KVK Tienen - R. Sprimont CS: 1 - 0 Printervriendelijke versie

De tienjarige Siebe Van Winkel mag om medische redenen niet langer aan voetbalsport doen, maar mocht tussen een erehaag van ploegmaatjes mee het veld oplopen en onder luid applaus de aftrap geven. Bij KVK Tienen waren naast de geblesseerden Roosbeek en Nulens ook Boulatiour (geelgeschorst) en Haroun (interland) afwezig. Ly en de debuterende Rubenschüh kregen een stek in de basiself.

Een wat slordig matchbegin leverde weinig kansen op. Bangoura kwam niet tot afdrukken op aangeven van Rubenschüh en ook de bedrijvige Ly kreeg de bal niet tussen de palen vanuit het pak bezoekende verdedigers. De grootste kans uit een wat teleurstellende eerste helft was nog voor de geblesseerde Grancea ingevallen Puttenaers. Hij kon een scherpe voorzet richting tweede paal net niet deviëren.

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig verbetering, tot Carton op het uur Bangoura lanceerde. De snelle aanvaller omspeelde doelman Jaa en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een moment later was andermaal Bangoura gevaarlijk. De doelman van Sprimont kon redden in twee tijden.

Meteen het laatste wapenfeit van de aanvaller, want ook hij moest gekwetst het veld verlaten. Mathei kwam hem vervangen.

Met nog een klein kwartier op de klok stuurde Verhamme na een mooie interceptie op het middenveld Wanyberg in het straatje. Een reflex van doelman Jaa was nodig om Sprimont voor een grotere achterstand te behoeden.

Toch kwam ook KVK goed weg. Aan de overzijde devieerde ex-KVK aanvaller Biatour een voorzet van de ingevallen Sahuke centimeters naast. Ondertussen kreeg Mathei twee minuten voor het einde nog de kans de wedstrijd in het voordeel van Tienen te beslissen, maar hij trapte onbesuisd over. In de slotfase eiste vooral de kwistig met kaarten zwaaiende ref Bury een hoofdrol op. De Tiense overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Volgend weekend trekt Tienen naar Rocourt waar het traditieclub RFC Luik partij geeft in een gloednieuw stadion met kunstgrasveld. Willems is voor deze wedstrijd geelgeschort. Het is nog even afwachten of Grancea en Bangoura tegen dan opnieuw speelklaar geraken.

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Grancea (22' Puttenaers), Ly, Singh, Carton, Bangoura (69' Mathei), Willems, Wanyberg, Rubenschüh (89' Rosseels).
R. Sprimont CS: Jaa, Saccio, Debefve, Bernard (84' Tazouti), Doneux, Lakaye, Nézer (58' Napoleone), Biatour, Englebert, Bertrand (58' Sahuke), Goffin.
doelpunten: 61' Bangoura (1-0)
geel: Willems, Renson, Doneux, Debefve, Carton, Rubenschüh
scheidsrechter: Erik Bury

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure