KVK Tienen overtuigt opnieuw tegen K. Bilzerse-Waltwilder VV Printervriendelijke versie

Onder een blakende februarizon wilde KVK Tienen opnieuw tonen wat het waard is, na de eerste nederlaag van het seizoen op het veld van KFC Zwarte Leeuw. Alexander Vos was tijdig hersteld van een klaplong en net als Lambrecth van de partij. Brecht Mombaerts mocht postvatten onder de lat. Bilzerse-Waltwilder moet onderaan de rangschikking knokken voor het behoud.
 
De bezoekers begonnen bijzonder enthousiast aan de wedstrijd. Schoubs en Godard staken de neus aan het venster, maar doelman Mombaerts moest zich onderscheiden op een poging van Zejlinovic. 
 
Toch was het Tienen dat scoorde. Hannes Meeus haalde verschroeiend uit met een vrije trap die overhoeks tegen de netten ging. KVK had het tempo nu te pakken en drukte de bezoekers weg op de eigen speelhelft. Convents roerde zich, maar doelman Dengis liet zich niet verschalken.
 
Ook de tweede helft begon met een prima kans voor de bezoekers. Zejnilovic besloot in het zijnet na een verkeerd beoordeelde terugspeelbal van Hannes. Tienen overtuigde wel: Bogaerts trapte eerst nog op de bezoekende doelman, maar bij de daaropvolgende hoekschop tikte Weeghmans de 2-0 op het scorebord.
 
De bezoekers waren nog gevaarlijk via een plaatsbal van Lacroix, maar vooral Tienen kwam dicht bij de 3-0. Convents werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel en Dengis maakte een stiftertje van Grancea onschadelijk. Toen Lambrecth 10 minuten voor affluiten de zestien indook en het leder voor zijn voeten werd weggekeild, ging de bal via Weerts in eigen doel. De 3-0-eindstand was een feit.
 
Door het verlies van eerste achtervolger Sint-Lenaarts loopt KVK Tienen bovenaan de ranschikking opnieuw 13 punten uit. Volgend weekend wacht een verplaatsing naar KESK Leopoldsburg.
 
KVK Tienen: Mombaerts, A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80' Calgan), Grancea, Lusadusu (62' Dirix), Marchoul, Claes, Bogaerts, Convents (81' J. Vos). 
K. Bilzerse-Waltwilder VV: Dengis, Van Melick, Weerts, Mayala (46' Boumediene), Lacroix, Swijngedouw (76' El Ghoulbzouri), Heleven, Zejnilovic (59' Ubachs), Schoubs, Godard, Babadi. 
doelpunten: 15' Meeus 1-0, 53' Weeghmans 2-0, 73' Weerts (own) 3-0. 
geel: Lusadusu, Mombaerts 
scheidsrechter: De Clercq.
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure