KVK Tienen - R. Sprimont CS: 1 - 0 Printervriendelijke versie

De tienjarige Siebe Van Winkel mag om medische redenen niet langer aan voetbalsport doen, maar mocht tussen een erehaag van ploegmaatjes mee het veld oplopen en onder luid applaus de aftrap geven. Bij KVK Tienen waren naast de geblesseerden Roosbeek en Nulens ook Boulatiour (geelgeschorst) en Haroun (interland) afwezig. Ly en de debuterende Rubenschüh kregen een stek in de basiself.

Een wat slordig matchbegin leverde weinig kansen op. Bangoura kwam niet tot afdrukken op aangeven van Rubenschüh en ook de bedrijvige Ly kreeg de bal niet tussen de palen vanuit het pak bezoekende verdedigers. De grootste kans uit een wat teleurstellende eerste helft was nog voor de geblesseerde Grancea ingevallen Puttenaers. Hij kon een scherpe voorzet richting tweede paal net niet deviëren.

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig verbetering, tot Carton op het uur Bangoura lanceerde. De snelle aanvaller omspeelde doelman Jaa en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een moment later was andermaal Bangoura gevaarlijk. De doelman van Sprimont kon redden in twee tijden.

Meteen het laatste wapenfeit van de aanvaller, want ook hij moest gekwetst het veld verlaten. Mathei kwam hem vervangen.

Met nog een klein kwartier op de klok stuurde Verhamme na een mooie interceptie op het middenveld Wanyberg in het straatje. Een reflex van doelman Jaa was nodig om Sprimont voor een grotere achterstand te behoeden.

Toch kwam ook KVK goed weg. Aan de overzijde devieerde ex-KVK aanvaller Biatour een voorzet van de ingevallen Sahuke centimeters naast. Ondertussen kreeg Mathei twee minuten voor het einde nog de kans de wedstrijd in het voordeel van Tienen te beslissen, maar hij trapte onbesuisd over. In de slotfase eiste vooral de kwistig met kaarten zwaaiende ref Bury een hoofdrol op. De Tiense overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Volgend weekend trekt Tienen naar Rocourt waar het traditieclub RFC Luik partij geeft in een gloednieuw stadion met kunstgrasveld. Willems is voor deze wedstrijd geelgeschort. Het is nog even afwachten of Grancea en Bangoura tegen dan opnieuw speelklaar geraken.

KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Grancea (22' Puttenaers), Ly, Singh, Carton, Bangoura (69' Mathei), Willems, Wanyberg, Rubenschüh (89' Rosseels).
R. Sprimont CS: Jaa, Saccio, Debefve, Bernard (84' Tazouti), Doneux, Lakaye, Nézer (58' Napoleone), Biatour, Englebert, Bertrand (58' Sahuke), Goffin.
doelpunten: 61' Bangoura (1-0)
geel: Willems, Renson, Doneux, Debefve, Carton, Rubenschüh
scheidsrechter: Erik Bury

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure