KVK Tienen - R. Antwerp FC: 1-0 Printervriendelijke versie

Een ware zondvloed, inclusief hagelbui, zette de grasmat van het Bergéstadion enkele minuten voor de aftrap tegen de Great Old helemaal blank. Met enkele minuten vertraging besloot ref Vinche de wedstrijd op gang te fluiten. Geen evidentie, want door de vele plassen op het terrein rolde de bal verre van hoe het hoort.

Trainer Ost koos voor dezelfde elf als enkele dagen eerder tegen Heist. Enkel de uit schorsing terugkerende Papassarantis verving de niet speelgerechtigde Alex Fisher. Bij Antwerp geen oud-KVK’er Karel De Smet. De boycot van de Antwerpse supportersclubs omwille van de door de politie opgelegde combiregeling werd doorbroken door een 25-tal fans. Ook de Tiense kassier zag ongetwijfeld veel liever een mooi gevuld rood Antwerp-supportersvak.
 
Van vlotte combinaties was op het doorweekte veld vanzelfsprekend weinig tot geen sprake. De diep gespeelde Biatour mocht echter al snel op doel af en liet zijn belagers achter, maar zijn schot was niet goed gericht en ging meters voorlangs. Neven profiteerde enkele minuten bijna van balverlies van Phibel. Antwerp-doelman Vandenboscche kwam echter attent uit z’n doel.
 
Hoewel KVK Tienen net iets offensiever voor de dag kwam, stak ook Antwerp af en toe de neus aan het venster. Van Dessel kon het leder na een hoekschop niet tegen de touwen deviëren. De vele ballen – voetballen over de grond was immers alles behalve eenvoudig – kwamen de kwaliteit van het geleverde spel allerminst ten goede.
 
Bobby schudde het Bergéstadion wakker met een onverwacht afstandsschot dat enkele meters naast de kooi van Vanderjeugt verdween. Aan de overzijde ging Biatour met het leder aan de haal. De bal kwam in de voeten van Papassarantis die zijn pegel een metertje naast zag belanden. Mombongo zorgde voor het laatste gevaar voor de koffie. De Tiense doelman keilde het leder gepast in hoekschop.
 
Mombongo tekende voor het eerste gevaar van de tweede helft.  Hij dook schuin op voor doel, maar besloot hard naast. Het bleef vruchteloos wachten  op kansen terwijl het water met bakken uit de hemel bleef vallen.  Na zeventig minuten zorgde opnieuw Mombongo voor gevaar. Zijn poging werd in hoekschop gewerkt. Bij de daaropvolgende fase bleef een voorzetschot van Bobby enigszins vervaarlijk in het slijk hangen. Van der Jeugt kon het leder echter tijdig grijpen. 
 
Er kwam opnieuw meer schwung in de partij. Aan de overzijde kwam Biatour centimters tekort om af te drukken. Dat lukte met een kwartier op de klok wel toen de ingevallen Matusiwa het leder centraal doorstak in de loop van de Tiense spits. De 1-0 was een feit.
 
Door de overwinning loopt KVK Tienen twee punten in op Dender dat de barragestek bezet. De strijd om het behoud blijft dus open. Zondag is winst op het veld van WS Woluwé andermaal een must.
 
KVK Tienen: Van der Jeugt, Colin, Audoor, Lachambre, Biatour, Neven (74’ Matusiwa), Papassarantis (84’ Mathé-Luvagho), Di Gregorio (53’ Bossekota), Bogaerts, Haroun, Peeters.
R. Antwerp FC: Vandenbossche, Phibel, Van Dessel, Wamfor, Carvalho (76’ Kil), Ionescu (83’ Diouck) , Bobby, Chergui, Mombongo, Dufour (65’ Artjom), Blay.
Doelpunten:  77’ Biatour (1-0)
Geel:  Bobby, Mombongo, Bossekota, Diouck 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

>> Meer sfeerbeelden van de waterpolo-wedstrijd tegen R. Antwerp FC vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure