KVK Tienen - R. Cappellen FC: 2 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen tegen R. Cappellen FC. Daarvoor stuurde trainer Hayen dezelfde basiself in de wei die enkele dagen eerder op het veld van Hasselt aantrad. Carton en  Blockx bleven onbeschikbaar wegens blessures.
 
De toeschouwers zagen hoe beide teams wat gebukt gingen onder de drukkende zomerhitte. Singh dreigde als eerste met een schot dat over doel verdween. De bezoekers kenden ei zo na succes vanuit de tweede lijn: een schot van Peljto belandde op de paal. De verkwikkende drankpauze na 20 minuten voetballen bracht geen soelaas. Enkel Boulatiour kon nog dreigen na een prima actie. Doelman Maes liet zich echter niet verschalken.
 
Na tien minuten voetballen in de tweede helft kreeg Ly dé kans op de score te openen. Ondanks zijn vrijheid vlak voor doel, besloot hij toch pal op doelman Maes. Aan de overkant probeerde Van Hemert het nog een keertje uit de tweede lijn. Zijn schot verdween naast de kooi van doelman Hannes. De Tiense doelman moest wel ingrijpen toen Maes vanuit een scherpe hoek richting eerste paal knalde.
 
De warmte eiste haar tol zodat er steeds meer ruimte tussen de linies ontstond. Singh en de ingevallen Bangoura konden niet profiteren van een scrimmage in de kleine rechthoek. De wedstrijd golfde nu wat op en neer. Een kopbal van Essikal werd voor de lijn weggewerkt en ook Koç besloot in het zijnet.
 
Het was Tienen dat met minder dan tien minuten op de klok het lichte overwicht verzilverde. Bangoura kopte een voorzet van Grancea aan de tweede paal onhoudbaar binnen. Cappellen dreigde nog via de inlopende Engelen die een voorzet van Koç overkopte.
 
In de slotminuut nam Grancea alle twijfels weg. Na een technisch mooie actie bracht hij de bal voor doel waar Vermeerbergen de bal in eigen doel werkte. De 2-0 was een feit. KVK Tienen pakt zo de eerste overwinning van het seizoen. 
 
Trainer Hayen was tevreden over de partij: 'Geen van beide teams maakte vandaag een overtuigende indruk. De hitte speelde iedereen wat parten. We wie zich daartegen het best zou wapenen maakte een goede kans om de partij te winnen. In de slotfase toonden we dat we fysisch sterk staan. Dat hielp ons om de drie punten binnen te halen. De jongens krijgen nu even vrij om ons daarna voor te bereiden op de partij in Diegem.'
 
KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei (46' Bangoura), Grancea, Ly (56' Wanyberg), Singh, Willems (67' Puttenaers), Haroun.
R. Cappellen FC: Maes, Petersen, Oteng, Engelen, Peltjo (32' Koç), Maes, Vermeerbergen, Van den Abeel (83' Volant), Kil, Sbaa (76' Essikal) Van Hemert.
doelpunten: 81' Bangoura (1-0), 90' Vermeerbergen (o.g., 2-0)
geel: Vermeerbergen, Kil, Boulatiour, Wanyberg
scheidsrechter: Jan Krieken
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure