KVK Tienen - R. Antwerp FC: 1-0 Printervriendelijke versie

Een ware zondvloed, inclusief hagelbui, zette de grasmat van het Bergéstadion enkele minuten voor de aftrap tegen de Great Old helemaal blank. Met enkele minuten vertraging besloot ref Vinche de wedstrijd op gang te fluiten. Geen evidentie, want door de vele plassen op het terrein rolde de bal verre van hoe het hoort.

Trainer Ost koos voor dezelfde elf als enkele dagen eerder tegen Heist. Enkel de uit schorsing terugkerende Papassarantis verving de niet speelgerechtigde Alex Fisher. Bij Antwerp geen oud-KVK’er Karel De Smet. De boycot van de Antwerpse supportersclubs omwille van de door de politie opgelegde combiregeling werd doorbroken door een 25-tal fans. Ook de Tiense kassier zag ongetwijfeld veel liever een mooi gevuld rood Antwerp-supportersvak.
 
Van vlotte combinaties was op het doorweekte veld vanzelfsprekend weinig tot geen sprake. De diep gespeelde Biatour mocht echter al snel op doel af en liet zijn belagers achter, maar zijn schot was niet goed gericht en ging meters voorlangs. Neven profiteerde enkele minuten bijna van balverlies van Phibel. Antwerp-doelman Vandenboscche kwam echter attent uit z’n doel.
 
Hoewel KVK Tienen net iets offensiever voor de dag kwam, stak ook Antwerp af en toe de neus aan het venster. Van Dessel kon het leder na een hoekschop niet tegen de touwen deviëren. De vele ballen – voetballen over de grond was immers alles behalve eenvoudig – kwamen de kwaliteit van het geleverde spel allerminst ten goede.
 
Bobby schudde het Bergéstadion wakker met een onverwacht afstandsschot dat enkele meters naast de kooi van Vanderjeugt verdween. Aan de overzijde ging Biatour met het leder aan de haal. De bal kwam in de voeten van Papassarantis die zijn pegel een metertje naast zag belanden. Mombongo zorgde voor het laatste gevaar voor de koffie. De Tiense doelman keilde het leder gepast in hoekschop.
 
Mombongo tekende voor het eerste gevaar van de tweede helft.  Hij dook schuin op voor doel, maar besloot hard naast. Het bleef vruchteloos wachten  op kansen terwijl het water met bakken uit de hemel bleef vallen.  Na zeventig minuten zorgde opnieuw Mombongo voor gevaar. Zijn poging werd in hoekschop gewerkt. Bij de daaropvolgende fase bleef een voorzetschot van Bobby enigszins vervaarlijk in het slijk hangen. Van der Jeugt kon het leder echter tijdig grijpen. 
 
Er kwam opnieuw meer schwung in de partij. Aan de overzijde kwam Biatour centimters tekort om af te drukken. Dat lukte met een kwartier op de klok wel toen de ingevallen Matusiwa het leder centraal doorstak in de loop van de Tiense spits. De 1-0 was een feit.
 
Door de overwinning loopt KVK Tienen twee punten in op Dender dat de barragestek bezet. De strijd om het behoud blijft dus open. Zondag is winst op het veld van WS Woluwé andermaal een must.
 
KVK Tienen: Van der Jeugt, Colin, Audoor, Lachambre, Biatour, Neven (74’ Matusiwa), Papassarantis (84’ Mathé-Luvagho), Di Gregorio (53’ Bossekota), Bogaerts, Haroun, Peeters.
R. Antwerp FC: Vandenbossche, Phibel, Van Dessel, Wamfor, Carvalho (76’ Kil), Ionescu (83’ Diouck) , Bobby, Chergui, Mombongo, Dufour (65’ Artjom), Blay.
Doelpunten:  77’ Biatour (1-0)
Geel:  Bobby, Mombongo, Bossekota, Diouck 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

>> Meer sfeerbeelden van de waterpolo-wedstrijd tegen R. Antwerp FC vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure