KVK Tienen - R. Cappellen FC: 2 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen tegen R. Cappellen FC. Daarvoor stuurde trainer Hayen dezelfde basiself in de wei die enkele dagen eerder op het veld van Hasselt aantrad. Carton en  Blockx bleven onbeschikbaar wegens blessures.
 
De toeschouwers zagen hoe beide teams wat gebukt gingen onder de drukkende zomerhitte. Singh dreigde als eerste met een schot dat over doel verdween. De bezoekers kenden ei zo na succes vanuit de tweede lijn: een schot van Peljto belandde op de paal. De verkwikkende drankpauze na 20 minuten voetballen bracht geen soelaas. Enkel Boulatiour kon nog dreigen na een prima actie. Doelman Maes liet zich echter niet verschalken.
 
Na tien minuten voetballen in de tweede helft kreeg Ly dé kans op de score te openen. Ondanks zijn vrijheid vlak voor doel, besloot hij toch pal op doelman Maes. Aan de overkant probeerde Van Hemert het nog een keertje uit de tweede lijn. Zijn schot verdween naast de kooi van doelman Hannes. De Tiense doelman moest wel ingrijpen toen Maes vanuit een scherpe hoek richting eerste paal knalde.
 
De warmte eiste haar tol zodat er steeds meer ruimte tussen de linies ontstond. Singh en de ingevallen Bangoura konden niet profiteren van een scrimmage in de kleine rechthoek. De wedstrijd golfde nu wat op en neer. Een kopbal van Essikal werd voor de lijn weggewerkt en ook Koç besloot in het zijnet.
 
Het was Tienen dat met minder dan tien minuten op de klok het lichte overwicht verzilverde. Bangoura kopte een voorzet van Grancea aan de tweede paal onhoudbaar binnen. Cappellen dreigde nog via de inlopende Engelen die een voorzet van Koç overkopte.
 
In de slotminuut nam Grancea alle twijfels weg. Na een technisch mooie actie bracht hij de bal voor doel waar Vermeerbergen de bal in eigen doel werkte. De 2-0 was een feit. KVK Tienen pakt zo de eerste overwinning van het seizoen. 
 
Trainer Hayen was tevreden over de partij: 'Geen van beide teams maakte vandaag een overtuigende indruk. De hitte speelde iedereen wat parten. We wie zich daartegen het best zou wapenen maakte een goede kans om de partij te winnen. In de slotfase toonden we dat we fysisch sterk staan. Dat hielp ons om de drie punten binnen te halen. De jongens krijgen nu even vrij om ons daarna voor te bereiden op de partij in Diegem.'
 
KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei (46' Bangoura), Grancea, Ly (56' Wanyberg), Singh, Willems (67' Puttenaers), Haroun.
R. Cappellen FC: Maes, Petersen, Oteng, Engelen, Peltjo (32' Koç), Maes, Vermeerbergen, Van den Abeel (83' Volant), Kil, Sbaa (76' Essikal) Van Hemert.
doelpunten: 81' Bangoura (1-0), 90' Vermeerbergen (o.g., 2-0)
geel: Vermeerbergen, Kil, Boulatiour, Wanyberg
scheidsrechter: Jan Krieken
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure