui, Hias, Fassin
Scheidsrechter: Tim Pots
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure